Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (21): « Pierwsza < Poprzednia 17 18 19 20 [21] Ostatnia »
Kurtka ale jaka ???
Autor Wiadomość
obiezyswiat

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Kurtka ale jaka ???

Ja ostatnio kupiłem w sklepie TK MaX za 540 zł kurteczke Peak Performance Goretex active shell nowa 3 warstwowa membranka.

Do tego polecam pod spód primaloft a pod primaloft polecam koszulke termoaktywną.

Na primaloft najlepsza porzadna sama skorupa z dobra membrana np goretex do tego kurtka techniczna z porzadnym kapturem pod ktory mozna upakowac kask i dobrze dopasowana.

11-03-2013 02:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Paweł91

*

Witam Smile
Udało mi sie kupić po dobrej cenie a przy tym w idealnym stanie kurtke THE NORTH FACE na membranie HyVent . Smile
Przeszła już swoje pierwsze testy w bardzo różnych warunkach i jestem pozytywnie zaskoczony Smile
bo za dobre Pieniądze ( zaplacilem 250 zl , cena sklepowa około 450 zl )
można miec fajnie oddychającą kurtke , nie przemakalną i wygodną w użytkowaniu Smile[/align]

05-07-2013 11:41 AM
tomtur

Mam spodnie z tą membraną ,i jestem zadowolony ty też będziesz,ale trzeba pamiętać ze membrany nie są wieczne jedno kupisz i następne trzeba wymienić na nowekwasny

"Bo właśnie tam wiem po co żyję."
05-07-2013 04:31 PM
dominiqs

*

a co powiecie o kurtkach firmy 4F? Interesuje mnie kurtka tak max do 450 zł. Dobra do użytku w mieście a także w górach. Miło gdyby była już np z podpinanym polarem. Prosze o jakieś ciekawe propozycje...

16-10-2013 08:04 PM
Pablo
pablo

Patrząc na parametry - szału nie ma.

Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
16-10-2013 08:11 PM
Alan

Szału rzeczywiście nie ma, ale zerknij na kurtki 3w1 takich marek jak np. Feel Free, McKinley, Quechua.

http://www.turystycznie-forum.pl

Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2013 08:36 PM przez Alan.

16-10-2013 08:36 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Pablo
pablo

Alan napisał(a):
Szału rzeczywiście nie ma, ale zerknij na kurtki 3w1 takich marek jak np. Feel Free, McKinley, Quechua.

To samo jak dwa posty wyżej, wiec nie rozumiem...

16-10-2013 09:45 PM
Monika74

*

Witam. Zamierzam kupić kurtkę Salewa https://www.polarsport.pl/odzie/kurtki/k...s-gtx.html Bardzo proszę o poradę ,czy ta kurtka jest godna uwagi.Użytkowanie trekking i wycieczki górskie. Z góry dziękujeSmile:)

30-11-2016 04:11 PM
Pablo
pablo

Fajna, firma ok. Jednak jak gore to bym wybierał wśród laminatów 3-warstwowych, są lżejsze i bardziej wytrzymałe.
jak saleva to np.
https://www.polarsport.pl/odzie/kurtki/k...t-red.html

albo activ (najlżejsza membrana gore) https://www.polarsport.pl/odzie/kurtki/k...men-s.html

nie kupuj paclitów, są wykopane z najgłębszych magazynów, chyba, że za pół ceny.

czy np. taka https://www.polarsport.pl/kurtka-the-nor...94420.html

Polecam gore C-KNIT, miękka jak paclite czy activ a pancerna jak pro ok

30-11-2016 04:27 PM
Monika74

*

Bardzo dziękuje za pomocSmile:)Smile

30-11-2016 04:47 PM
Reinhold

Pablo napisał(a):
nie kupuj paclitów, są wykopane z najgłębszych magazynów, chyba, że za pół ceny.

Nie za bardzo rozumiem czemu trzeba się trzymać z dala od packlite'a - jak dla mnie to bardzo wytrzymała membrana.

Monika74 napisał(a):
Użytkowanie trekking i wycieczki górskie.

W opisie kurtki do której podałaś linka jest jasno napisane, że to kurtka 'zaprojektowana do uprawiania sportów ekstremlanych takich jak: skialpinizm, freeriding i etc.'. Do trekkingu i wycieczek górskich wystarczy Kurtka Marmota z membraną Precip. Za 999,90 można kupić 3 takie i starczy jeszcze na waciki Wink

30-11-2016 11:00 PM
Pablo
pablo

Wytrzymała jest, uzywałem jest wszystko ok, ale... nie wiem dokładnie, chyba od ok. dwóch lat jest active zamiast packlite, wiec coś co leży w magazynie od dłuższego czasu powinno mieć więcej niż przykładowe 20% przeceny.

02-12-2016 07:25 PM
Ustrik

Na trekking polecam sklepy myśliwskie. Szczerze. Sam nie poluję, ale parę lat temu kupiłem sobie polar - dziś już wszystko takie mam. Niemal całkowicie zrezygnowałem z typowo górskich marek. Przy odrobinie wysiłku można znaleźć ciekawą kurtkę w okolicach 500 zł. Będzie solidna, lekka, wiatro/wodoszczelna i oddychająca.

-No, ale po co ty tam leziesz?
-No bo tak i już.
02-12-2016 08:23 PM
Reinhold

Sklepy myśliwskie i z militariami to fajna alternatywa. Nie wiem na ile przy większym wysiłku sprawdzają się membrany w typowo myśliwskich kurtkach, ale nie miałbym większych oporów przed kupnem spodni albo softshella bez membrany.

Pablo napisał(a):
Wytrzymała jest, uzywałem jest wszystko ok, ale... nie wiem dokładnie, chyba od ok. dwóch lat jest active zamiast packlite, wiec coś co leży w magazynie od dłuższego czasu powinno mieć więcej niż przykładowe 20% przeceny.

Faktycznie, bardzo nowych modeli Marmota na packlicie nie widziałem, ale np. taki Marmot Minimalist to dalej bardzo popularna kurtka, więc obniżek większych niż 20% raczej bym się szybko nie spodziewał. Patrząc na ceny, mam nadzieję, że membrana active jest 'oprócz' a nie 'zamiast' paclite'a (z active kurtki są 2 razy droższe).
Swoją drogą, ciekawa sprawa - kurtka Marmot Exum Ridge na membranie active nie ma żadnych zamków pod pachami. Huh Może firma chciała przez to powiedzieć, że z nową membraną dodatkowa wentylacja jest zbędna, ale do mnie jakoś to nie przemawia.

03-12-2016 11:17 AM
Ustrik

Reinhold napisał(a):
Nie wiem na ile przy większym wysiłku sprawdzają się membrany w typowo myśliwskich kurtkach,

To już zależy od wysiłku. Na pewno nie jest to sprzęt na wypady wyczynowe. Tak już całkiem typowo myśliwskie kurtki niespecjalnie się też nadają na wysokie góry. Niemniej można znaleźć modele pośrednie, które sprawdzają się w takich warunkach. Zazwyczaj posiadają one dobrą membranę. W przypadku renomowanych marek, opis towaru raczej odpowiada rzeczywistości. Ja w każdym razie ze swojej odzieży jestem wielce zadowolony. Od Beskidu Niskiego po Karpaty Południowe służyły mi przy bardzo różnej pogodzie. Ba, ja w tym na nartach jeżdżę Smile

-No, ale po co ty tam leziesz?
-No bo tak i już.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2016 01:46 PM przez Ustrik.

03-12-2016 01:43 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: