Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat
Trans Czukotka - Bike Expedition - Wersja do druku

+- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum)
+-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Forum: Górski Świat (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Temat: Trans Czukotka - Bike Expedition (/showthread.php?tid=297)

Trans Czukotka - Bike Expedition - Pedro - 10-02-2007 08:12 PM

Zapraszam do przeczytania relacji z patronowanej przez serwis Górski Świat wyprawy na Czukotkę (północno-wschodnie krańce Rosji).

Do relacji jest poprowadzony link ze strony głównej w dziale Góry Świata, ale tutaj podaję bezpośredni dostęp:
http://www.gorskiswiat.pl/inneswiat/trans_czukotka/trans_czukotka.php

Zapraszam do przeczytania najpierw tekstu wprowadzającego na stronach Górski Świat, oglądnięcia zdjęć, a następnie pełnej relacji na stronach witryny http://www.podroznik.net, której to autor był jednym z dwóch uczestników wyprawy. Z góry uprzedzam że relacja jest bardzo długa, ale moim zdaniem naprawdę warta poświęcenia czasu. Została napisana bardzo ciekawie, pouczająco i wciągająco... z chęcia człowiek od razu by się tam przeniósł, w dziewicze tereny gdzie turystyka to prawie nieznane słowo. Zapraszam do lektury Smile

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - dr.Etker - 10-02-2007 08:27 PM

Znakomita relacja.Czuć przestrzeń i przygodę.Timura Achmetowa miałem przyjemność osobiście spotkać-było to w sierpniu 2005r.Przyjechał na rowerze do Starego Smokowca.Doszedł do Śląskiego Domu-by nazajutrz zwiedzić szczyt Gerlachu.Przegadaliśmy do pózna w noc-opowiadał mi o Czukotce,ja z kolei o Tatrach.Zapraszał mnie na co nieco z surowej foki.
Oczywiście w Anadyrze.Czasem myślę i marzę o takiej przygodzie.

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - Pedro - 10-02-2007 08:36 PM

Domyślam się że relacji całej jeszcze nie przeczytałeś, bo jest ona za długa aby się uwinąć w pół godziny Smile Link do Podróżnika.Net i całej relacji podany jest pod zdjęciami, uważasz (uważacie) że jest on zbyt słabo widoczny?

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - dr.Etker - 10-02-2007 08:44 PM

Jest Ok.Cała relacja jest rzeczywiście dość długa -ale ciekawie napisana.

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - spoko - 12-02-2007 04:50 PM

Właśnie przeczytałem krótszą wersję. Zdjęcia bardzo oryginalne a krajobraz jeszcze bardziej.I tak to możwmy sobie zwiedzić wirtualnie świat dzięki internetowi

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - Pedro - 12-02-2007 05:02 PM

Krótsza to właściwie takie streszczenie tego co się znajduje we właściwej relacji. Myślę że warto poświęcić czas Spoko i te dłuższą (długą) przeczytać. Czyta się ją właściwie jak dobrą książkę Smile

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - spoko - 12-02-2007 05:07 PM

Dokładnie Pedro .Ja uwielbiam czytać takie relacje z wypraw .Jak tylko zorganizuję się to przeczytam całą

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - spoko - 21-02-2007 12:23 PM

Właśnie skończyłem czytać obszerną relację z tej wyprawy .świetnie opisana przystępnym językiem a równocześnie dokładnie oddająca realia tamtej rzeczywistosci i odczucia autora .Dołączone zdjęcia ukazują całkiem odmienny surowy krajobraz tego regionu .Własciwie to chyba najlepsze w internecie przybliżenie tego regionu Dziękuję autorowi za podzielenie się z internautami swoją przygodą

RE: Trans Czukotka - Bike Expedition - dr.Etker - 21-03-2007 10:41 PM

Heh!Byłem na slajdowisku relacjonującym "Trans Czukotka- Bike Expedition".Rewelacja.Barwne slajdy-kolory tundry,barwy skał gór Czukotki,w połączeniu z narracją Naszego Forumowicza -Podróżnika.net przeniosły mnie w krainę przygody,wrażeń i marzeń.Spotkania z niezwykłymi ludzmi,niecodzienne sytuacje,piękno natury-wyjście z domu bywa czasem ryzykowne-można spotkać przygodę...
PS
Pozdrowienia od Czarka dla Forumowiczów "Górskiego Świata"(w najbliższym czasie jak zeskanuję i wypalę parę zdjątek z komórki-z imprezy-to prześlę).
PS 2
Relacja z wejścia na najwyższy szczyt Czukotki-Wielikaja-w bieżącym numerze "npm"-autorstwa Czarka.
PS 3
W ramach domowej części imprezy-pozwolę sobie na zdziebko wiśnióweczki za dalsze tak piękne przygody podróżnika.net