Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Koncert dyplomowy Bogusi
Autor Wiadomość
Agnieszka.S
Aga

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Koncert dyplomowy Bogusi

Kochani spoczął na mnie obowiązek, ale zarówno wielki zaszczyt przekazania Wam relacji z koncertu dyplomowego naszej Bogusi.
Ciężko będzie oddać niezwykły klimat i emocje towarzyszące tej uroczystości i z całą pewnością nie uda mi się to, ale obiecuję, że zrobię co mogęSmile
A więc od początku..
W przeddzień koncertu zadzwonił do mnie Rycho z informacją, że wybierają się z Anettą i Tymkiem na koncert i mogą mnie zabrać ze sobąSmile
Podekscytowana i ucieszona tym pomysłem zgodziłam się. Cieszyłam się tym bardziej, że będę mogła poznać "na żywo" Rycha, Anettę, Tymka, no i Bogusię, o której tyle słyszałam, ale nigdy nie miałam okazji jej poznać.
Umówiliśmy się z Rychem, że będą czekać na mnie w Sobieszewie przy mościeSmile
Od ok.godziny piętnastej siedziałam już wyszykowana i gotowa do wyjścia, w końcu takie wielkie uroczystości nie zdarzają się na co dzień.
Ok. godziny 16.30 ubrałam małą i wyekspediowałam na spacer z babcią, a sama ruszyłam na spotkanie w umówionym miejscu. Już przy powitaniu stwierdziłam, że Rycho, Anetta i Tymek to wspaniali, otwarci, bardzo serdeczni ludzie. W drodze na koncert tematy sypały się same-od górskich wędrówek, po recepturę na słynną pigwówkęWink
Cieszyliśmy się, że pogoda nam sprzyja, ale w miarę zbliżania do Gdańska robiło się coraz ciemniej, a chmury wróżyły deszcz, który rzeczywiście przywitał nas na miejscu..
W gmachu Akademii Muzycznej byliśmy sporo przed czasem, ale wykorzystaliśmy go na miłą rozmowę, odszukanie sali koncertowej i zajęcie miejsc. Na korytarzu, jeszcze przed koncertem poznałam Bogusię, która była trochę zdenerwowania występem, ale jak później okazało się zupełnie niepotrzebnie, bo wypadła rewelacyjnie. Przywitaliśmy się również z Pawłem, który ani przez chwilę nie wątpił w umiejętności żony i chyba wcale nie stresował sięSmile
Kilka minut po godzinie osiemnastej zgasły światła i na scenę wszedł starszy pan, który przywitał wszystkich przybyłych i zapowiedział interpretację ruchową pierwszej z dyplomantek do muzyki Ludwika van Beethovena i Arnolda Malcolma. Jako laik w tej tematyce zupełnie nie widziałam czego się spodziewać, ale w odpowiedzi na moje domysły na scenie ukazały się barwnie ubrane osoby, które w rytm muzyki wykonywały na boso taniec podobny do baletu. Naprawdę ciężko to opisać..Z niecierpliwością czekaliśmy na występ Bogusi, której interpretacja była w drugiej kolejności. Za chwilę naszym oczom ukazały się dwa niezwykłe widowiska do muzyki Sergiusza Prokofieva i Pawła Szymańskiego-autorstwa Bogny SujkowskiejSmile
Przy pierwszych dźwiękach muzyki na scenie pojawili się tancerze, którzy tańcem interpretowali muzykę, wszystkie układy wykonywali w bardzo zgranym zespole, który składał się z wielu osób. Poruszali się bardzo szybko, biegali, podskakiwali, wyginali ciała w różnych kierunkach..
Trzeba przyznać, że choreografia przygotowana była doskonale i bardzo skrupulatnie. Mnogość różnych figur, trudność ich wykonania,a także szybkość i umiejętność znalezienia się na swoim miejscu na scenie sprawiały, że była bardzo wyjątkowa. Druga z interpretacji przygotowanych przez Bogusię nosiła tytuł "Fotografia z przyjęcia urodzinowego". Ta interpretacja była zasadniczo inna niż poprzednia, bo przecież do zupełnie innej muzyki, ale równie wspaniała i wyjątkowa.
Po zakończeniu obu prezentacji-ich autorka-Bogusia wyszła na scenę i z uśmiechem ukłoniła się publiczności. Jej wyjście na scenę zostało oczywiście przyjęte gromkimi oklaskami!
Nie wiedzieliśmy wówczas, że dopiero przed nami wspaniała prezentacja zdolności Bogusi. W kolejnych wystąpieniach podziwiliśmy igraszki ruchu z muzyką, barwność strojów mieniła nam się przed oczami. Muzyka romansowała z tańcem, a Bogusia była w samym środku tego fenomenalnego przedstawienia. Poruszała się lekko, zwinnie, bardzo rytmicznie, prezentowała się cudownie..
Po prawie półtoragodzinnym oczarowaniu oczu, duszy i serca koncert zakończył się, ale pozostawił jakiś niedosyt, chciałoby się jeszcze oglądać to magiczne widowisko..
Po zakończeniu większość osób z widowni cisnęła się do sceny pragnąc pogratulować Bogusi i jej koleżankom-w tej grupie byliśmy i mySmile
W imieniu Górskiego Świata złożyliśmy więc serdeczne gratulacje, podarowaliśmy kwiaty i album z życzeniami od nas wszystkich a także szczerze uściskaliśmy naszą tancerkę!
W drodze powrotnej dzieliliśmy się wrażeniami, o których długo by można jeszcze rozmawiaćSmile
Rychu, Anetta i Tymek odwieźli mnie w swojej niesamowitej uprzejmości do samego domu i tu pożegnaliśmy się, obiecując sobie kolejne rychłe spotkanie..Smile

W tym miejscu jeszcze raz bardzo gratuluję Bogusi, a Rychowi, Anecie i Tymkowi dziękuję za wspaniałe towarzystwo!

