Odpowiedz  Napisz temat 
Czy zamykać i likwidować szlaki w Tatrach
Autor Wiadomość
KaRoLiNa :)
:)

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Czy zamykać i likwidować szlaki w Tatrach

Jest jedno rozwiązanie-nierelane w rzeczy samej heh. Uwolnić Tatry/góry spod dyktanda, presji biznesu. Powinny być one ponad konsumpcją. Jednak jest jak jest a nie jak być powinno. Schroniska=>nastawienie na szybki zysk. Żeruje się tylko osobach aby ściągnąć jak najwięcej kasy, aby nabić kiesę bo przecież wszechobecna reklama i media zachęcają rzesze ludzi-„Zakopane zimową stolicą Tatr” hasła znane, sprawdzone a więc łatwiej je „sprzedać”. Im większy popyt tym większy zysk. I tak to się kręci. Niestety myśl tylko o tym co jest teraz a nie kiedyś, ochrona przyrody- przegrywa w konfrontacji z zyskiem. Taki jeden czy drugi (anty)turysta przyjedzie w TATRY aby kolekcjonować kolejne wrażenia. Dla niektórych są to pusto brzmiące słowa-idzie na GIEWONT, KOŚCIELEC...a gdzie to...??Nie wiem...liczy się że byłem/am. A co widziałeś..??nie wiem...góry i góry, znudziło mi się ale wiesz..kilka piwek postawiło mnie na nogi heh. Później...wiadomo...musi być kapela obowiązkowo z regionalna muzyką a nie szum strumyka, herbatka góralska, jazda bryczką......

Bosheeee...widzisz to i nie grzmisz!!!!

Współczesny człowiek jest zagubiony w świecie, teraźniejszości. Boi się wyborów, podjęcia decyzji, boi się ryzyka, boi się sam myśleć tak jak potrzeba.Używa głowy do potakiwania a nie do myślenia!
Nie chce on być sam na sam z przyrodą, której nie tylko nie rozumie, ale najczęściej nie chce zrozumieć. Jak będzie za cicho to będzie źle. Może wtedy usłyszyałby swoje sumienie, swoje winy. Więc jakkk..jaaaaazdaaa...musi być głośno, aby zagłuszyć swoje myśli.A gdzie?? Ponoć Tatry są "ładne"...X tam był, Y był, to dlaczemu i ja nie pojadę...

Ja zostanę przy swoim zdaniu. Jest to co jest. Nie otwierać nowych szlaków a stare niekoniecznie zamykać. Skoro byłaby taka potrzeba to owszem tak ale jak nie ma to nie. Ja uważam, że lepiej byłoby nie wciągać, nie wwozić, nie podwozić, nie wlec, nie wtaczać, nie kusić ludzi wszędzie tam gdzie sobie tego zapragną. Nie wszyscy mają dobrą kondycję.Jakby się tak jeden z drugim przeszedł może i nawet do Kuźnic-a nie podjechał busem!!!!-to może by zrezygnował z dalszej drogi.A takto-busik podwiezie, kolejeczka której przepustowośc będzie coraz większa podciągnie każdego który sobie tego zażyczy i który się jako tako trzyma na nogach. A później....nooo jaktoooo...jak to odmówic sE przyjemności POCHODZENIA PO GÓRACH!! Przecież mam tyyyyle sił.....

20-12-2006 03:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Wiadomości w tym temacie
RE: Czy zamykać i likwidować szlaki w Tatrach - KaRoLiNa :) - 20-12-2006 03:27 PM
RE: Czy zamykać i likwidować szlaki w Tatrach - Sokół - 03-09-2010, 01:27 PM

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: