Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (5): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 Następna > Ostatnia »
2 Głosów - 5 Średnio   Kościelec - góra strachu
Autor Wiadomość
Kania

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Kościelec - góra strachu

Dzięki za fotki - pokażę bratu, ucieszy się, jest ornitologiemSmile
A powiem Ci, że ja chyba też gdzieś około 14, 15 byłam na samym szczycie. Spędziliśmy tam zaledwie 30 minut, ale było cudnie.
Czytałam Twój opis Kościelca i jeśli dobrze kojarzę, to siedzieliśmy gdzieś blisko siebie, bo my też przeszliśmy w stronę Zadniego Kościelca jakieś 5 metrów. Podeślę Ci w poniedziałek kilka zdjątek, to proszę oświeć mnie, czy to o tym samym miejscu mówimySmile

03-11-2006 03:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
BusterFM

Pomyslalem, ze w tej opowiesci od 3 lat brakuje kilku fotek wiec zrobilem malego pdf-a tak do czytania i ogladania jakby ktos chcial albo potrzebowal poparcia wizualnego Smile

TUTAJ SOBIE JEST

--
BusterFM
http://www.blog.tatromaniak.pl
25-02-2009 12:05 AM
Stasiu

Bustrze, dobrze opisane i dopełnione fotografiami. Podejrzewam, że na Kościelca się drapałeś, żeby prawie podać tym onieśmielonym więcej tupetu giggle. Mam nadzieję, że Twój opis więcej przyczyni się do zdobycia kopczyka przez tych co tam jeszcze nie byli. ok
Powodzenia.

Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
25-02-2009 08:11 PM
BusterFM

(...)Słuchaj porządnie góry, ona Ci mówi czy dzisiaj Cię przyjmie czy nie. (...)

Sama prawda sama prawda, a jak czesto nie zauwazana. Najwiekszy problem jest pewnie z tym "porządnie".

--
BusterFM
25-02-2009 09:16 PM
Mallaidh

Bardzo ciekawa relacja, inna, to taki monolog z Górą w tle.

Pozdrawiam!

Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2009 09:29 PM przez Mallaidh.

25-02-2009 09:29 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
dr.Etker

BusterFM napisał(a):
(...)Słuchaj porządnie góry, ona Ci mówi czy dzisiaj Cię przyjmie czy nie. (...)

uhm Taaak..... Góry potrafią być czasem trochę kapryśne....- niczym ......

25-02-2009 09:44 PM
maciek
Moderator

Grupa: Moderatorzy Forum

BusterFM napisał(a):
Pomyslalem, ze w tej opowiesci od 3 lat brakuje kilku fotek wiec zrobilem malego pdf-a tak do czytania i ogladania jakby ktos chcial albo potrzebowal poparcia wizualnego Smile

Dzięki - fajne uzupełnienie opowieści.Smile

Mam nadzieję, że w ramach nadrabiania zaległości dokończysz również ten temat: http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthread.php?tid=126

25-02-2009 10:06 PM
BusterFM

na razie pojechalem dwa krotkie rozdzialy dalsze chyba wczoraj dodalem. Moze zaraz podciagne dalej Smile

--
BusterFM
25-02-2009 10:25 PM
magda.s.77
Brak aktywacji konta

Wspaniała opowieść!!! Z duszą...
Jest jakiś fenomen Kościelca. Z subiektywnych odczuć,powiem,dla mnie to góra strachu. Jeden z ostatnich 3,po naszej stronie,nie zdobyty. I z pewnością nie przez warunki pogodowe. W czerwcu minionego roku kolejna próba,uwieńczona porażką. Idealna aura,forma bez zastrzeżeń,a stojąc przed jego majestatem,czułam się zdjęta trwogą. Psychiczna rozsypka. Góra mnie nie chce,to pewne.
Niepojęte jest dla mnie,dlaczego... Pierwsze spotkanie z Orlą nie wywarło na mnie tak panicznego wrażenia,jak każde z Kościelcem. Drżenie kończyn,rosa na czole,prąd przebiegający po plecach. Czuję, jak każdy włosek staje mi dęba. To strach. Instynkt mi mówi,że nie dam rady. A ja go słucham.
Wyżej wspomniany nie jest moim punktem honoru. Chyba odczuwam szacunek dla tej potęgi. Jeśli kiedyś pozwoli mi "zatańczyć" na swoim szkielecie,będzie to,na swój sposób,uwieńczenie moich osobistych dokonań.

