Odpowiedz  Napisz temat 
Aparacik w góry...hmm...ale jaki??
Autor Wiadomość
pawel_biker

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Aparacik w góry...hmm...ale jaki??

Zgadzam sie z tym że wszystko zależy od tego czego dana osobo oczekuje od sprzętu/zdjęć. Co będzie "robiła" z otrzymanymi zdjęciami. Jak juz pisałem wcześniej zastosowanie stabilizatora to kolejny element na drodze fotografowany obiekt ---> matryca. Im tego po drodze więcej to tym ciemniej i pogorszenie ostrości. Osobiście wole mieć jaśniejszy obiektyw (fajna GO) i stosować statyw choć wiem o tym że nie wszędzie da sie stosować. Jaśniejszy obiektyw ma też ta przewage że przy tych samych warunkach oświetleniowych pozwala na krótszy czas naświetlania tak że maleje ryzyko poruszenia. Mając aparat (obiektyw) ze stabilizatorem obrazu mimo że ów stabilizator wyłaczymy nadal "siedzi" on w obiektywie. Nie dotyczy to Minolty która zastosowała odmienne rozwiązanie stabilizacji obrazu polegające na zastosowaniu stabilizatora bezpośrednio na martycy a nie w obiektywie jak pozostali producenci.

Tak czy inaczej każdy wybiera sprzęt który to jemu odpowiada pod względem jakości zdjęć/ilości dodatkowych funkcji. Nie jest sztuka kupić sprzęt za ładnych kilka tys zl i pstrykać zdjęcia w trybie auto Big Grin Dawni wielcy fotografowie nie mieli do dyspozycji tak wyszukanej techniki a zobaczymy jakie potrafili "wyczarować" zdjęcia.

Pozdrawiam.

Obudziło się we mnie zwierzę ................. Leniwiec Smile
30-04-2007 03:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Wiadomości w tym temacie
RE: Aparacik w góry...hmm...ale jaki?? - pawel_biker - 30-04-2007 03:39 PM

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: