|
Przedstaw sie...
|
| Autor |
Wiadomość |
Sylwester

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
|
| 27-11-2006 01:57 PM |
|
 |
Piotr

Status:
|
RE: Przedstaw sie...
Sztukę sdtudiowania doprowadzam do perfekcji , aż przesadzam i czasem się to mści. A na uczelni jak to na uczelni z każdym dniem zaraz coraz więcej wiem coraz mniej
Ps. Pytanie jak ładnie wrzucic fotki na forum przez linki do innych stron czy też można jakoś inaczej je zamieścić ??
|
|
| 27-11-2006 02:23 PM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Wg mnie zdjęcia własne ze stron można ściągnąć na swój dysk i załączać jako załączniki ,przy opcji odpowiedz tam na dole można jako załącznik dać .Załadują się jako miniaturki po dołącz do posta .A stronę obcą jako link
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
| 27-11-2006 04:03 PM |
|
 |
Piotr

Status:
|
|
| 27-11-2006 05:27 PM |
|
 |
Fazik
Kierowca TYRa

Status:
|
Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
|
|
| 27-11-2006 06:39 PM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
ja też miałem lęk wysokości ale mi przeszło na szczęście. pamiętam, że jak byłem na Trzech Koronach to zbladłem aż, a z zamku w Malborgu też nie miło mi było patrzeć w dół. dzisiaj jużnie mam takich problemów.
-No, ale po co ty tam leziesz?
-No bo tak i już.
|
|
| 27-11-2006 10:34 PM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
a z zamku w Malborgu też nie miło mi było patrzeć w dół
Jak masz na myśli Malbork - to faktycznie trochę cegieł Krzyżacy naukładali w pionie, ale przecież wyższa jest zapora na Solinie ... i co tam też miałeś pietra?
|
|
| 27-11-2006 11:13 PM |
|
 |
madp

Status:
|
Potwierdzam, lęku wysokości można się pozbyć! Z roku na rok wysokość robiła na mnie coraz mniejsze wrażenie i coraz lepiej się czułem (heh moja żona kiedyś się nieźle ubawiła przyglądając się mojej bladej minie na wyciągu, do dziś mi lubi to wypominać). Teraz - zero problemu .
Przy okazji witam wszystkich nowych forumowiczów
Zrob cos dla siebie, zrob cos dla innych - http://www.freerice.com/
|
|
| 27-11-2006 11:22 PM |
|
 |
Montenegro

Status:
|
Święta prawda. Na początku się bałem wejść na drzewo. Teraz śmigam po nich jak helikopter.
Chyba najlepszym sprawdzianem było dla mnie wejście na spadzisty dach trzypiętrowca i wciąganie z jego brzegu 16kg pustaków. W miarę dłuższego wykonywania czynności strach zanika. Choć nie do końca się zgodzę, że lęk wysokości zniknie w całości. Zawsze pozostanie taki mały "straszek". Owszem do miejsc w których się jest często się przyzwyczajamy i strach po prostu mija, ale w nowych musimy się przyzwyczaić. To przynajmniej z mojego doświadczenia.
http://www.gory-szlaki.pl - serwis górski
|
|
| 28-11-2006 07:34 AM |
|
 |
Ustrik

Status:
|
Sylwestrze bałem się zapory jak cholera. kiedyś w wieku ... 12, 14 lat zemdlałem patrząc w dół i musieli mnie cucić. dzisiaj już znacznie mniejszy jest ten lęk, ale prawdą jest że zwsze coś pozostaje. wciąż odczuwam ten dreszczyk patrząc w dół z zapory i trzymam siękurczowo obręczy, ale to nie to samo co kiedyś. W Malborgu też bym nie miał jużtakich obaw ale ten dreszczyk nie dawał by mi spokoju. 8 lat temu nie wlazłbym na drzewo. jak juz to na jakąś niską gałąź. obecnie hulam jak monte jak helikopter nad rowami.
ale cieszę się że mnie zostało trochę tego lęku. bynajmniej broni mnie przed zrobieniem czegoś na prawdę durnego lęk to dobry przyjaciel rozwagi ... a czasem i kochanek
-No, ale po co ty tam leziesz?
-No bo tak i już.
|
|
| 28-11-2006 09:18 AM |
|
 |
Montenegro

Status:
|
Na zaporze strachu nie odczuwam, bo to "pewna" konstrukcja. Zamki też raczej pewne. Najwięcej strachu u mnie wywołują chwiejące się konstrukcje i skaliste góry. Tam jest dużo gorzej.
|
|
| 28-11-2006 09:24 AM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
A uwierzycie jak napiszę, że na ścianie przy "normalnym" wspinie jestem "najarany" i jakby wycięty z rzeczywistości, zaś na skałkach wewnętrznie drżę ...
|
|
| 28-11-2006 09:45 AM |
|
 |
Montenegro

Status:
|
Ty to już zawodowiec. Pewnie wspinasz się tyle ile trwa całe moje życie I weź tu z takim pogodej hehe
|
|
| 28-11-2006 09:48 AM |
|
 |
Sylwester

Status:
|
dobra, dobra - chcesz pożyczyć trochę grosza, czy co?
|
|
| 28-11-2006 09:51 AM |
|
 |
spoko
rock spires hunter
Grupa: Zbanowani
Status:
Niedostępny
|
Lęk wysokości to czasem poważny problem.Zetknąłem się z nim na Orlej perci .Za przełęczą Zawrat na pierwszej eksponowanej ścianie po lewej stronie przed Kozią przełęcza ubezpieczonej łańcuchami.Otóż zbliżając się do tego miejsca zauważyłem korek .10 osób czekało a na łańcuchach
męczyło się 2 mężczyzn z może 12 letnim chłopakiem.Poczuł lęk wysokości i dostał skurczu.Mężczyźni starali się przesuwać mu po 1 nodze ,każdą rękę osobnie.Był to niesamowicie przykry widok.Nie doczekałem końca ponieważ trwało to zbyt długo.Gdy ktoś przede mną zdecydował się na przejście ponad łańcuchami Ja poszedłem za nim .Było to trochę niebezpieczne Ale miałem szlak bardzo długi przed sobą i nie chciałem czekać.Osobiście to wspinanie się na drzewa czy na słupy elektryczne to było moje ulubione hobby w dzieciństwie.Najwięcej lękku odczuwam gdy wchodzę na stalową wieżę przekażnikową telewizyjną czy radiową(czasem wchodziłem aby wykonać zdjęcia) Wtedy jest głęboka pustka dookoła i tylko drżąca konstrukcja metalowa.Na ściankach wspinaczkowych w zasadzie nie patrzę w dół tylko na ścianę i wtedy lęku nie odczuwam
Aby wędrować po górach nie wystarczy mieć tylko dobre nogi ale także dobre oczy aby ich piękno podziwiać oraz dobre serce aby je pokochać.... .
|
|
| 28-11-2006 10:43 AM |
|
 |
|
|