![]() |
|
Jesienne Bieszczady Forumowo - Wersja do druku +- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum) +-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Forum: Planowane wyprawy, wieści z gór, relacje tematyczne (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Temat: Jesienne Bieszczady Forumowo (/showthread.php?tid=3922) |
Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 27-08-2011 03:10 PM Czas sobie płynie, a tu lato się kończy, jesień niedługo się zacznie... Były plany aby wstępnie w okolicach października zorganizować coś forumowego w Bieszczadach. Myślę, że czas już powoli coś napisać o tym, bo choć termin dokładny można wybrać troszkę później, rezerwacje również nie powinny stanowić problemu o tej porze roku, to jednak warto aby potencjalni zainteresowani wiedzieli, że mają sobie czas na coś takiego rezerwować. Zanim pomyśli się nad trasą - warto przemyśleć temat ile dni chcemy tam spędzić. To dość odległy zakątek naszego kraju (nawet z Krk to około 300 km), więc dla części z Was podróż tam będzie na tyle długa, że może na wstępie warto by było pomyśleć nad (propozycja) czterech dni? (łącznie z dojazdem) Jeśli całość dojdzie do skutku to ja prawdopodobnie będę jechał samochodem z Krk, więc jak ktoś dojedzie do Krk to w miarę wolnych miejsc zabiorę ![]() Sugerowałbym któryś z terminów począwszy od okolic weekendów 8-9 października do okolic 10-11 listopada oczywiście z wyłączeniem terminów około 1-listopadowych. Stasiu, Tomtur, Gosia3ek i Mallaidh, Mieciur, Łukasz? No i oczywiście inni jak się na coś takiego zapatrują? Jakieś uwagi do wstępnego planu, pomysły dodatkowe? Oczywiście reszta też niech się wypowiada - osoby powyższe zostały wymienione wyłącznie z racji największej ilości dotychczasowych wyjazdów forumowych ![]() To wyjazd dla KAŻDEGO CHĘTNEGO. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 27-08-2011 03:22 PM Jeżeli chcecie wędrować bez tłumów to nie pierwsze tygodnie października, wtedy jest dużo grup zorganizowanych, po 20 zaczną się puchy. 8-9 października jest diablo popularny wśród turystów z racji kolorków. Nie proponuję schronisk w naszym regionie chyba, że wybierzecie takie, gdzie diabeł mówi dobranoc czyli w Balnicy ale to jest poza połoninami. Możecie też dać szansę schronisku w Jaworcu ale ono nie ma np. prądu i miało przechlapane za poprzednich chatkowych. Ceny w schroniskach są wygórowane, tańsze są czasami pensjonaty w okolicznych wsiach. Cóż jeszcze mogę powiedzieć: acha unikajcie jak ognia schroniska Kremenaros w Ustrzykach G. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 27-08-2011 03:28 PM Bomba pomysł, z Krka i ja bym się zabrał.Termin obojętny,byle po 10 kazdego miesiąca.Wicie wujek ZUS jest wtedy hojny. [/b]
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 27-08-2011 03:33 PM Lucyna - Balnicy nie znam, w Jaworcu nocowałem - myślę że dla Forumowiczów jeden nocleg bez prądu nie będzie stanowił problemu, Kremenarosa nie uważam za schronisko - co prawda noclegu tam nie uświadczyłem, ale wystarczy przejść się parę razy koło tego dobytku żeby ochotę na nocleg tam stracić ![]() Połoniny w planie byłyby na pewno, ale uważam że aby poznać "ducha Bieszczad" pasuje również poznać szlaki poza tymi standardowymi. Osobiście bardzo sobie cenię okolice Jasła, Okrąglika. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - hemlighet - 27-08-2011 03:42 PM Też ostatnio pomyślałam, że warto by coś w tym kierunku planować, najwyższy czas ![]() Ja się oczywiście piszę. Dyspozycyjność w moim przypadku to w sumie każdy październikowy weekend
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 27-08-2011 03:57 PM Pedro napisał(a): Lucyna - Balnicy nie znam, w Jaworcu nocowałem - myślę że dla Forumowiczów jeden nocleg bez prądu nie będzie stanowił problemu, Kremenarosa nie uważam za schronisko - co prawda noclegu tam nie uświadczyłem, ale wystarczy przejść się parę razy koło tego dobytku żeby ochotę na nocleg tam stracić
![]() Połoniny w planie byłyby na pewno, ale uważam że aby poznać "ducha Bieszczad" pasuje również poznać szlaki poza tymi standardowymi. Osobiście bardzo sobie cenię okolice Jasła, Okrąglika.
Tak się zastanawiam nad programem dla Was, część osób trzeba będzie zarazić Bieszczadami. Proponuje jedną z tras lub nawet obie czyli Wołosate-Rozsypaniec (tu są rewelacyjne widoki)-Halicz-Tarnica-Szeroki Wierch lub albo i Muczne-Bukowe Berdo widoki zajefajne-Krzemień-i tu w zależności czy byliście już na Tarnicy czy też nie. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 27-08-2011 04:00 PM Na Bukowe Berdo z Mucznego nie szedłem, ale szedłem kilka razy z Widełek. Ten szlak uważam za bardzo dobry do zarażenia Bieszczadami ![]() Myślisz że z Mucznego ciekawiej? ![]() (no i dodatkowo do Mucznego gorzej się dostać) RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 27-08-2011 04:08 PM Pedro napisał(a): Na Bukowe Berdo z Mucznego nie szedłem, ale szedłem kilka razy z Widełek. Ten szlak uważam za bardzo dobry do zarażenia Bieszczadami
![]() Myślisz że z Mucznego ciekawiej? ![]() (no i dodatkowo do Mucznego gorzej się dostać)
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 27-08-2011 04:13 PM Ok Lucyna, dzięki za na pewno cenne wskazówki ![]() Ja na tydzień (od jutra rana) z tematu znikam, mam nadzieję że w tym czasie pojawi się już deklaracja na ile jedziemy. A wtedy można myśleć o konkretnej trasie/noclegach. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 27-08-2011 04:24 PM Moja obecność jest stuprocentowa. Nie znam się kompletnie na rejonie więc mi wszystkie opcje odpowiadają. Byleby ekipa się spora zebrała, bo pasowałoby jak najwięcej mordeniek obaczyć
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 27-08-2011 04:26 PM Ja także spadam, już od rana powinnam być w Beskidzie Sądeckim, koleżance padł jednak samochód. Będę pod komórkowym internetem, gdybyście chcieli jakieś materiały promocyjne regionu to jeszcze coś posiadam. Tak zastanawiam się, a może spędzilibyście 1 dzień w Wyhorlacie na Słowacji na Snińskim Kamienium, możecie go nawet złoić, a po drodze Osadne i kaplica czaszek. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 27-08-2011 04:29 PM Myślę Lucyna, że ograniczymy się do polskiej części Bieszczad. PS. Na Sninskim Kamieniu w składzie Gosia3ek, Mieciur i ja mielismy okazję być
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 27-08-2011 06:24 PM Dla mnie wychodzą tylko dwa ostatnie weekendy października tj. gdzieś około 22. - 23.10. albo 29. - 30.10. Cztery dni mogą być. Bieszczady trzeba koniecznie poznać, bo Lucyna się dwoi aż troi, żeby nam je przereklamować
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 27-08-2011 06:28 PM Stasiu napisał(a): ... Bieszczady trzeba koniecznie poznać, bo Lucyna się dwoi aż troi, żeby nam je przereklamować
![]()
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 27-08-2011 08:23 PM my jak wrócimy do życia w końcu to raczej połową paźdzernika. - czyli weekendy 14-15 i 22-23 wchodziłyby w grę. ostatni weekend październikowy pewnie odpada ze względu na Wszystkich Świętych, które w tym roku wypada we wtorek... chyba że pojedziemy od czwartku do niedzieli :... 4 dni?? jezzzzz ludzie kochane, ja mam urlop do jednego dnia rozpisany, ale zobaczę co się da zrobić
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - JustynaR - 27-08-2011 11:08 PM Brzmi zachęcająco..
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mieciur - 28-08-2011 07:00 PM Ja jak zwykle niewiele się wypowiadam ale śledzę temat. Oczywiście chętny jestem. Konkretniej to coś bliżej wyjazdu się zdeklaruje. Moim zdaniem któryś z dwóch ostatnich weekendów październikowych byłby najlepszy jako termin. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - swiru - 01-09-2011 08:59 AM Jak weźmiecie młodego (nie chodzi o wiek tylko staż) to jadę. w Bieszczady mam jakieś 100 km czyli przysłowiowy rzut biretem miejscowego proboszcza. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 04-09-2011 03:30 PM Świru jasne - jak chcesz to zapraszamy ![]() Myślę, że na podstawie kilku deklaracji można dość jasno określić termin - czyli weekend z niedzielą 23 października. Teraz jeszcze pytanie 3 czy 4 dni?? Na początku tematu zamieszczam ankietę. Oczywiście każdy może zagłosować, choć prosiłbym aby wypełniły ją osoby poważenie zainteresowane przyjazdem (oczywiście jasnym jest, że każdemu może coś wypaść). RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 04-09-2011 06:10 PM 4 dni. Deklaruję się stuprocentowo. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 08-09-2011 08:32 PM Chciałbym odpowiednią osobę ponaglić z wygłoszeniem terminu biby. Zaczynają mi się szybko wypełniać wolne weekendy innymi imprezami. Długo ewentualny termin na Bieszczady nie obronię.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 08-09-2011 08:33 PM jak przemyślałam kwestie urlopowo - pracowe - muszę niestety się skreślić z niepowstałej jeszcze listy chętnych. początkiem października biorę 2 tygodnie urlopu z wiadomych względów, a że praca jest jaka jest i moja część roboty musi zostać wykonana - wzięcie nawet 1 dnia w późniejszym okresie jest nierealne. jedna z niewielu bib odkąd jestem na forum, na której mnie nie będzie.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - swiru - 08-09-2011 08:42 PM Ja stawie się karnie. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 09-09-2011 04:18 PM gosia3ek napisał(a): jak przemyślałam kwestie urlopowo - pracowe - muszę niestety się skreślić z niepowstałej jeszcze listy chętnych.
początkiem października biorę 2 tygodnie urlopu z wiadomych względów, a że praca jest jaka jest i moja część roboty musi zostać wykonana - wzięcie nawet 1 dnia w późniejszym okresie jest nierealne. jedna z niewielu bib odkąd jestem na forum, na której mnie nie będzie. ![]()
Gocha, tylko mi nie wmawiaj, że będziesz pracowała 48 godzin z soboty na niedzielę. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Pedro - 09-09-2011 04:43 PM Stasiu patrz post 19
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 09-09-2011 05:13 PM Pedro napisał(a): Stasiu patrz post 19
![]()
Dzięki, jakoś przegapiłem RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 09-09-2011 07:56 PM Stasiu, nierealne jest podróżowanie w bieszczady z ns bez samochodu (tzn komunikacją publiczną - cały dzień z głowy). natomiast nie chcę "trzymać" reszty ekipy - to że ja nie mogę jechać na 4 dni nie znaczy że wszyscy musimy z tego rezygnowąć. ps. w podanym terminie opcja pracującej soboty jest u mnie bardzo wiarygodna RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 20-09-2011 06:54 PM Propozyszyn jest by datę ustalić,czasu coraz mniej. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - fabrykadrwin - 20-09-2011 07:13 PM Drogi Mirku. To ja nie jadę, a widzę konkretną datę. Patrz post numer 19. ![]() PS. Wybacz, to przez mój dobry humor
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 20-09-2011 07:39 PM fabrykadrwin napisał(a): Mirrrreczku. To ja nie jadę, a widzę konkretną datę.
Patrz post numer 19. ![]()
A najprościej by było dodać datę w temacie, nie mam głowy przeszukiwać wszystkich postów.I mam na imię Mirek nie Mirrreczek.Wypraszam sobie.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 21-09-2011 06:35 AM Zgadzam się z Mirkiem. Potrzebuję zadeklarować nieobecność w pracy na te dwa dni. Mam zatem pytanie o dokładny termin: 1). 20-23 października (czwartek - niedziela) 2). 21-24 października (piątek - poniedziałek) 3). 22-25 października (sobota - wtorek) Deklaruję się na dowolny z tych terminów. Dostosuję się do możliwości innych chętnych. Chciałbym tylko najpóźniej na początku października znać dni. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 21-09-2011 07:00 AM 21-24 październik, na termin deklaruję swoją obecność. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 21-09-2011 07:37 AM Nie wiem kto w końcu jest na liście? Gosia pisała już o sobie, ja dodam, że też mogę mieć problem z urlopem bo już będę po długim wolnym. Bardziej prawdopodobny jest dojazd w piątek wieczorem / sobotę rano. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 21-09-2011 08:21 AM w moim przypadku w gre wchodzą opcje 1 lub 2, a która z nich to obojętne.. dostosuję się, potrzebuję tylko wiedzieć tak ze 2 dni wcześniej.. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 21-09-2011 03:42 PM Dla mnie to jest też jasne. "2" to mój szczęśliwy numerek
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - kris75 - 21-09-2011 06:46 PM Może i bym ja się wybrał zobaczymy jak będzie z kasą dwa miejsca w aucie by były wolne. P.S Są fajne noclegi w stodole w Ustrzykach Górnych za 5zeta Toaleta RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 21-09-2011 07:15 PM Heh, ciekawe. Tylko czy wszystkim by odpowiadało i jakie będą warunki pogodowe za miesiąc. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 21-09-2011 08:59 PM Może by już jaką listę zrobić No i jaki plan wędrowania od chałupy do chałupy z małymi kopczykami pomiędzy tym. ![]() Kris, najlepiej na tych zdjęciach wypadłeś Ty w tej łazience. Twój wygląd napowiada, że zrobienie zdjęcia było ostatnim wyczynem przed puszczeniem w porty.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - kris75 - 21-09-2011 11:58 PM To się Stasiu mylisz ta fotka była zrobiona o 5.30 przed wyjściem ze stodółki ,a tego dnia przeszedłem 48km Ustrzyk Górnych szlakiem granicznym do Cisnej. Oto dowód Stasiu: https://picasaweb.google.com/bernenski.pies.pasterski.luna/BieszczadyWrzesien2010?authuser=0&feat=directlink RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 22-09-2011 10:28 AM Część osób deklaruje 4 dni więc proponuję pozostać przy 4 dniach. Kto będzie mógł wyrwać się na 3 czy nawet tylko na 2, tak zrobi. Kto zechce, zostanie dłużej. Możliwe opcje: 1). 20-23 października (czwartek - niedziela) 2). 21-24 października (piątek - poniedziałek) 3). 22-25 października (sobota - wtorek) Preferowane terminy: 1). Stasiu: 21-24 2). Tomtur: ??? 3). Szewczyczek: dowolny termin 4). Hemlighet: 20-23 lub 21-24 5). Mirek: 21-24 6). Pedro: 20-23 lub 22-25 7). TomaszRT: 20-23 lub 21-24 (wtorek,25 października odpada) 8). Kris75: ??? 9). Mallaidh: tylko sobota-niedziela 10). gosia3ek: tylko sobota-niedziela 11). Mieciur: tylko sobota-niedziela 12). ??? ... RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 22-09-2011 01:40 PM Stasiu napisał(a): No i jaki plan wędrowania od chałupy do chałupy z małymi kopczykami pomiędzy tym.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 02-10-2011 08:49 AM Uprzejmie proszę o podanie już konkretnego terminu. Czy to będzie 21-24 października (piątek-poniedziałek)? Muszę zadeklarować dni wolne w pracy i chcę to zrobić na początku następnego tygodnia. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 02-10-2011 04:47 PM Panie Szewcze, Ty zapodałeś pytanie i my odpowiedzieliśmy. Teraz musisz sam wybrać. Ja miałem za to, że Ty stanowisz termin. ![]() Jaq bym już potrzebował nawet gdzie i o której się mam stawić.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 02-10-2011 06:12 PM Zatem, ze względu na największe oponowanie za wolnym piątkiem i poniedziałkiem oraz wykluczeniem przez dwie osoby innych dni ustalamy termin: 21-24 października (piątek - poniedziałek). Są przeciwwskazania? Dobrze by było, jakby osoba/osoby planująca/e lokalizację też już jakąś propozycję podała. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 12-10-2011 09:43 PM Czy jest coś nowego. Trzeba odświeżyć temat. Jak wielka ekipa się szykuje. Może jedzie ktoś kogo nie muszę i musiałbym zmienić plany Myślę, że ostatnia lista jest nieaktualna.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 12-10-2011 09:47 PM Sądeczoki robią co mogą żeby pojechać... Jesień bez Biesów jesienią straconą
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - kris75 - 13-10-2011 07:05 PM Stasiu napisał(a): Czy jest coś nowego. Trzeba odświeżyć temat.
Jak wielka ekipa się szykuje. Może jedzie ktoś kogo nie muszę i musiałbym zmienić plany Myślę, że ostatnia lista jest nieaktualna. ![]()
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 13-10-2011 07:34 PM I mnie niestety zabraknie, życie pisze takie scenariusze jakie nie wymyślą najlepsi scenarzyści z Hoolywoodu. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 17-10-2011 06:56 PM W tym temacie będzie trzeba zanucić piosenkę: "Na cmentarzu wielka cisza. Wszystkie duchy poszły spać..." Ja jestem przygotowany, tylko mam jeden problem. Mój kolega aparat odszedł na emeryturę i muszę w przeciągu 3 dni pozyskać nowego cyfrowego przyjaciela No, bo w Bieszczady bez aparatu, to jak w kopczyki ślepy i na dodatek bez nóg.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 17-10-2011 07:36 PM Spoko Stasiu, będziemy robić Ci zdjęcia
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 17-10-2011 07:56 PM Stasiu napisał(a): W tym temacie będzie trzeba zanucić piosenkę: "Na cmentarzu wielka cisza. Wszystkie duchy poszły spać..."
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 17-10-2011 08:25 PM Mallaidh napisał(a): Spoko Stasiu, będziemy robić Ci zdjęcia
![]()
TomaszRT napisał(a): (...) PS: jak życzysz, to będę Ci robił zdjęcia..
Panowie, nie żebym Was nie doceniał, ale wolę sobie robić zdjęcia sam. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 18-10-2011 04:21 PM A ja poza sposobem dojazdu znam chyba tylko termin. A dokąd jadę? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - tomtur - 18-10-2011 04:31 PM Ludziłem sie ale nie dam rady jechac z wami ,życzę pogody i udanej integracji przykro mi bo w bieszczadach jeszczxe nie byłem do następnego razu :( :( :( :(
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 18-10-2011 06:19 PM No to bracie wcale mnie nie ucieszyłeś. Ja nawet nie wiem, jak mam się zachowywać na bibie bez Ciebie. No nic, raz muszę sam. Nie można mnie wciąż ciągnąć za rączkę.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Gandzia1 - 18-10-2011 11:16 PM Stasiu napisał(a): Ja nawet nie wiem, jak mam się zachowywać na bibie
Grzecznie. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 19-10-2011 04:29 PM Zachowujcie się. Będę z Wami duchem. A i napijcie się tam za zdrowie tych co nie mogą. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Gandzia1 - 19-10-2011 04:52 PM a ja? następna biba beze mnie Dla uczestników: http://www.youtube.com/watch?v=5PKxTHiHjXo&feature=related RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - szewczyczek - 19-10-2011 05:51 PM Łukasz napisał(a): Zachowujcie się. Będę z Wami duchem. A i napijcie się tam za zdrowie tych co nie mogą.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 19-10-2011 08:27 PM Co napijemy Żadnych alkoholowych libacji. Wiecie przecież, że byliśmy ostatnio za to krytykowani. Maksymalnie możemy się za nieobecnych nachodzić.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 20-10-2011 10:13 AM Z informacji pogodowych, to ma być "dośćtaknawet" ![]() Może śnieg, może deszcz, a może nawet i słońce jak będziemy grzeczni ![]() I liście czerwono-złote... I szlaki upaprane błotem...
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 21-10-2011 05:27 AM pojechalim.. i nas ni ma.. bez odbioru..
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 24-10-2011 07:55 AM po powrocie stwierdzam że prognoza Maćka sprawdziła się w 100% a jeżeli chodzi o błoto to nawet w 200 ale to ludzie tworzą klimat... do następnego : super było
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 24-10-2011 07:56 AM Wrócilim. Chodzilim. Gadalim. Jedlim. Pilim. Myślę, że dobrą recenzją warunków atmosferycznych będą słowa piosenki, którą Szewczyk śpiewał na zejściu z Szerokiego Wierchu: "I dopiero gdy, zawoła Bóg to wezmę stuptuty i przekroczę próg pójdę w błoto pójdę w błoto pójdę w błoto pójdę w błoootooo"
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 24-10-2011 10:12 AM A kto był ? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 24-10-2011 10:27 AM Stadko błotne w składzie: 4 dni: Hemli, DoktorEtker, Pedro, Szewczyczek, Stasiu 2 dni: (pierwsze) TomaszRT 2 dni: (środkowe) sądeckie w ilości sztuk 3
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 24-10-2011 10:29 AM Zacne ryje. Byłem z Wami duchem. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 24-10-2011 10:32 AM tiatia ![]() przecież trwałeś w upojeniu 3 dni
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 24-10-2011 10:33 AM Potwarz !!!!!!!!!!!!! RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 24-10-2011 10:39 AM istotnie zajebisty wyjazd potwierdził on starą prawdę, że najważniejsi są ludzie..
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 24-10-2011 10:47 AM Kolega TomaszRT - zaiste sympatyczny ludzik ![]() Jak nóżka? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - PiotrekDz - 24-10-2011 11:53 AM A jak z pogodą? Lucyna opowiadała, że ciut kaszaniasta. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 24-10-2011 11:56 AM Błoto padało. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 24-10-2011 11:58 AM Mallaidh napisał(a): Jak nóżka?
PiotrekDz napisał(a): A jak z pogodą?
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 24-10-2011 01:42 PM W sobotę na Wetlińskiej było 8 cm śniegu i -4 stopnie - taki komunikat dostaliśmy startując na szlak. Potem "upał nieco zelżał" ![]() Historię tego cytatu zna TomaszRT. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 24-10-2011 01:46 PM I jak to wytrzymaliście ? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 24-10-2011 01:54 PM w odpowiedzi na Twe pytanie posłużyłbym się cytatem słów, które padły na widok dwóch osobników w adidasach, ale boję się że zostaniemy posądzeni o to i owo.. Maciek, myślisz że mogę przytoczyć? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 24-10-2011 01:57 PM Dawajcie. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 24-10-2011 01:57 PM A dawaj
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 24-10-2011 02:03 PM ale wstyd, ludzie tu biegają, a my wódkę pijemy
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 24-10-2011 03:48 PM i poranny cytat z Maćka zawiniętego w śpiwór "nie rozpakowuj mnie, nie jestem kiełbasą"
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - tomtur - 24-10-2011 05:31 PM I tej wódki wam zazdroszczę w błócie i mgle to mogę u siebie sie nachodzić \ w w taki towarzystwie sie w domu nie napiję ![]() a swoją drogą to biba jak zawsze udana
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 24-10-2011 09:46 PM a to może na dobranoc... [attachment=41307] RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 24-10-2011 11:36 PM Ono jak zawsze impreza udana. Mogą tylko pożalić się Ci, co nie byli. Nawet błotko było do przyjęcia. Wiadomość dla Lucyny. Polubiłem Bieszczady, na pewno tam wrócę i teraz mogę częściej czytać Twoje relacje. No i zakochałem się do "bieszczadzkich ballad" czy jak się te piosenki nazywają, które miał puszczone nasz kierowca podczas wywozu na Sibir. ![]() Aha, jeżeli ktoś wcześniej nie napisze relacji, to ja się tym zajmę dopiero po powrocie do domu i to jest dopiero w przyszłym tygodniu ![]() Do następnej.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 25-10-2011 06:10 AM Miód na serce Dziękuję Stasiu, bardzo bałam się, że Bieszczady Was zniechęcą. Pogoda była wredna, na szczęście błoto było w ilości umiarkowanej. Nie zazdrościłam Wam Połoniny Wetlińskiej w sobotę, GOPR-owiec przedstawiając mi prognozę pogody powiedział jednoznacznie, że wszystkie grupy komercyjne nie mają prawa zjawić się w górach, chyba, że są dobrze przygotowane na zimowe niespodzianki. Wyobrażam sobie co tam działo się, gdy puścił mróz, błoto ze śniegiem i śnieg z błockiem. Musiało być niefajnie. Za to w niedzielę było fajnie, Połoninka cud miód i malina, tylko trochę błocka ale do tego jestem przyzwyczajona. Zazdrościłam Wam tego Bukowego Berda, tam musiało być pięknie. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 25-10-2011 06:59 AM lucyna napisał(a): GOPR-owiec przedstawiając mi prognozę pogody powiedział jednoznacznie, że wszystkie grupy komercyjne nie mają prawa zjawić się w górach, chyba, że są dobrze przygotowane na zimowe niespodzianki.
hmmmm a były przynajmniej dwie w kozaczkach i adidasach, z czego jedna prowadzona przez GOPR-owca lucyna napisał(a): Zazdrościłam Wam tego Bukowego Berda, tam musiało być pięknie.
było RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 25-10-2011 05:59 PM lucyna napisał(a): Miód na serce
Dziękuję Stasiu, bardzo bałam się, że Bieszczady Was zniechęcą. Pogoda była wredna, na szczęście błoto było w ilości umiarkowanej. Nie zazdrościłam Wam Połoniny Wetlińskiej w sobotę, GOPR-owiec przedstawiając mi prognozę pogody powiedział jednoznacznie, że wszystkie grupy komercyjne nie mają prawa zjawić się w górach, chyba, że są dobrze przygotowane na zimowe niespodzianki. Wyobrażam sobie co tam działo się, gdy puścił mróz, błoto ze śniegiem i śnieg z błockiem. Musiało być niefajnie...
Wiesz Lucyna, mało nas znasz. My wręcz lubimy taką pogodę RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 25-10-2011 09:12 PM Dobry wieczór ![]() lucyna napisał(a): GOPR-owiec przedstawiając mi prognozę pogody powiedział jednoznacznie, że wszystkie grupy komercyjne nie mają prawa zjawić się w górach, chyba, że są dobrze przygotowane na zimowe niespodzianki.
Dobrze prawisz. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 25-10-2011 09:32 PM Ooo! Widzę, że nasz doktor się reinkarnował. Chyba musiałeś się bardzo starać, że nasz zawsze na straży stojący i surowy admin udzielił Ci dar zmiłowania. Ciekaw jestem jaką to będzie miało odezwę Mam nadzieję, że powrót naszego marnotratnego syna będzie żywą wodą na nasze forum. Zagadkofile, trzeście się. dr.Etker napisał(a): (...)Dlatego komercyjnie byliśmy dobrze przygotowani.
A zadbał o to nasz główny logistyk (na zdjęciu ten z zatroskanym wzrokiem). ![]() (...)
DrE, kogo masz na myśli? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 25-10-2011 09:46 PM Stasiu napisał(a): Ooo! Widzę, że nasz doktor się reinkarnował.
: dr.Etker napisał(a): (...)Dlatego komercyjnie byliśmy dobrze przygotowani.
A zadbał o to nasz główny logistyk (na zdjęciu ten z zatroskanym wzrokiem). ![]() (...)
DrE, kogo masz na myśli?
Oooo zaraz reinkarnacja RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 26-10-2011 06:51 AM dr.Etker napisał(a): Dobry wieczór
![]() lucyna napisał(a): GOPR-owiec przedstawiając mi prognozę pogody powiedział jednoznacznie, że wszystkie grupy komercyjne nie mają prawa zjawić się w górach, chyba, że są dobrze przygotowane na zimowe niespodzianki.
Dobrze prawisz.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 26-10-2011 07:31 AM lucyna napisał(a): ... mimo tego, że bardzo bałam się spotkania z Wami...
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 26-10-2011 07:54 AM Aż tak. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 26-10-2011 08:00 AM już wiem Łukaszu czemu się nie wybrałeś
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 26-10-2011 08:01 AM WON. Po trzykroć WON. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 26-10-2011 08:57 AM Łukasz napisał(a): WON. Po trzykroć WON.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 26-10-2011 09:00 AM Ślązacy WON. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mirek - 26-10-2011 09:24 AM Łukasz napisał(a): Ślązacy WON.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 26-10-2011 03:51 PM dr.Etker napisał(a): (...)Stasiu-mistrzem ceremonii był niewątpliwie dysponent pięknego naczynka z Dolomitów.
![]()
Muszę Ci przekazać smutną wiadomość. To naczyńko mi się właśnie w Bacówce pod Rawką zgubiło. Mallaidh napisał(a): lucyna napisał(a): ... mimo tego, że bardzo bałam się spotkania z Wami...
Lucyna, coraz więcej mnie zadziwiasz. Czego się nas boisz. Popatrz na Hemli i Gosię. Dziewczyny nie zaznały żadnego uszczerbku na ciele i duszy i wręcz myślę, że jest im lepiej niż przed bibą. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 26-10-2011 04:29 PM Stasiu napisał(a): Muszę Ci przekazać smutną wiadomość. To naczyńko mi się właśnie w Bacówce pod Rawką zgubiło.
Wygląda na to, że będzie trzeba następne naczyńko sobie sporządzić.
Rzeczywiście przykre. Stasiu napisał(a): Lucyna, coraz więcej mnie zadziwiasz. Czego się nas boisz. Popatrz na Hemli i Gosię. Dziewczyny nie zaznały żadnego uszczerbku na ciele i duszy i wręcz myślę, że jest im lepiej niż przed bibą.
![]()
Święte słowa Stasiu. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - hemlighet - 26-10-2011 05:02 PM Wszystko się zgadza, Panowie spisali się bardzo dobrze Nie ma się czego bać, tak to już jest i chyba pozostanie, że Panie będą na bibach forumowych w mniejszości. Nie zaszkodzi Lucyno, jak w przyszłości nieco nasze skromne grono powiększysz
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 26-10-2011 05:37 PM To nie tak, moje obawy dotyczą całego świata wirtualnego. Większość z Was wie o czym mówię, nie chcę więcej poruszać tego tematu. To Forum polubiłam, jest inne, takie cieplejsze. Z miłą chęcią się kiedyś zintegruję
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 26-10-2011 05:46 PM lucyna napisał(a): (...) Z miłą chęcią się kiedyś zintegruję
![]()
Trzeba, trzeba. Poznałem, że nigdy nie jest dobrze w wirtualnym świecie, nim się pozna człowieka na żywo i przejdzie z nim chociaż parę kilometrzyków. Forum jest spójnikiem między ludźmi o wspólnej fascynacji, ale przyjaciół napotyka się tylko na drodze (u nas na szlaku i schronisku RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 26-10-2011 06:23 PM Stasiu napisał(a): DrE, Hemli na zdjęciu jest uśmiechnięta, ponieważ to było zaraz na początku, kiedy wystąpiliśmy z auta. Może za trzy dni byś obejmował co innego naprz. jedną dużą kulę błota.
Ooo -dzielna i pogodna w każdej sytuacji.Schodzimy z Szerokiego Wierchu a tu słyszę tekst: RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - hemlighet - 26-10-2011 07:00 PM dr.Etker napisał(a): Ooo -dzielna i pogodna w każdej sytuacji.Schodzimy z Szerokiego Wierchu a tu słyszę tekst:
-Popatrz na moje buty.Po dwa kilogramy błota na każdym.Aleee fajnie. ![]()
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 26-10-2011 07:02 PM Hmm, a co Wy tam wiecie o błocie. Mnie raz końmi wyciągano. Błotko, błoto, błocko to nasza specjalność. Byliście na etapie błotka )) Zapraszam na prawdziwe błotko, fajnie na nim uprawia się jazdę figurową na butach
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 26-10-2011 07:05 PM Fajnie. Fotka pokazuje całkowicie atmosferę naszego wędrowania. Ja mam też ciekawą fotę Twojego zamazania, ale jeszcze je nie przebrałem i nie wiem czy nadaje się do prezentowania.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 26-10-2011 07:10 PM lucyna napisał(a): (...) Zapraszam na prawdziwe błotko, fajnie na nim uprawia się jazdę figurową na butach
![]()
Taaak, też raz widziałem taką jedną imprezę (tylko w telewizji RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - hemlighet - 26-10-2011 07:20 PM Stasiu napisał(a): Fajnie.
Fotka pokazuje całkowicie atmosferę naszego wędrowania. Ja mam też ciekawą fotę Twojego zamazania, ale jeszcze je nie przebrałem i nie wiem czy nadaje się do prezentowania. ![]()
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - TomaszRT - 26-10-2011 08:08 PM lucyna napisał(a): Mnie raz końmi wyciągano.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 26-10-2011 09:47 PM TomaszRT napisał(a): lucyna napisał(a): Mnie raz końmi wyciągano.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 27-10-2011 06:05 AM Lucyna nie narzekaj i przestań bełkotać o "internetowym zagrożeniu". Szanowni Państwo - tak w skrócie - były zgony ? Zaliczył ktoś glebę w błocie ? O czym dyskutowaliście ? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 27-10-2011 09:27 AM Łukasz napisał(a): Szanowni Państwo - tak w skrócie - były zgony ?
Nie, my bawimy się z kulturą (jak sam wiesz). Zaliczył ktoś glebę w błocie ? Owszem, zdarzyły się poślizgnięcia, jednak aż takie, żeby końmi... O czym dyskutowaliście ? Jak na codziennych - podatkach
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gabi82 - 27-10-2011 09:28 AM Niezłe błocko , Hemli - moje podeszwy z butów na 100% by w nim zostały
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 27-10-2011 09:36 AM Panie Mallaidh jak koni nie było to Wy tam na spacerku byliście. Pani Gabi 28 - stopy by Ci też zostały ... RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gabi82 - 27-10-2011 09:46 AM Łukasz napisał(a): Pani Gabi 28 - stopy by Ci też zostały ...
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 27-10-2011 09:47 AM Kto to wie ... Może tam Krokodyle grasują ? RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 27-10-2011 01:56 PM Łukasz napisał(a): Kto to wie ... Może tam Krokodyle grasują ?
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 27-10-2011 01:57 PM Jestem przerażony !!!!!!!!! Nie jadę tam !!!!!!!! RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 27-10-2011 02:04 PM Łukasz napisał(a): Jestem przerażony !!!!!!!!! Nie jadę tam !!!!!!!!
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - tomtur - 27-10-2011 06:42 PM No nie jestem w szoku z wiśniówki ,przerzucili sie na Żórawinę już widzę ten oblepiony kieliszek ![]() od biby NOWOSĄDECKIEJ mam alergie na kolorową no hyba ze śliwka ale co najmniej 55% :D :D :D
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Stasiu - 27-10-2011 08:23 PM Tomtur, spokojna głowa. Ten "babski syropek" był tylko na rozjechanie. Następne były już czysta żywa woda. Nigdy więcej wiśniowej grani z Beskidu Sądeckiego.
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - tratina - 28-10-2011 10:12 AM Powiem jedno : ZAZDROSZCZĘ!!! , ale niestety nie mogłam ; z ciekawością czekam na relację; błotko mieliście wyśmienite; czy ktoś może skorzystał z zabiegów pielęgnacyjnych maseczki błotnej? pozdrawiam
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 28-10-2011 12:05 PM Stasiu napisał(a): Tomtur, spokojna głowa. Ten "babski syropek" był tylko na rozjechanie. Następne były już czysta żywa woda. Nigdy więcej wiśniowej grani z Beskidu Sądeckiego.
![]()
Tak w ogóle to nie jest moim zamiarem utwierdzanie Was w opinii że byliśmy grupą osób totalnie wyzbytych z etosu bieszczadzkiego i non -stop zapijających na szlaku. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - mieciur - 28-10-2011 12:08 PM Doktorze, to zdjęcie z pozostałościami wieży traingulacyjnej bardzo mi sie podoba Oczywiście poza smakowaniem trunków w schronisku było sporo chodzenia i tak jak widac na zdjęciach warunki były jesienno - zimowe. Ogólnie bardzo fajnie
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 28-10-2011 12:38 PM mieciur napisał(a): tak jak widac na zdjęciach warunki były jesienno - zimowe. Ogólnie bardzo fajnie
![]()
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 28-10-2011 01:24 PM Etos pełną flaszką. Brawo. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 28-10-2011 02:29 PM Łukasz napisał(a): Etos pełną flaszką. Brawo.
Takowy (etos)również został odnaleziony-a wygląda mniej więcej tak: RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - gosia3ek - 28-10-2011 02:57 PM hie hie to właśnie wino Stasiu dostał od nas na bibie w worku raczańskim :ciekawe czy wypił
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 28-10-2011 03:01 PM To nie jest wino....choć leży na półce z winami
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 28-10-2011 03:16 PM Mallaidh napisał(a): To nie jest wino....choć leży na półce z winami
![]()
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 28-10-2011 08:33 PM Jeśli w telewizorni mało ciekawy program -to następna porcja zdjęć.Dzień trzeci(Muczne-Bukowe Berdo-Tarnica-Szeroki Wierch-Ustrzyki Górne): RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - lucyna - 28-10-2011 10:01 PM A tak okolice Bukowego Berda wyglądały we wtorek http://bieszczadzkieforum.pl/post18105.html#p18105
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - hemlighet - 28-10-2011 10:11 PM GŚ wyjechało, złota jesień wróciła... ![]() Skoro wszyscy szaleją ze zdjęciami, to ja też się podzielę - z tym, że dla odmiany widoczkami, bez ludzików ![]() [attachment=41405] [attachment=41406] [attachment=41407] [attachment=41408] [attachment=41409] [attachment=41410] [attachment=41411] [attachment=41412] [attachment=41413] [attachment=41414] [attachment=41416] [attachment=41417] [attachment=41418] [attachment=41419] RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Tenshi - 28-10-2011 10:42 PM Piękne Bieszczady i foty, niektóre nazbyt "naturalne". Śnieg, błoto ... wszystko ma swój klimat, bo tworzą go ludzie ![]() Witaj z powrotem Doktór
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 29-10-2011 04:54 PM I jeszcze fotografie z ostatniego dnia: [attachment=41420]-Ostatnie spojrzenie na schronisko... [attachment=41421] ...by unieść plecak wspomnień... [attachment=41422] ...albo dwa... [attachment=41423] ....z Bieszczad. [attachment=41424] W drodze powrotnej wizyta na zaporze w Solinie. [attachment=41425] [attachment=41426] Tenshi napisał(a): Witaj z powrotem Doktór
![]()
Witaj Tenshi. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 29-10-2011 06:57 PM Jeszcze ja! Jeszcze ja! ![]() Sobota: [attachment=41428] - dojechaliśmy! [attachment=41429] - nad Wetliną [attachment=41430] - jest fonia, ale obraz trochę śnieży... [attachment=41431] - gdzie to złoto? [attachment=41433] - na ale jest grupen-foto! [attachment=41432] - i brak chętnych na ławeczkę [attachment=41436] - nawet raz się przetarło[/align] [attachment=41435] - no i jest dziura w całym... [attachment=41434] - i główny szlak beskidzki [attachment=41437] - i chatka, ale Kubusia nie zastaliśmy [attachment=41438] - więc zeszliśmy do Berehów. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - dr.Etker - 29-10-2011 07:33 PM Mallaidh napisał(a): - dojechaliśmy!
Powinniśmy uczynić inscenizacje. RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Łukasz - 31-10-2011 06:58 AM No i z tego co pamiętam to trup w tej bazie padał gęsto ...
RE: Jesienne Bieszczady Forumowo - Mallaidh - 01-11-2011 01:43 PM Ja jeszcze tak: "krótka noc w Bieszczadach" wędruję bieszczadzkim szlakiem gitarę na plecach niosę rozbiję obóz pod lasem a nocą do nieba się wzniosę wraz z tymi ludźmi co zawsze siadają dokoła ogniska i z których nikt nie zaśnie dopóki płonie w nich iskra |