Kościelec - góra strachu
|
Autor |
Wiadomość |
KasiaA
KrakowiankA

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Kościelec - góra strachu
Grań Kościelców to kursowa, podstawowa droga wspinaczkowa. Jeżeli spełniasz wymogi wspinacza to bez problemu możesz tam przebywać.
"[Tatry]...Przeto stałyście się marzeniem, tęsknotą ludzi spragnionych modlitwy bezsłownej i słońca"
|
|
24-03-2009 02:05 PM |
|
 |
bober37

Status:
|
Buster skutecznie rozdemonizował Kościelca 
Hej, to moze jeszcze kilka slówek skrobne )) może troszkę Buster podkręcil emocje odnosnie wejścia na Kościelec z tym że male ale...a ale to wlasnie to żeby spróbowac podejśc do krawędzi...jest tam wiele miejsc majestatycznych przepaścistych których wiele osób nie widzialo...Pablo pokazal mi jedno z taich miejsc ale w naszym przypadku mleczna mgla nie pzwolla na odebranie emocji z obserwacj zobaczenia przepaścistości góry, idąc normalnie po szlaku nie do konca to widac a warto to zobaczyć z tym że dla wielu osób potrzeba przyzwyczajenia się do ekspozycji ścian, dla mnie to gora do jeszcze wielu innych wariantów wejśc, jakich to przyszlośc ))
Życie jest za krótkie....więc po cholerę być przeciętnym człowiekiem.... Kazimierz Kutz
Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2009 02:15 PM przez bober37.
|
|
24-03-2009 02:12 PM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
Jest parę ... platform zdjęciowych, na zboczu nad Czarnym, gdzie ładnie można "polatać". Ale tam to trzeba ze szlaku zejść.
"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
|
|
24-03-2009 02:18 PM |
|
 |
ela.t
Ela

Status:
|
Jak widać Kościelec wszystkich kręci a Ci co twierdzą inaczej, tylko się przekomarzają. Mi póki co wystarcza wędrowanie po twardym gruncie ale żeby tak wyjrzeć tu i ówdzie z boku, to nie mówię nie. Kiedyś byłam na fajnych klifach i chodzić po nich to jedno, a położyć się na nich i wystawić głowę za, to inny wymiar, inne przeżycie.
|
|
24-03-2009 02:25 PM |
|
 |
Pablo
pablo

Status:
|
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
24-03-2009 02:31 PM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
Co do grani to ja wlazłem daleko w głąb Małego. Cudowna sprawa. Tylko, że misiek nas pogonił
|
|
24-03-2009 02:33 PM |
|
 |
ela.t
Ela

Status:
|
Zapomniałam dodać, że się nie wspinam więc inne wrażenia towarzyszą mi i inne tym którzy się wspinają. Ciekawa jestem czy nie macie czasem tak że od wysokości kręci Wam się w głowie, a czasem chce się wyżej, wyżej, wyżej! Taki kontrolowany lęk wysokości?
|
|
24-03-2009 02:40 PM |
|
 |
KasiaA
KrakowiankA

Status:
|
"[Tatry]...Przeto stałyście się marzeniem, tęsknotą ludzi spragnionych modlitwy bezsłownej i słońca"
|
|
24-03-2009 02:43 PM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
Kasio rozmawiamy chyba o calej Grani .
P.s. Poszczuć Cię misiem kościelcowym ?
|
|
24-03-2009 02:45 PM |
|
 |
bober37

Status:
|
Eli (Bober), po szlaku nie wchodzilismy, to było prosto do góry  , gdzie na dole zupełnie lewą stroną...
a na myśl grani Koscielec- Kościelcowa Przełęcz to mi ślina cieknie, ale raczej wejscie od dołu na Koscielca.
Tak może ostrzej? )) Pablo to nasze wejście które zrobiliśmy w lutym dla mnie nie bylo żadnym wspinem a raczej milusim spacerem zdecydowanie spacerem ))) no chyba że jak kompletny wariat jestem bo podobno tylko wariaci strachu nie odczuwają hihhii obowiazkowo pójdę tam jeszcze w te lato żeby z pólek popatrzec w dól tak jak pisze Ela ) może wtedy zalapie jakies większe wrażenie )
Życie jest za krótkie....więc po cholerę być przeciętnym człowiekiem.... Kazimierz Kutz
|
|
26-03-2009 12:14 AM |
|
 |
margit
Putinowa

Status:
|
Bober nie wariaci, jest inne określenie
I feel every mountain
I hear every tree
I know every ocean
I taste every sea (...)
|
|
26-03-2009 07:59 AM |
|
 |
bober37

Status:
|
Bober nie wariaci, jest inne określenie 
Hej Margit to napisz to określenie, nie krępuj się )
|
|
26-03-2009 08:07 AM |
|
 |
Hiker
Podszyszkownik

Status:
|
Mnie ta góra z jednej strony obdarzyła ładnymi dość widoczkami, mimo niekoniecznie wymarzonej pogoda (http://picasaweb.google.com/zablakany/Ta...zeNia2008#), a z drugiej strony wnerwiła - w jednym miejscu przy schodzeniu brakło stopnia po nogami (zdarzyło mi się to jeden jedyny raz w życiu i właśnie tam), ale jakoś szybko z tego wybrnąłem. Wrócę tam może w tym roku, żeby sobie "poprawić" to wejście.
Moje zdjęcia z gór: http://picasaweb.google.com/himountainer/
|
|
28-03-2009 04:38 PM |
|
 |
rafi86

Status:
|
w górach jest wszystko co kocham...