Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Perć Aniołów i Diabła
Autor Wiadomość
BusterFM

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Perć Aniołów i Diabła

Są tacy, którzy przez całe swoje długie życie nigdy nie dowiadują się czym ono właściwie może być. Nawet nie zbliżają się do granicy, która mogłaby zmienić wszystko czego do tej chwili doświadczyli w nicość.

Są też tacy, którzy gonią za tą granicą tak długo, aż ich pochłania bez reszty, bez opamiętania.

Ci pierwsi przychodzą, posiedzą i powoli, ostrożnie znikają w czeluści cywilizacji, która ich stworzyła. O właśnie czwórka powoli opuszcza gniazdko spokoju.

Ci drudzy są pewni siebie i tego co za chwilę może się wydarzyć. Zawsze szybko, w pośpiechu, a właściwie w chaosie, biegną dalej... No właśnie. Już ich nie widać, jeszcze trochę tylko słychać.

Jest też i trzecia grupa. Od razu rzucają się w oczy swoim archaicznym wyglądem i ubiorem. Często leciwi z pooranymi twarzami. Zabawiają nie dłużej niż trzy kwadranse, podczas których odprawiają swój rytuał, a potem podążają w tylko im znanym kierunku. Zobaczcie jak para właśnie znika za rogiem.

W końcu czwarta grupa. Można ich spotkać wcześnie rano lub późnym popołudniem. Czasem w ogóle nie zaglądają. Nie wyróżniają się niczym. Ot zwykli ludzie przemykający spokojnym krokiem po butelkę wody. Są tu krótko, często samotnie. Siedzą kilka chwil, czasem zapalą papierosa, wysuszą koszulę i niby leniwie... zwolna... odchodzą.

Oto krótka etiudka, epizod, stopklatka, chwila nie warta uwiecznienia. Gdy tylko zechcemy tysiące takich dostrzeżemy codziennie na naszej drodze.

Czy jest jednak coś tak silnego, co może ich połączyć? Skierować w ten sam punkt, to samo miejsce, w tym samym czasie? Czy może skrzyżować ich losy w ciągu najbliższych godzin i diametralnie zmienić wszystko w ich życiu?

Nasi bohaterowie już za chwilę dowiedzą się o sobie rzeczy, które nawet im się nie śniły, staną przed wyborem, którego nigdy wcześniej nie musieli dokonywać, spotkają na swojej drodze.......

Ale nie uprzedzajmy faktów. Zbierajmy się żeby się nie spóźnić. Czas zaczął odliczanie.

CDN

--
BusterFM
http://www.blog.tatromaniak.pl

Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2009 11:59 PM przez BusterFM.

04-11-2006 02:25 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Fazik
Kierowca TYRa

RE: Perć Aniołów i Diabła

Czekanie jest najgorsze... tik-tak, tik-tak, tik-tak... aż w uszach dzwoni...

Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...

Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2006 01:32 PM przez Fazik.

04-11-2006 01:31 PM
Halska

No nieźle się zaczęło. . . Buster dawaj ciąg dalszy :-)

Tylko milczenie jest właściwym językiem w obcowaniu z nimi... Tylko w wielkiej ciszy słyszy się ich głos...Czasami...
04-11-2006 03:22 PM
BusterFM

Moment. Smile
Muszę wątki poustawiać Smile

--
BusterFM
http://www.blog.tatromaniak.pl
04-11-2006 10:11 PM
Fazik
Kierowca TYRa

Shy  RE: Perć Aniołów i Diabła

Buster, ja niestrawności dostanę!!! Wink

Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
05-11-2006 10:54 AM
KaRoLiNa :)
:)

...Cicho wszędzie, głucho wszędzie, Buster!!Co tam dalej będzie? Co tam będzie? Czekamy na ciąg dalszySmile

05-11-2006 12:09 PM
Fazik
Kierowca TYRa

Napięcie rośnie... Jak mi spali kompa to co?? Wink
ZLITUJ SIĘ Buster!!! Rolleyes

05-11-2006 07:11 PM
Montenegro

BusterFM
Tak jak to śpiewa Dj Alligator: davaj davaj... /ciąg dalszy/Smile

http://www.gory-szlaki.pl - serwis górski
06-11-2006 07:50 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
fasmac
(crazy dancer) i Oleńka

Zapowiada się ciekawie. Mam nadzieję, że nie wpadłeś na pomysł aby emitować kolejne odcinki tygodniowo.

