Góry skaliste kanady cz.1
|
Autor |
Wiadomość |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Góry skaliste kanady cz.1
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
17-10-2006 01:41 PM |
|
 |
Ustrik

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Góry skaliste kanady cz.1
to ci się poszczęściło. Kanada - wiele słyszałem, nic nie widziałem 
Ja to mam kuzynkę w Norwegii ale nic nie zapowaida, żebym dostał zaproszenie
-No, ale po co ty tam leziesz?
-No bo tak i już.
|
|
17-10-2006 03:48 PM |
|
 |
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy
Status:
|
No góry Kanady, Góry Skaliste Ameryki Połnocnej to jest to co bardzo chciałbym zobaczyć na żywo. Obecnie to jest póki co w sferze marzeń jedynie. Wiadomo jaka jest potężna różnica pomiędzy zdjęciami, filmami a tym co się widzi na żywo. Jednak nawet i filmy i zdjęcia które widziałem z tamtych rejonów zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Domyślam się więc że w rzeczywistości musi to wyglądać wspaniale. Domyślam się też że każdy kto lubi góry znajdzie tam coś dla siebie. My mamy tylko (aż?) Tatry z góry wyższych. Są to niewątpliwie bardzo piękne góry i okolice, ale są małe powierzchniowo. I właśnie to mnie boli, tego zazdroszcze Ameryce olbrzymich górskich rejonów, a jak także sobie wyobrażam są rejony bardzo odludne szczególnie gdzieś w okolicy granicy z Kanadą a także i w Kanadzie. Nie wiem może jest inaczej, mam za małą wiedzę na ten temat. Ale chciałbym żeby dla mne takimi pozostały - tajemniczymi, i takimi które chcę zobaczyć. Dzięki Spoko za maila. Obudziłeś moje górskie uczucia Może jak Ci się tutaj spodoba na forum to zaglądniesz do tematu "Przedstaw się" ? Pozdrawiam.
Górskie Forum Internetowe - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl)
|
|
17-10-2006 03:56 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
Powiem że jestem w dosyć dobrej sytuacji jeśli chodzi o góry Po pierwsze
mieszkam stosunkowo blisko Tatr 90 km ,i myślę że jest jeszcze wiele takich zakamarków nawet tych bez szlaków gdzie nie byłem A jeśli chodzi o Góry Skaliste to rzeczywiście są one bardzo rozległe .Istnieje pewne niebezpieczeństo spotkania z niedźwiedziami.Dosyć często odwiedzają biwaki i kradną żywność
Będę się starał dołączyć jeszcze kilka postów ze zdjęciami z Kanady.
Właśnie dołączyłem pewne dane o sobie w moim profilu.
Dobrze że taki portal powstał Trzymam kciuki za niego.Mam jeszcze pewne kłopoty z dodawaniem komentarzy ale myślę że nabiorę wprawy
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
17-10-2006 07:24 PM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
uuuu prosze nie mówcie mi o niedźwiedziach...
-No bo tak i już.
|
|
18-10-2006 04:02 PM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
za niebawem bedzie listopad. Misie szykują się do snu. sa agresywne i dużo jedzą i ogólnie sa dośc dość aktywne i pełno ich będzie w lesie, a ja wraz z innymi wariatami idziemy tam gdzie jest ich najwięcej i Coralgola raczej tam nie spotkamy.
-No bo tak i już.
|
|
19-10-2006 10:11 AM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
Ustrik jedźcie bez obaw. Z literatury,którą przeczytałem na ten temat
to misie najbardziej są agresywne na wiosnę .Są głodne po zimie . Często brak jeszcze pożywienia ,często też chodzą z małymi .W jesieni są już nażarte i przygotowane do zimy. Są wtedy raczej leniwe.Ja sam miałem takie trochę dalsze spotkanie z misiem na Osobitej w Zachodnich tatrach Słowackich ale mnie nie dostrzegł.Mają one słaby wzrok.A swoja drogą takie spotkanie to trozskę emocji
|
|
19-10-2006 07:11 PM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
dla tych emocji nie rezygnujemy hehehe
jeśli chodzi o miski to własnie róznie śłyszałem. Jedni mówią, że w listopadzie są bardzo agresywne, inni że wcale nie. Jedni mówią, że są bardzo aktywne inni, ze pomału juz se leniuchują i tak w kółko 
no, mimo wszystko prawdą jest że parę lat temu w okolicy wsi Dwernik misie bogruchotały 3 turystów własnie w jesieni :/
tak na prawdę to mam świadomośc, że nieco przesadzam z tymi misiami. jestem trochę bojaźliwy jeśli chodzi o te sprawy, ale może to i lepiej
-No bo tak i już.
|
|
19-10-2006 11:13 PM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
"mam świadomośc, że nieco przesadzam z tymi misiami. jestem trochę bojaźliwy jeśli chodzi o te sprawy, ale może to i lepiej" - Ustrik o co chodzi, podobno podjąłeś decyzję, albo podejmij ją ostatecznie jeśli jej jeszcze nie podjąłeś i rób co uważasz za właściwe i ... pozdrowienia dla uszatka
|
|
20-10-2006 08:55 AM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
decyzja jest już podjęta. Własciwie została zanim jeszcze wiedziaęm co i kiedy a misie to ryzyko zawodowe nic więcej.
-No bo tak i już.
|
|
20-10-2006 10:33 AM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
|
|
21-10-2006 02:13 PM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
cholernie zazdroszczę ci tej wyprawy zdjęcia masz w bardzo fajnych miejscach.
Co prawda to prawda, w Ameryce Pólnocnej kultura campingu to bardzo fajna rzecz. U nas jest znacznie inaczej. Podobnie jak u nich u nas jest w Szwecji. Ludzie mają tam do tego fascynujące podejście. W Polsce niestety się z czymś takim nie spotkałem :/
-No bo tak i już.
|
|
21-10-2006 04:05 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
Ustrik wszystko jest przed tobą .Nigdy nie wiadomo gdzie nas los może kiedyś "rzucic" Te zdjęcia skanowałem (Wtedy nie było jeszcze cyfrówek)dlatego są razem.A propos czytałem w jednym ztwoich postów o galerii zdjęć ale na podanym linku nie znalazłem .Pozdrawiam
|
|
21-10-2006 04:50 PM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
jakiej galerii bo coś nie kojazę
-No bo tak i już.
|
|
22-10-2006 04:45 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Status:
Niedostępny
|
W twoim CV-przedstaw się jest taki link
|
|
22-10-2006 05:00 PM |
|
 |
|