Załączone pliki Miniatury

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "

Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2008 10:21 AM przez Agnieszka.S.

20-04-2008 09:53 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Hella

RE: Koncert dyplomowy Bogusi

A zdjęcia, a zdjęcia, a zdjęcia?

"... Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie;
żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś..."
20-04-2008 10:11 AM
Agnieszka.S
Aga

Już są i jeszcze jednoSmile    

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował, tego czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.
Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. "
20-04-2008 10:22 AM
paulina
magurczanka ;)

Koncert niewątpliwie był wspaniały!!! Jeszcze raz serdecznie gratulujemy Bogusi, a Tobie Aguś dziękujemy za relację i zdjęcia! Smile

Kiedy w tęczy na niebie rozpoznasz kolorów życia odbicie, to znaczy po prostu, że kochasz życie! (...)

Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2008 10:35 AM przez paulina.

20-04-2008 10:34 AM
maciek
Moderator

Grupa: Moderatorzy Forum

Agnieszka.S napisał(a):
Muzyka romansowała z tańcem, a Bogusia była w samym środku tego fenomenalnego przedstawienia. Poruszała się lekko, zwinnie, bardzo rytmicznie, prezentowała się cudownie..

Bugusiu! Brawoclap !!!

Agnieszko, pięknie to ujęłaś.
I kolejne brawa!!!clap

20-04-2008 10:56 AM
Lorelei
~~Avionetka~~

Bogusiu, gratulacje raz jeszcze Smile

Aguś, piękna relacja, dzięki Smile Rozmarzyłam się jak czytałam i oglądałam zdjęcia Smile

~~And I think to myself - what a WONDERFUL world!~~
20-04-2008 11:27 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
spoko
rock spires hunter

Grupa: Zbanowani
Status: Niedostępny

I ode mnie brawa dla Bogusi za koncert .Dla Agnieszki.S za świetną relację, Rychom za zorganizowanie przedstawicielstwa Forum a Pablowi gratuluję Takiej żonySmile .Szczęściarz

Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
20-04-2008 11:36 AM
Gandzia1
@@@@@@@@@@@@@@

Brawwwo! Kolorowo i zwiewnie! Dzięki!

20-04-2008 11:52 AM
dr.Etker

Pięknie napisana relacja z koncertu.Literki i fotki oddają artyzm i polot tańczących - atmosferę widowiska.Gratulacje dla Bogusi Smile

20-04-2008 12:09 PM
dzienciol313
okrzyknięty stukaczem

Bogusiu,ja również chciałem Ci bardzo pogratulowaćSmile szkoda,ze nie mogłem zobaczyć tego na żywo,z całą pewnością było na co popatrzeć,jeszcze raz gratuluje.

Agnieszko,dziękuje za relacje.

"Góry są wyzwaniem, prowokują istotę ludzką do wysiłku, do przezwyciężania samych siebie." J.P.II
20-04-2008 12:11 PM
Stasiu

Ja też dołączę do gratulacji. Praca i wykonanie Bogusi musiało być rewelacyjne clap
Agnieszce dziękuję za dobre ujęcie tych chwil ok. Mogłem być z Wami chociaż wirtualnie.

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
20-04-2008 01:38 PM
Sylwester

Brawa dla Królowej.
Podziękowania dla Agnieszki, Anetty i Rycha z Tymkiem.

20-04-2008 02:11 PM
Anetta

Dziekujemy Agnieszko za relację, wiedzielismy komu ją zlecić, miło się czytało. Koncert Bogusi miał dla nas dodatkowy atut, dzięki niemu mieliśmy okazję poznać Agnieszkę, a także Jej rodzinę.
Od siebie chcielibyśmy dodać też kilka zdjęć:
budynek Akademii Muzycznej im Stanisława Moniuszki w Gdańsku     sala koncertowa Akademii Muzycznej     przedstawiciele forum w oczekiwaniu na koncert     wykonawcy interpretacji ruchowych Bogusi     i nasza Bogusia     Bogusia przyjmująca gratulacje (w tle Jej mama)     magia ruchu    

20-04-2008 03:34 PM
Bogusia

Pięknie wszystko opisałaś Agnieszko! nie wiem co mam powiedzieć, naprawdę Rolleyes

Tak wiele w Waszych słowach ciepła, to ze mnie jest szczęściara że mam Was! Big Grin
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie gratulacje, słowa uznania i za wspaniałą relację Agnieszko

Pozdrawiam gorąco

20-04-2008 06:50 PM
tomtur

I od nas droga Bogusiu przyjmnij gratulacje udanego dyplomuSmile

"Bo właśnie tam wiem po co żyję."
20-04-2008 07:07 PM
Odpowiedz  Napisz temat