Trans Czukotka - Bike Expedition
|
Autor |
Wiadomość |
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy
Status:
|
Trans Czukotka - Bike Expedition
Zapraszam do przeczytania relacji z patronowanej przez serwis Górski Świat wyprawy na Czukotkę (północno-wschodnie krańce Rosji).
Do relacji jest poprowadzony link ze strony głównej w dziale Góry Świata, ale tutaj podaję bezpośredni dostęp:
http://www.gorskiswiat.pl/inneswiat/tran...ukotka.php
Zapraszam do przeczytania najpierw tekstu wprowadzającego na stronach Górski Świat, oglądnięcia zdjęć, a następnie pełnej relacji na stronach witryny http://www.podroznik.net, której to autor był jednym z dwóch uczestników wyprawy. Z góry uprzedzam że relacja jest bardzo długa, ale moim zdaniem naprawdę warta poświęcenia czasu. Została napisana bardzo ciekawie, pouczająco i wciągająco... z chęcia człowiek od razu by się tam przeniósł, w dziewicze tereny gdzie turystyka to prawie nieznane słowo. Zapraszam do lektury
Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2007 08:13 PM przez Pedro.
|
|
10-02-2007 08:12 PM |
|
 |
dr.Etker

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Trans Czukotka - Bike Expedition
Znakomita relacja.Czuć przestrzeń i przygodę.Timura Achmetowa miałem przyjemność osobiście spotkać-było to w sierpniu 2005r.Przyjechał na rowerze do Starego Smokowca.Doszedł do Śląskiego Domu-by nazajutrz zwiedzić szczyt Gerlachu.Przegadaliśmy do pózna w noc-opowiadał mi o Czukotce,ja z kolei o Tatrach.Zapraszał mnie na co nieco z surowej foki.
Oczywiście w Anadyrze.Czasem myślę i marzę o takiej przygodzie.
|
|
10-02-2007 08:27 PM |
|
 |
Pedro
Administrator

Status:
|
Domyślam się że relacji całej jeszcze nie przeczytałeś, bo jest ona za długa aby się uwinąć w pół godziny Link do Podróżnika.Net i całej relacji podany jest pod zdjęciami, uważasz (uważacie) że jest on zbyt słabo widoczny?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2007 08:40 PM przez Pedro.
|
|
10-02-2007 08:36 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
Jest Ok.Cała relacja jest rzeczywiście dość długa -ale ciekawie napisana.
|
|
10-02-2007 08:44 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Właśnie przeczytałem krótszą wersję. Zdjęcia bardzo oryginalne a krajobraz jeszcze bardziej.I tak to możwmy sobie zwiedzić wirtualnie świat dzięki internetowi
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
12-02-2007 04:50 PM |
|
 |
Pedro
Administrator

Status:
|
Krótsza to właściwie takie streszczenie tego co się znajduje we właściwej relacji. Myślę że warto poświęcić czas Spoko i te dłuższą (długą) przeczytać. Czyta się ją właściwie jak dobrą książkę
|
|
12-02-2007 05:02 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
Dokładnie Pedro .Ja uwielbiam czytać takie relacje z wypraw .Jak tylko zorganizuję się to przeczytam całą
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
12-02-2007 05:07 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
Właśnie skończyłem czytać obszerną relację z tej wyprawy .świetnie opisana przystępnym językiem a równocześnie dokładnie oddająca realia tamtej rzeczywistosci i odczucia autora .Dołączone zdjęcia ukazują całkiem odmienny surowy krajobraz tego regionu .Własciwie to chyba najlepsze w internecie przybliżenie tego regionu Dziękuję autorowi za podzielenie się z internautami swoją przygodą
|
|
21-02-2007 12:23 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
Heh!Byłem na slajdowisku relacjonującym "Trans Czukotka- Bike Expedition".Rewelacja.Barwne slajdy-kolory tundry,barwy skał gór Czukotki,w połączeniu z narracją Naszego Forumowicza -Podróżnika.net przeniosły mnie w krainę przygody,wrażeń i marzeń.Spotkania z niezwykłymi ludzmi,niecodzienne sytuacje,piękno natury-wyjście z domu bywa czasem ryzykowne-można spotkać przygodę...
PS
Pozdrowienia od Czarka dla Forumowiczów "Górskiego Świata"(w najbliższym czasie jak zeskanuję i wypalę parę zdjątek z komórki-z imprezy-to prześlę).
PS 2
Relacja z wejścia na najwyższy szczyt Czukotki-Wielikaja-w bieżącym numerze "npm"-autorstwa Czarka.
PS 3
W ramach domowej części imprezy-pozwolę sobie na zdziebko wiśnióweczki za dalsze tak piękne przygody podróżnika.net
|
|
21-03-2007 10:41 PM |
|
 |