![]() |
"Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - Wersja do druku +- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum) +-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Forum: Górski Świat (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Temat: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna (/showthread.php?tid=432) |
"Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - Pedro - 17-04-2007 07:43 PM Poniżej chciałbym podać link do relacji z mojej wycieczki z uczelni w okolice Drezna. Jak pisałem już zaraz po powrocie, wyjazd był udany właściwie pod każdym względem, tak więc i wspomina się fajnie po raz kolejny. W grupie 13-osobowej którą to pojechaliśmy do Niemiec, była także Halska, co jest myślę ważną informacją dla wszystkich Forumowiczów ![]() A oto link: http://www.gorskiswiat.pl/relacje/pedro_niemcy/relacja.php RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - Pablo - 17-04-2007 08:08 PM Nie spodziewałem się że to takie ładne stare miasto, myślałem że po starym DDR będzie wszystko gorzej wyglądało. A te ceny na porcelanie zabijają, chciałbym mieć te postacie wokół beczki -na dużą wyprawę by wystarczyło ![]() pozdrawiam P RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - spoko - 17-04-2007 08:34 PM Potwierdzam to co Pedro napisał. Byłem z dziećmi i w Dreźnie i w Miśni i w Bautzen i nad przełomem Łaby w Saskiej szwajcarii -tydzień przed pamietną powodzią. Wszystkie miejsca przecudne .Mimo ,że w DDR to jednak Saksonia zawsze była bogata i te miasteczka są bardzo piękne i zadbane .Ale bardzo dużo prac renowacyjnych miało miejsce po zjednoczeniu jutro dorzucę jeszcze parę scanów widokówek z tych okolic (myślę ,że Pedro nie będzie miał nic przeciw) RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - Halska - 17-04-2007 08:44 PM Po relacji Bartka niewiele mam do dodania ![]() ![]() Bartek został okrzyknięty specjalistą od aparatów bo z problemami ze swoją cyfrówką każdy zgłaszał się do Niego i jak widać na zdjęciach fotografem też jest świetnym ![]() Ps. Kilka zdjęć może wkleję troszkę później, jak się uporam z techniką ![]() RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - dr.Etker - 17-04-2007 08:46 PM Kunszt wykonania wyrobów z porcelany miśnieńskiej robi wrażenie(mojej małżonce podobała się szczególnie para feneków(takich tam a la lisków).Drezno też piękne(ma zdaję się niektóre tradycje związane z Polską-myślę o królach elekcyjnych z dynastii Sasów).Fajna wycieczka. pozdrawiam RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - Halska - 18-04-2007 12:45 PM Też przemycę kilka fotek, co nieco się powtórzy ale co tam... ![]() 1,2 Wiatraki 2,3,4 Miśnia- Zamek Albrechtsburg RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - Halska - 18-04-2007 12:51 PM cd. 1,2 Bartek- fotograf 3,4,5,6,7 Zwinger - Drezno RE: "Niegórska" wycieczka w okolice Drezna - spoko - 20-04-2007 04:28 PM Zgodnie z tym co pisałem dołączam skanowane widoówki z tych okolic 1. Pilnitz -zamek południowe przedmieścia Drezna 2.Moritzburg -zamek myśliwski około 15 km napółnoc od Drezna 3.Bad Schandau w Saskiej Szwajcariina poł.od Drezna 4.Koenigsberg w Saskiej Szwajccarii 5-8 Saska szwajcaria. [attachment=2333][attachment=2334][attachment=2335][attachment=2336][attachment=2337][attachment=2338][attachment=2339] |