Czekam z niecierpliwością.

06-11-2006 08:16 AM
Sylwester

kolejny odcinek dostaniesz ... na gwiazdke, Buster FM to mistrz napięcia, choć nie elektryk

06-11-2006 08:52 AM
Olka

Kurcze Busterku myślałam, ze chociaż tu zapodałeś coś więcej Smile

06-11-2006 12:21 PM
Fazik
Kierowca TYRa

Kurcze, Bustera musi bawić fakt budowania takiego gigantycznego napięcia wokół swojej opowieści i to na dwóch forach jak się zorientowałem, jaka ogromna liczba osób czeka na kolejne odcinki powieści, mógłbyś zbić majątek jak J.K. Rowling z Poterem...
"Premiera kolejnego odcinka o godzinie 00:01 dnia..., Dostęp do urywków przed publikacją całości przez wysłanie SMSa specjalnego na numer 99999..." Smile Pozdrawiam.

06-11-2006 04:11 PM
fasmac
(crazy dancer) i Oleńka

Mam pomysł.

Jeśli sami zaczniemy dopisywać dalszą część tej historii to może Buster się przestraszy i w końcu dopisze coś.
Co wy na to???

Ja proponuję aby punkt w którm spotkają się bohaterowie, to powiedzmy niech będzie, hm ....................?? O pamiętam taki stary popularny bar mleczny na dworcu autobusowym w Krakowie.

Kto następny coś doda???

Spróbujmy sprowokować Bustera

Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2006 08:51 AM przez fasmac.

10-11-2006 08:50 AM
KaRoLiNa :)
:)

Rolleyes  RE: Perć Aniołów i Diabła

Dobry pomysł fasmacSmile No to tak:Nasi bohaterowie, spotkają się w starym popularnym barze mlecznym na dworcu autobusowym w Krakowie.

BusterFM napisał(a):
Oto krótka etiudka, epizod, stopklatka, chwila nie warta uwiecznienia. Gdy tylko zechcemy tysiące takich dostrzeżemy codziennie na naszej drodze.

Czy jest jednak coś tak silnego, co może ich połączyć? Skierować w ten sam punkt, to samo miejsce, w tym samym czasie? Czy może skrzyżować ich losy w ciągu najbliższych godzin i diametralnie zmienić wszystko w ich życiu?

Nasi bohaterowie już za chwilę dowiedzą się o sobie rzeczy, które nawet im się nie śniły, staną przed wyborem, którego nigdy wcześniej nie musieli dokonywać, spotkają na swojej drodze.......

Ale nie uprzedzajmy faktów. Zbierajmy się żeby się nie spóźnić. Czas zaczął odliczanie.

A wiecie co ja wywnioskowałam, co można by było wstawić. Po wyżej zaznaczonych fragmencikach wydaje mi się, że nasi bohaterowie spotkają na swojej drodze....śmierć.Nie chodzi o to , że zabierze ich ona do siebie ale o to, że stanie im ona na górskim szlaku.....będą oni musieli wspólnie powalczyć o życie.Będą dostrzegać i doceniać każdą jego niepowtarzalną chwilę.To coś silnego co może ich połączyć to chęć życia....
...hmm..ale może to będzie zbyt dramatyczna historia....sama już nie wiem....

BUSTER!!!! Dopisz dalszy ciąg bo normalniusio....sssssssssssss Wink

10-11-2006 02:52 PM
spoko
rock spires hunter

Grupa: Zbanowani
Status: Niedostępny

A ja myśle ,że to będzie o Orlej Perci .A Buster gdzieś pewnie ładuje swoje akumulatory na szlaku.No coż,poczekajmy do wiosny .( zkażdą wiosną wena rosną) .Więc i u Bustera też.Smile

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
10-11-2006 04:44 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: