![]() |
|
Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - Wersja do druku +- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum) +-- Forum: Górskie tematy (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Pytania i porady przed wyjściem w góry (/forumdisplay.php?fid=2) +--- Temat: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim (/showthread.php?tid=643) |
Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - riba74 - 04-08-2007 08:59 PM Witam serdecznie ![]() Mam pytanko: Czy ktoś z Was szedł kiedyś żółtym szlakiem od przystanku Biala Voda (na drodze nr 537 - Cesta Svobody) przez Dolinę Bielej Vody do Schroniska nad Zielonym Stawem Kieżmarskim (Chata pri Zelenom plese) ? Chcę tam pojechać z żoną i 1,5-roczną córką i spróbować przejść się tym szlakiem (z wózkiem). Wiem, że ten szlak mniej więcej do połowy jest drogą asfaltową i mam mapkę na której jest zaznaczone że jest to szlak spacerowo-rowerowy. Zastanawiam się czy jeżeli da się tam przejechać rowerem do samego schroniska, to czy da się też wózkiem z dzieckiem ??? Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam ![]() Marcin RE: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - dr.Etker - 04-08-2007 09:17 PM Riba-trasa wymieniona przez Ciebie-jest raczej dość szeroką drogą gruntową w dolnej części,wyżej ma charakter nieco kamienisty(podobnie jak droga dojazdowa Suchą Wodą do Murowańca)-proponowałbym na takie spacery z dzieckiem-raczej zakup odpowiednich nosiłek. Wózek dziecinny-to raczej na takie trasy jak: droga od przystanku "elektricki" Popradzkie Pleso do schroniska nad Popradzkim Stawem. droga dojazdowa do "Sląskiego Domu" ew droga na Hrebieniok. pozdrawiam RE: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - tomtur - 04-08-2007 09:32 PM Też uważam że na tym szlaku z wózkiem byś się umordował,ale nosidełko to było by rozwiazanie. RE: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - Sylwester - 05-08-2007 03:41 PM riba74 napisał(a): Zastanawiam się czy jeżeli da się tam przejechać rowerem do samego schroniska, to czy da się też wózkiem z dzieckiem ???
Marcin
RE: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - riba74 - 05-08-2007 06:23 PM Dzięki wielkie za informacje ![]() Z tego co piszecie faktycznie nie ma sensu pchać się tam z wózkiem, więc chyba zdecyduję się wypożyczyć nosidełko. Na pewno będzie wygodniej wnieść dziecko na plecach, niż pchać przed sobą wózek ![]() Raz jeszcze dzięki za pomoc. Pozdrawiam RE: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim - bialyzibi - 05-08-2007 08:29 PM Byłem tam w lipcu i naprawdę nic się nie zmieniło, nadal od rozejścia szlaków jest to kamienista droga. Żartuję bo już Ci wcześniej odpowiedziano, był słoneczny weekend i maluczków ale w nosidełkach widzialem. |