03-03-2009 12:01 AM
Zacytuj ten post w odpowiedzi
dr.Etker

magda.d.77 napisał(a):
Drżenie kończyn,rosa na czole,prąd przebiegający po plecach. Czuję, jak każdy włosek staje mi dęba.

uhm Interesujące..... Cool

Nie martw się Magda Wink-będzie jakieś spotkanie forumowe w "Murowańcu" z Twoim udziałem -to i Kościelec polegnie Big Grin
Jak to ładnie ujęłaś-zatańczymy na jego "szkielecie". Rolleyes

Ps.
Choć sama nazwa szczytu to bardziej od gmachu kościoła -niż od szkieletora Big Grin

03-03-2009 12:14 AM
BusterFM

Madzia
Zabierzesz swoja brzydsza polowke , umowimy sie w odpowiednim czasie i dalej juz pojdzie. Smile

Z nim trzeba pogadac. Tak maSmile

A tak zupełnie przyziemnie. Gora ktora stoi samotnie zawsze budzi wiekszy respekt i wydaje sie byc zdecydowanie trudniejsza do wejscia niz nawet bardzo postrzepoina ale w grani.

Gdyby MIegusz stal samotnie ze swoja polnocna sciana bylby o wiel bardziej imponujacy. Pewnie taki Eiger troche. Dostep do niego bylby tak samo trudny/latwy, jak dzis ale nasze mozgi odbieraly by go inaczej.

kozi lezy w ciagu szczytow wiec wydaje sie byc lagodny choc technicznie wymaga wiecej zdecydowanie niz Koscielec. Popatrz na zdjecia z Zadniego Koscielca. Koscielec to spokojna piramidka ot coSmile

Proponuje Wam z Karbu pod gore i w momencie gdy szlak skreca w prawo trawersem pod uskokiem i idzie do kilkumetrowego prozka skalnego odbijcie sobie w lewo. Jakies 5 - 10 metrow (niby poza szlak ale nie przesadzajmy z mierniczym matematykiem), jest taka ladna szeroka platforma (na strone Czarnego Stawu)

Wygodnie, szeroko i w bezposredniej bliskosci wschodniej sciany Koscielca. Psychologiczny prog pokonacie juz na tym etapie bo ponad karbem bedziecie gdzies jakies 50 - 70 metrow, a do szczytu daleko. Ciekawy widok i dobre obcowanie z ta gora. Mozna posiedziec polezec. Podesle pare fotek jak znajde

--
BusterFM
03-03-2009 12:25 AM
magda.s.77
Brak aktywacji konta

Chyba,że mnie kto ogłuszy i nieprzytomną wniesie Wink Póki co,ilekroć go mijam,puszczam mu oczko,w nadziei że go obłaskawię i nic to nie daje. Trochę powyżej Karbu kończą się moje złudzenia...

03-03-2009 12:27 AM
BusterFM

Ale zanim Koscioly powstaly to musialy miec szkieletory, o ktorych dzis czesto zapominajaSmile

--
BusterFM
03-03-2009 12:30 AM
BusterFM

Wspomniane fotki z platformy widokowejSmile

1. FULL OPCJA

2. FULL OPCJA

3. FULL OPCJA

4. FULL OPCJA

I nie że niesmiale oczko, tylko twarda gadka. Wiesz, koleś w końcu samotny dosyć jest to i pogadać ma ochote. Ten ostatni niby jak tam wlazł? A że kaprysny Kościelec, to jak kazdy facetSmile

--
BusterFM

Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2009 01:36 AM przez BusterFM.

03-03-2009 01:10 AM
magda.s.77
Brak aktywacji konta

A ja myślałam ze kapryszenie jest przypisywane kobietom... Niesłusznie zresztą (ze Swinica np jak z koleżanką,zawsze sie dogadujemySmile ) No ale ten samotny kawaler to jakiś mało okrzesany i do rozmów ze mną nieskory. Jedyny,którego sie uleklam. Jeśli gdzieś nie byłam to z uwarukowan pogodowych,czasowych bądź odleglosciowych. A ten jak na wyciągnięcie dłoni a niedostępny jak dziewica z pasem cnoty.

03-03-2009 07:10 AM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: