Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat
Koncert dyplomowy Bogusi - Wersja do druku

+- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum)
+-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Forum: Planowane wyprawy, wieści z gór, relacje tematyczne (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Temat: Koncert dyplomowy Bogusi (/showthread.php?tid=1120)

Koncert dyplomowy Bogusi - Agnieszka.S - 20-04-2008 09:53 AM

Kochani spoczął na mnie obowiązek, ale zarówno wielki zaszczyt przekazania Wam relacji z koncertu dyplomowego naszej Bogusi.
Ciężko będzie oddać niezwykły klimat i emocje towarzyszące tej uroczystości i z całą pewnością nie uda mi się to, ale obiecuję, że zrobię co mogęSmile
A więc od początku..
W przeddzień koncertu zadzwonił do mnie Rycho z informacją, że wybierają się z Anettą i Tymkiem na koncert i mogą mnie zabrać ze sobąSmile
Podekscytowana i ucieszona tym pomysłem zgodziłam się. Cieszyłam się tym bardziej, że będę mogła poznać "na żywo" Rycha, Anettę, Tymka, no i Bogusię, o której tyle słyszałam, ale nigdy nie miałam okazji jej poznać.
Umówiliśmy się z Rychem, że będą czekać na mnie w Sobieszewie przy mościeSmile
Od ok.godziny piętnastej siedziałam już wyszykowana i gotowa do wyjścia, w końcu takie wielkie uroczystości nie zdarzają się na co dzień.
Ok. godziny 16.30 ubrałam małą i wyekspediowałam na spacer z babcią, a sama ruszyłam na spotkanie w umówionym miejscu. Już przy powitaniu stwierdziłam, że Rycho, Anetta i Tymek to wspaniali, otwarci, bardzo serdeczni ludzie. W drodze na koncert tematy sypały się same-od górskich wędrówek, po recepturę na słynną pigwówkęWink
Cieszyliśmy się, że pogoda nam sprzyja, ale w miarę zbliżania do Gdańska robiło się coraz ciemniej, a chmury wróżyły deszcz, który rzeczywiście przywitał nas na miejscu..
W gmachu Akademii Muzycznej byliśmy sporo przed czasem, ale wykorzystaliśmy go na miłą rozmowę, odszukanie sali koncertowej i zajęcie miejsc. Na korytarzu, jeszcze przed koncertem poznałam Bogusię, która była trochę zdenerwowania występem, ale jak później okazało się zupełnie niepotrzebnie, bo wypadła rewelacyjnie. Przywitaliśmy się również z Pawłem, który ani przez chwilę nie wątpił w umiejętności żony i chyba wcale nie stresował sięSmile
Kilka minut po godzinie osiemnastej zgasły światła i na scenę wszedł starszy pan, który przywitał wszystkich przybyłych i zapowiedział interpretację ruchową pierwszej z dyplomantek do muzyki Ludwika van Beethovena i Arnolda Malcolma. Jako laik w tej tematyce zupełnie nie widziałam czego się spodziewać, ale w odpowiedzi na moje domysły na scenie ukazały się barwnie ubrane osoby, które w rytm muzyki wykonywały na boso taniec podobny do baletu. Naprawdę ciężko to opisać..Z niecierpliwością czekaliśmy na występ Bogusi, której interpretacja była w drugiej kolejności. Za chwilę naszym oczom ukazały się dwa niezwykłe widowiska do muzyki Sergiusza Prokofieva i Pawła Szymańskiego-autorstwa Bogny SujkowskiejSmile
Przy pierwszych dźwiękach muzyki na scenie pojawili się tancerze, którzy tańcem interpretowali muzykę, wszystkie układy wykonywali w bardzo zgranym zespole, który składał się z wielu osób. Poruszali się bardzo szybko, biegali, podskakiwali, wyginali ciała w różnych kierunkach..
Trzeba przyznać, że choreografia przygotowana była doskonale i bardzo skrupulatnie. Mnogość różnych figur, trudność ich wykonania,a także szybkość i umiejętność znalezienia się na swoim miejscu na scenie sprawiały, że była bardzo wyjątkowa. Druga z interpretacji przygotowanych przez Bogusię nosiła tytuł "Fotografia z przyjęcia urodzinowego". Ta interpretacja była zasadniczo inna niż poprzednia, bo przecież do zupełnie innej muzyki, ale równie wspaniała i wyjątkowa.
Po zakończeniu obu prezentacji-ich autorka-Bogusia wyszła na scenę i z uśmiechem ukłoniła się publiczności. Jej wyjście na scenę zostało oczywiście przyjęte gromkimi oklaskami!
Nie wiedzieliśmy wówczas, że dopiero przed nami wspaniała prezentacja zdolności Bogusi. W kolejnych wystąpieniach podziwiliśmy igraszki ruchu z muzyką, barwność strojów mieniła nam się przed oczami. Muzyka romansowała z tańcem, a Bogusia była w samym środku tego fenomenalnego przedstawienia. Poruszała się lekko, zwinnie, bardzo rytmicznie, prezentowała się cudownie..
Po prawie półtoragodzinnym oczarowaniu oczu, duszy i serca koncert zakończył się, ale pozostawił jakiś niedosyt, chciałoby się jeszcze oglądać to magiczne widowisko..
Po zakończeniu większość osób z widowni cisnęła się do sceny pragnąc pogratulować Bogusi i jej koleżankom-w tej grupie byliśmy i mySmile
W imieniu Górskiego Świata złożyliśmy więc serdeczne gratulacje, podarowaliśmy kwiaty i album z życzeniami od nas wszystkich a także szczerze uściskaliśmy naszą tancerkę!
W drodze powrotnej dzieliliśmy się wrażeniami, o których długo by można jeszcze rozmawiaćSmile
Rychu, Anetta i Tymek odwieźli mnie w swojej niesamowitej uprzejmości do samego domu i tu pożegnaliśmy się, obiecując sobie kolejne rychłe spotkanie..Smile

W tym miejscu jeszcze raz bardzo gratuluję Bogusi, a Rychowi, Anecie i Tymkowi dziękuję za wspaniałe towarzystwo!

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Hella - 20-04-2008 10:11 AM

A zdjęcia, a zdjęcia, a zdjęcia?

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Agnieszka.S - 20-04-2008 10:22 AM

Już są i jeszcze jednoSmile[attachment=10268]

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - paulina - 20-04-2008 10:34 AM

Koncert niewątpliwie był wspaniały!!! Jeszcze raz serdecznie gratulujemy Bogusi, a Tobie Aguś dziękujemy za relację i zdjęcia! Smile

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - maciek - 20-04-2008 10:56 AM

Agnieszka.S napisał(a):
Muzyka romansowała z tańcem, a Bogusia była w samym środku tego fenomenalnego przedstawienia. Poruszała się lekko, zwinnie, bardzo rytmicznie, prezentowała się cudownie..

Bugusiu! Brawoclap !!!

Agnieszko, pięknie to ujęłaś.
I kolejne brawa!!!clap

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Lorelei - 20-04-2008 11:27 AM

Bogusiu, gratulacje raz jeszcze Smile

Aguś, piękna relacja, dzięki Smile Rozmarzyłam się jak czytałam i oglądałam zdjęcia Smile

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - spoko - 20-04-2008 11:36 AM

I ode mnie brawa dla Bogusi za koncert .Dla Agnieszki.S za świetną relację, Rychom za zorganizowanie przedstawicielstwa Forum a Pablowi gratuluję Takiej żonySmile .Szczęściarz

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Gandzia1 - 20-04-2008 11:52 AM

Brawwwo! Kolorowo i zwiewnie! Dzięki!

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - dr.Etker - 20-04-2008 12:09 PM

Pięknie napisana relacja z koncertu.Literki i fotki oddają artyzm i polot tańczących - atmosferę widowiska.Gratulacje dla Bogusi Smile

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - dzienciol313 - 20-04-2008 12:11 PM

Bogusiu,ja również chciałem Ci bardzo pogratulowaćSmile szkoda,ze nie mogłem zobaczyć tego na żywo,z całą pewnością było na co popatrzeć,jeszcze raz gratuluje.

Agnieszko,dziękuje za relacje.

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Stasiu - 20-04-2008 01:38 PM

Ja też dołączę do gratulacji. Praca i wykonanie Bogusi musiało być rewelacyjne clap
Agnieszce dziękuję za dobre ujęcie tych chwil ok. Mogłem być z Wami chociaż wirtualnie.

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Sylwester - 20-04-2008 02:11 PM

Brawa dla Królowej.
Podziękowania dla Agnieszki, Anetty i Rycha z Tymkiem.

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Anetta - 20-04-2008 03:34 PM

Dziekujemy Agnieszko za relację, wiedzielismy komu ją zlecić, miło się czytało. Koncert Bogusi miał dla nas dodatkowy atut, dzięki niemu mieliśmy okazję poznać Agnieszkę, a także Jej rodzinę.
Od siebie chcielibyśmy dodać też kilka zdjęć:
budynek Akademii Muzycznej im Stanisława Moniuszki w Gdańsku [attachment=10283] sala koncertowa Akademii Muzycznej [attachment=10284] przedstawiciele forum w oczekiwaniu na koncert [attachment=10285] wykonawcy interpretacji ruchowych Bogusi [attachment=10286] i nasza Bogusia [attachment=10287] Bogusia przyjmująca gratulacje (w tle Jej mama) [attachment=10288] magia ruchu [attachment=10289]

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Bogusia - 20-04-2008 06:50 PM

Pięknie wszystko opisałaś Agnieszko! nie wiem co mam powiedzieć, naprawdę Rolleyes

Tak wiele w Waszych słowach ciepła, to ze mnie jest szczęściara że mam Was! Big Grin
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie gratulacje, słowa uznania i za wspaniałą relację Agnieszko

Pozdrawiam gorąco

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - tomtur - 20-04-2008 07:07 PM

I od nas droga Bogusiu przyjmnij gratulacje udanego dyplomuSmile

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Małgorzata - 20-04-2008 09:38 PM

Gratuluję Bogusiu.

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Pablo - 20-04-2008 10:09 PM

Hej Smile
Dzięki za wszystko!!! Zrobiliście niesamowitą niespodziankę dla Bogusi. Chwaliła się wszystkim jakich to mamy ciepłych i otwartych ludzi na Forum!!!
Agnieszka, Anetta, Rycho i Tymek dziękuję Wam serdecznie ze przybycie, szkoda że tak krótko, ale cieszę się że w tym natłoku gości i wrażeń mogliśmy się spotkać choć na chwilkę.
Dziękuję Wam Wszystkim, których nie było, a którzy tak mocno zaangażowali się w sprawę z życzeniami i prezentem Smile
Mamy tu niespotykany klimat na forum a to właśnie dzięki Wam Wszystkim. Jeszcze raz wielkie dzięki za każde dobre słowo i w ogóle za wszystko Wink.

Właśnie dochodzę do tzw normy po dwóch dniach świętowania hehhe oj naprawdę się działo.
Na koncercie mieliśmy największą ekipę - rodziny, przyjaciół, koleżanek Bogusi z pracy, jednej drugiej, z uczelni, uczniów Bogusi z rodzicami, dyrektorki przedszkola, ogniska, i wielu wielu innych, naprawę nie spodziewałem się takiego odzewu (fanklub heheheh)

Załączam jeszcze kilka fotek z próby generalnej i koncertu.

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Pablo - 20-04-2008 10:13 PM

c.d. fotek Wink

Ostatnia fotka - forumowy bukiet moim zdaniem wśród kilkunastu bukietów prezentował się najładniej Wink

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - gosia3ek - 20-04-2008 11:04 PM

Pablo napisał(a):
Ostatnia fotka - forumowy bukiet moim zdaniem wśród kilkunastu bukietów prezentował się najładniej Wink

a jakżeby inaczejSmile

Pablo - wielkie gratulacje tak uzdolnionej żonySmile
Bogusiu - wielkie gratulacje - ogólnieBig Grin

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - KasiaA - 21-04-2008 10:33 AM

Bogusiu, przyjmij i ode mnie szczere gratulacje Smile
I życzę dalszych sukcesów!

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Aniap - 21-04-2008 10:36 AM

Wszystkiego dobrego Bogusiu! Tanecznym krokiem pomykaj przez szlaki nie tylko górskie! Gratulki wielkie!

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Hella - 21-04-2008 01:26 PM

Coraz więcej zdjęć,coraz więcej wrażeń....

Jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję Bogusiu Smile

RE: Koncert dyplomowy Bogusi - Karo - 21-04-2008 07:55 PM

ja także gratuluję Bogusi wspaniałego dyplomu. Nie miałam okazji spotkać Bogusi, chyba imprezuje ha ha. Byłam na tym koncercie bardzo trudno napisać relację z takiego wydarzenia, także gratuluję Agnieszce również.