"Niegórska" wycieczka w okolice Drezna
|
Autor |
Wiadomość |
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy
Status:
|
"Niegórska" wycieczka w okolice Drezna
Poniżej chciałbym podać link do relacji z mojej wycieczki z uczelni w okolice Drezna. Jak pisałem już zaraz po powrocie, wyjazd był udany właściwie pod każdym względem, tak więc i wspomina się fajnie po raz kolejny. W grupie 13-osobowej którą to pojechaliśmy do Niemiec, była także Halska, co jest myślę ważną informacją dla wszystkich Forumowiczów 
A oto link:
http://www.gorskiswiat.pl/relacje/pedro_...elacja.php
Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
|
|
17-04-2007 07:43 PM |
|
 |
Pablo
pablo

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna
Nie spodziewałem się że to takie ładne stare miasto, myślałem że po starym DDR będzie wszystko gorzej wyglądało.
A te ceny na porcelanie zabijają, chciałbym mieć te postacie wokół beczki -na dużą wyprawę by wystarczyło 
pozdrawiam
P
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
17-04-2007 08:08 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Potwierdzam to co Pedro napisał. Byłem z dziećmi i w Dreźnie i w Miśni i w Bautzen i nad przełomem Łaby w Saskiej szwajcarii -tydzień przed pamietną powodzią. Wszystkie miejsca przecudne .Mimo ,że w DDR to jednak Saksonia zawsze była bogata i te miasteczka są bardzo piękne i zadbane .Ale bardzo dużo prac renowacyjnych miało miejsce po zjednoczeniu jutro dorzucę jeszcze parę scanów widokówek z tych okolic (myślę ,że Pedro nie będzie miał nic przeciw)
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
17-04-2007 08:34 PM |
|
 |
Halska

Status:
|
Tylko milczenie jest właściwym językiem w obcowaniu z nimi... Tylko w wielkiej ciszy słyszy się ich głos...Czasami...
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2007 08:47 PM przez Halska.
|
|
17-04-2007 08:44 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
Kunszt wykonania wyrobów z porcelany miśnieńskiej robi wrażenie(mojej małżonce podobała się szczególnie para feneków(takich tam a la lisków).Drezno też piękne(ma zdaję się niektóre tradycje związane z Polską-myślę o królach elekcyjnych z dynastii Sasów).Fajna wycieczka.
pozdrawiam
|
|
17-04-2007 08:46 PM |
|
 |
Halska

Status:
|
|
18-04-2007 12:45 PM |
|
 |
Halska

Status:
|
|
18-04-2007 12:51 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
20-04-2007 04:28 PM |
|
 |