Odpowiedz  Napisz temat 
Na temat Gor Skalistych w Canadzie.
Autor Wiadomość
Bogusław

**

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Na temat Gor Skalistych w Canadzie.

Tak, dużo turystów było ale oni koncentrowali się w rejonach do których można dojechać samochodami, a dalej ewentualnie wyjechać gdzieś wyżej kolejką np. z Banff pod SulphurMountain. Nad jeziorami tam gdzie blisko są przy nich parkingi. Wyżej tam gdzie są udostępnione trasy turystyczne tak jak np.na Ha Ling to jeszcze turyści chodzą. Ale na poza szlakach ,których jest 95% w tutejszych górach to już właściwie pustki. Sam wiesz jak szliśmy na Mount Chester spotkaliśmy jednego gościa na powrocie idącego do góry, na Andromache też jednego. Jak hasałem po wierzchołkach Baldy jedna spotkana dziewczyna. Na takich jak Grizzly Peak czy Packenham Junior żywej duszy. Na Utopia Mountain tak samo.Długo by tak wymieniać . Zauważyłem, że w Kanadzie ludzie są bardzo leniwi. Przyjeżdżają na camping, rozbijają namiot i siedzą na tym campingu tydzień.A wyżej ruszają nieliczni. Dla mnie to super bo uwielbiam puste góry. I tak, myślę cały czas o przyszłorocznym przyjeździe. Bo tyle szczytów jest tu do zdobycia, że aż się w głowie kręci...????

03-12-2024 08:52 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Wiadomości w tym temacie
RE: Na temat Gor Skalistych w Canadzie. - Bogusław - 03-12-2024 08:52 AM

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: