|
Głupie rzeczy jakie zrobiliście w górach
|
| Autor |
Wiadomość |
magda.s.77
Brak aktywacji konta
|
RE: Głupie rzeczy jakie zrobiliście w górach
Sokół, proponuję Ci dodać Twoje kultowe raki - model sznurowany
|
|
| 04-05-2009 10:01 PM |
|
 |
Sokół
Brak aktywacji konta
|
Moje sznurowane raki sprawdziły się. A czy coś masz do powiedzenia w sprawie chodzenia w rakach bez wkręconych srubek?
|
|
| 05-05-2009 03:49 AM |
|
 |
Edyta85

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
Sznurówki są dosyć uniwersalnym rozwiązaniem, miałam okazję oglądać model rakiet śnieżnych z tym patentem 
sznurowane raki lepsze niż żadne
"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
|
|
| 05-05-2009 07:28 AM |
|
 |
magda.s.77
Brak aktywacji konta
|
|
|
| 05-05-2009 09:10 AM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
No Magda, już chyba drugi raz piszę, że nie radno z Tobą zadzierać. Twoje wędrówki by powaliły i słonia . Raz pisałem o diabelskim planie Grazbirda. Nie chciałym pisać o diabelskich planach Magdy 77
Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
|
|
| 05-05-2009 06:44 PM |
|
 |
magda.s.77
Brak aktywacji konta
|
|
|
| 05-05-2009 09:40 PM |
|
 |
kaczyks
Zbanowani
Grupa: Zbanowani
Status:
|
Największe wpadki w górach
|
|
| 12-03-2010 10:54 AM |
|
 |
magda.s.77
Brak aktywacji konta
|
RE: Największe wpadki w górach
Fajnie i pięknie Kaczyks, ale trochę to podchodzi pod temat "Głupie rzeczy, jakie zrobiłem w górach"... czy jak to tam szło.
Pokazać się w dresiku w zimowych Tatrach, zasługuje na uznanie
|
|
| 12-03-2010 11:06 AM |
|
 |
kaczyks
Zbanowani
Status:
|
no tak madzia mam nadzieje że pedro i reszta mi wybaczy a jak coś to coś z tym zrobi , nie zauwazyłem tego tematu , sorki . hehhe no a jak to było dawno ale dresik był to fakt
|
|
| 12-03-2010 11:10 AM |
|
 |
Edyta85

Status:
|
a jak wysoko w tym dresiku zaszedłeś??
"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
|
|
| 12-03-2010 11:13 AM |
|
 |
Łukasz

Status:
|
a wy jakie zaliczyliście najgorsze wpadki związane z górami?
Butelka wódki wiśniówki mi się na Grzesiu wylała. W całości.
"I będziesz źle spał dopóki nie zapłacisz podatku"
|
|
| 12-03-2010 11:13 AM |
|
 |
kaczyks
Zbanowani
Status:
|
byłem na 3 dni . ja wogóle głupek wyobrażałem sobie że wejde na rysy , wiesz w zakopcu sucho bez śniegu i wogóle dojechałem na palenice ide asfaltówką do moka i też bez śniegu. dopiero śnieg pojawił się na wysokości włosienicy i jak spojrzałem na opalone to myślę sobie o żesz ty;;p;p czemu w sprzęt się już teraz nie wyposażyłeś . najwyżej a więc tak 2 dnia podeszłem pod bulę pod rysami a 3 dnia doszedłem do szpiglasowej przełęczy i wróciłem z powrotem do moka
|
|
| 12-03-2010 11:21 AM |
|
 |
kaczyks
Zbanowani
Status:
|
o ja to grubo łukasz ja bym chyba wyzywał jakby mi się dobra wiśnióweczka wylała , albo spirytusik jakiś dobry :D
|
|
| 12-03-2010 11:22 AM |
|
 |
magda.s.77
Brak aktywacji konta
|
byłem na 3 dni . ja wogóle głupek wyobrażałem sobie że wejde na rysy , wiesz w zakopcu sucho bez śniegu i wogóle dojechałem na palenice ide asfaltówką do moka i też bez śniegu. dopiero śnieg pojawił się na wysokości włosienicy i jak spojrzałem na opalone to myślę sobie o żesz ty;;p;p czemu w sprzęt się już teraz nie wyposażyłeś . najwyżej a więc tak 2 dnia podeszłem pod bulę pod rysami a 3 dnia doszedłem do szpiglasowej przełęczy i wróciłem z powrotem do moka
Typowe, choć biorąc pod uwagę, że był to marzec... Śnieg w górach zalega zwykle do minimum maja, albo i dłużej. Ciesz się, że pomykałeś jako puma śnieżna Ja po raz pierwszy z zimą w Tatrach zapoznałam się pod koniec czerwca któregoś roku Żeby wtedy choć dresik mieć... Ale gdzież tam. Upały niemiłosierne, odzież wyłącznie letnia, a w górach co najmniej metrowa pokrywa śnieżna. Przeglądając zdjęcia z tego roku, mogę śmiało powiedzieć, że bardziej biało było wtedy w czerwcu, niż jest teraz w marcu.
A tak off-topowo: gęba Twoja znajoma Pewnie złudzenie, ale chyba gdzieś Cię już widziałam... Skąd żeś?
|
|
| 12-03-2010 11:48 AM |
|
 |
Galleahad

Status:
|
No ja pamiętam, jak kiedyś przed laty chcieliśmy przetestować nowo zakupiony palnik i ugotować sobie zupkę na grani. Wyszliśmy chyba przez przełęcz pod Kopą Kondracką na Czerwone i na przełęczy się zachciało jeść. Wyjmujemy więc po kolei: garnuszek, łyżki, pokrywkę, palnik, kartusz z gazem, zapalniczkę, zupki chińskie, herbatę i kanapki... no będzie wyżerka! No to co, odpalaj, i wstawiaj wodę! Zaraz... chwila...
Wody nie wziąłem. (...) I sie obeszlismy smakiem, a raczej zapachem chrupiącego suchego makaronu i przypraw w torebce. Został suchy prowiant na szczęście. Na szczęście to zdarzyło się tylko raz. Potem sprawdzaliśmy po trzy razy, czy mamy nie tylko czym, ale i co zagotować.
|
|
| 12-03-2010 11:58 AM |
|
 |
|
|