![]() |
Ranking schronisk górskich - Wersja do druku +- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum) +-- Forum: Górskie tematy (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Dyskusje na górskie tematy (/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: Tatrzańskie (/forumdisplay.php?fid=43) +---- Temat: Ranking schronisk górskich (/showthread.php?tid=3802) |
Ranking schronisk górskich - farben - 06-07-2011 05:42 PM Głosowanie na najfajniejsze schronisko górskie w Małopolsce. Wrzucam, bo fajna zabawa. Nagrody też fajne można dostać. http://www.krakow.naszemiasto.pl/serwisy/8563/963347,ranking-schronisk-malopolski,galeria,id,t,tm.html P. S Głosujcie na Hawiarską Kolibę ![]() RE: Ranking schronisk górskich - mirek - 06-07-2011 07:02 PM farben napisał(a): Głosowanie na najfajniejsze schronisko górskie w Małopolsce. Wrzucam, bo fajna zabawa. Nagrody też fajne można dostać.
http://www.krakow.naszemiasto.pl/serwisy/8563/963347,ranking-schronisk-malopolski,galeria,id,t,tm.html P. S Głosujcie na Hawiarską Kolibę ![]()
Hej hej pomału,a może na początek wypada się przywitać.Pierwszy post i już kryptoreklama?Osobiście nie lu byłem na Hawiarskiej i nie mogę jej ocenić.
RE: Ranking schronisk górskich - PiotrekDz - 06-07-2011 07:17 PM Hawiarska chyba nazwę zmieniła, na Gocha? Kiedyś zdarzało mi się tam bywać. RE: Ranking schronisk górskich - Stasiu - 06-07-2011 07:32 PM mirek napisał(a): Hej hej pomału,a może na początek wypada się przywitać.Pierwszy post i już kryptoreklama?Osobiście nie lubię Hawiarskiej.
RE: Ranking schronisk górskich - fabrykadrwin - 06-07-2011 07:33 PM Jeśli dobrze kojarzę, to masz Piotrku rację. W którymś numerze n.p.m był wywiad z jednym z opiekunów i przeplatała się tam Gocha właśnie. Chyba, że to potoczna jaka nazwa. Czemu Cię Stasiu obraża? ![]() RE: Ranking schronisk górskich - PiotrekDz - 06-07-2011 07:51 PM W sumie fajnie w tej chatce bywało (tylko syf zdeczka przesadny się zdarzał), ale miło wspominam tych kilka pobytów. Jak jest teraz, gdy to Gocha, nie wiem. Ale to nie ważne bo i tak bym oddał głos na inne schronisko ![]() No właśnie Stasiu, co jest z tą nazwą względem Ciebie? ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Stasiu - 06-07-2011 08:09 PM Panowie, na żartach w powiedzeniach się nie znacie. ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Mallaidh - 06-07-2011 08:41 PM Hawiarska przeszła w inne ręce, zwie się teraz Gorczańską Chatą, stąd GoCha. Stara Hawiarska była mi znana, kilka fajnych imprez tam przeżyłem , ale właśnie bardziej pasowała na studenckie zloty i balangi, zmęczony turysta mógł tam się wówczas nie odnaleźć. Jak jest teraz - nie wiem, słyszałem jedynie, że schludniej. W tym roku może nawiedzę, w końcu to rzut butelką ode mnie ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Smotrawa - 06-07-2011 09:21 PM Mallaidh napisał(a): Hawiarska przeszła w inne ręce, zwie się teraz Gorczańską Chatą, stąd GoCha.
Stara Hawiarska była mi znana, kilka fajnych imprez tam przeżyłem , ale właśnie bardziej pasowała na studenckie zloty i balangi, zmęczony turysta mógł tam się wówczas nie odnaleźć. Jak jest teraz - nie wiem, słyszałem jedynie, że schludniej. W tym roku może nawiedzę, w końcu to rzut butelką ode mnie ![]()
RE: Ranking schronisk górskich - gosia3ek - 06-07-2011 09:44 PM hm cyrla... byłaś ostatnio? niestety, według mnie czyli szarego plecakowego turysty bez nadmiaru kasy... poszli w komercję ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Smotrawa - 06-07-2011 09:46 PM gosia3ek napisał(a): hm cyrla... byłaś ostatnio?
niestety, według mnie czyli szarego plecakowego turysty bez nadmiaru kasy... poszli w komercję ![]()
RE: Ranking schronisk górskich - gosia3ek - 06-07-2011 09:51 PM powiem tak, odkąd wybudowali i oddali do użytku nowy budynek ceny poszły dość mocno do góry - pamiętam właśnie noclegi za 15 złotych, ostatnio usłyszałam bodajże 36 zl. plus - dość znaczna podwyżka cen jedzenia i zmniejszenie porcji. plus (ale może takie moje szczęście parszywe, bo zdarza mi się trafiać na takie akcje) - niestety imprezy w schronisku do 3 nad ranem, na które nie dość że obsługa nie reaguje to jeszcze w nich uczestniczy... niestety ![]() RE: Ranking schronisk górskich - PiotrekDz - 06-07-2011 09:54 PM Smotrawa, a Hawiarska/Gocha nadal ogrzewana tym "kominkiem" przy wejsciu? RE: Ranking schronisk górskich - mirek - 07-07-2011 07:29 AM Ja osobiście głosowałem na Turbacz,oprócz Turbacza nic z tych okolic nie złoiłem. RE: Ranking schronisk górskich - bios - 07-07-2011 08:03 AM Głosowałbym na schronisko pod Kozim ale nie ma go w wykazie ![]() [attachment=38937] RE: Ranking schronisk górskich - TomaszRT - 07-07-2011 08:42 AM łoo, Ternikę przenieśli? RE: Ranking schronisk górskich - Smotrawa - 07-07-2011 08:58 AM gosia3ek napisał(a): powiem tak,
odkąd wybudowali i oddali do użytku nowy budynek ceny poszły dość mocno do góry - pamiętam właśnie noclegi za 15 złotych, ostatnio usłyszałam bodajże 36 zl. plus - dość znaczna podwyżka cen jedzenia i zmniejszenie porcji. plus (ale może takie moje szczęście parszywe, bo zdarza mi się trafiać na takie akcje) - niestety imprezy w schronisku do 3 nad ranem, na które nie dość że obsługa nie reaguje to jeszcze w nich uczestniczy... niestety ![]()
RE: Ranking schronisk górskich - mirek - 07-07-2011 09:17 AM Wiecie co? Takie posty od [/b]farben-meteorów powinno się usuwać .Chyba że służy wymianie informacji jak teraz a nie kryptoreklamy. ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Piotr A. - 07-07-2011 03:06 PM Głosowałem na schronisko na Turbaczu zawsze mi się tam podoba i nie tylko tam . ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Mallaidh - 07-07-2011 04:28 PM Na Turbaczu? Nie wiem czemu. rozumiem, że ładny ma widok z okna, ale poza tym bez szału. W pokojach brak wielu przydatnych turystom sprzętów - wieszaki, krzesła, suszarnie. U mnie w czołówce, ale bez kolejności, Bereśnik, Cyrla, Niemcowa, Roztoka, Wierchomla. RE: Ranking schronisk górskich - mieciur - 07-07-2011 04:50 PM Nie zgodziłbym się tylko z Bereśnikiem - byłem ostatnio to bufet od 9 dopiero - trochę późno jak na schronisko. Do tego szambem śmierdziało :\ Ja dodałbym jeszcze Bacówke w Jaworcu w Bieszczadach ![]() RE: Ranking schronisk górskich - Smotrawa - 07-07-2011 05:14 PM Ale Jaworzec to nie jest województwo Małopolskie a tylko to obejmuje ranking. Zdecydowanie za to brak mojej ulubionej chatki na Adamach pod Solniskiem, pewnie koledzy nie zgłosili ![]() Byłam chociaż raz we wszystkich schroniskach z rankingu, w niektórych po kilka razy, czasem dawno, czasem niedawno. Nie lubię Turbacza, bo to moloch i jakoś zawsze trafiał mi się niezbyt czysty pokój i niezbyt czyste łóżko, oprócz Cyrli bardzo lubię Bereśnik i chatkę na Niemcowej. Wydaje mi się jednak, że trudno w ogóle porównywać takie schroniska jak Turbacz, Chochołowska czy Prehyba z chatkami, jak Gocha czy chatka na Niemcowej. Zupełnie inny rodzaj schroniska. B. RE: Ranking schronisk górskich - lucyna - 07-07-2011 07:23 PM mieciur napisał(a): Nie zgodziłbym się tylko z Bereśnikiem - byłem ostatnio to bufet od 9 dopiero - trochę późno jak na schronisko. Do tego szambem śmierdziało :\
Ja dodałbym jeszcze Bacówke w Jaworcu w Bieszczadach ![]()
RE: Ranking schronisk górskich - mieciur - 07-07-2011 07:28 PM Byłem w tamtym roku. Było OK. Ale może to kwestia punktu widzenia. Pies był ale nikogo nie pogryzł. Widocznie coś się musiało zmienić. RE: Ranking schronisk górskich - PiotrekDz - 07-07-2011 07:48 PM Mnie szkoda bacówki w Bartnem. Marnuje się, wystrój w zasadzie żaden, pusto w gablotach i ogólnie stęchły klimat. A obiekt ma potencjał, wszak są bacówki tego typu co aż miło wejść. Turbacz ma u mnie plus i to duży! Razu jednego, gdy zbiorówka była zajęta dostałem z kuzynem dwójkę w cenie...zbiorówki. Ładny gest. RE: Ranking schronisk górskich - gosia3ek - 07-07-2011 07:55 PM zgodzę się ze Smotrawą, jak tu porównywać molochy typu Ornak Chochołowska czy Turbacz - ogromne schroniska, gdzie przewija się masa ludzi; z chatkami studenckimi rozrzuconymi gdzieś po górach... miałam problem ale w końcu padło na wierchomlę - bo nie mam się tam do czego przyczepić ![]() RE: Ranking schronisk górskich - spacetech1 - 15-07-2011 10:31 AM Wyniki W II Rankingu schronisk górskich ?n.p.m.? zwyciężył obiekt na Hali Lipowskiej w Beskidzie Żywieckim, od ponad 40 lat prowadzony przez Marię Gowin. Na drugim miejscu znalazła się Andrzejówka w Górach Kamiennych, na trzecim tatrzańska ?Stara Roztoka?, na czwartym Pasterka w Górach Stołowych, a na piątym schronisko pod Łabskim Szczytem w Karkonoszach. Zwycięzca poprzedniej edycji z 2009 r. trzyma wysoki poziom, bo schronisko na przełęczy Przegibek zajęło wysokie, szóste miejsce. Najgorzej ocenione zostało... http://www.klubpodroznikow.com/testy/105-art-testowe/1037-ranking-schronisk RE: Ranking schronisk górskich - lucyna - 15-07-2011 10:43 AM Wrrr, aby zobaczyć ranking należy się zarejestrować RE: Ranking schronisk górskich - mirek - 15-07-2011 01:13 PM lucyna napisał(a): Wrrr, aby zobaczyć ranking należy się zarejestrować
Dokładnie,aż taki ciekawy nie jestem żeby się tylko po to rejestrować. RE: Ranking schronisk górskich - Łukasz - 15-07-2011 01:19 PM Albo kupić gazetę. Tylko niech nikt nie pisze, że droga. RE: Ranking schronisk górskich - Sokół - 15-07-2011 01:25 PM Gazeta droga. Ale rejestrować też mi się nie chce. Leń mnie ogarnął. RE: Ranking schronisk górskich - Łukasz - 15-07-2011 01:29 PM To znaj mą dobroć. Jak kupię to przepiszę ranking. RE: Ranking schronisk górskich - mirek - 15-07-2011 01:48 PM Łukasz napisał(a): Albo kupić gazetę. Tylko niech nikt nie pisze, że droga.
Dobrze,nie napiszę i za te pieniądze idę na RE: Ranking schronisk górskich - Łukasz - 15-07-2011 05:42 PM Czas na Najlepszych z Najgorszych: 5. Schronisko na Magurze Małastowskiej 4. Kremenaros w Ustrzykach Dolnych 3.Orlica w Szczawnicy. 2.Chatka Puchatka 1.Hala Szrenica RE: Ranking schronisk górskich - PiotrekDz - 15-07-2011 06:04 PM To by się zgadzało z moimi wrażeniami z tych schronisk ![]() RE: Ranking schronisk górskich - lucyna - 15-07-2011 06:54 PM Łukasz napisał(a): Czas na Najlepszych z Najgorszych:
5. Schronisko na Magurze Małastowskiej 4. Kremenaros w Ustrzykach Dolnych 3.Orlica w Szczawnicy. 2.Chatka Puchatka 1.Hala Szrenica
RE: Ranking schronisk górskich - gosia3ek - 15-07-2011 08:21 PM hmmm ja bym tu się wahała jeżeli chodzi o najgorszych - między orlicą a kremenarosem... na nie/korzyść orlicy. szrenica hm, nie nocowałam więc się nie wypowiadam RE: Ranking schronisk górskich - lucyna - 16-07-2011 04:20 AM Nie znam większości schronisk, nie sypiam w nich, bo są za drogie i świadczą kiepskie usługi, nie kręcę mnie też schroniskowe klimaty jak ranienie uszu przez Janków Muzykantów. Zatrzymuję się w nich na "popas". Dla mnie przede wszystkim schronisko to człowiek, który je prowadzi i stali bywalcy. Na drugim miejscu stawiam infrastrukturę. W Bieszczadach jest z tym problem i to duży. Większość schronisk jest po prostu do remontu, a Kremenaros do zrównania z ziemią. To miejsce jest zagrzybione, śmierdzi tam niesamowicie, ogólnie jest syf, a bywało, że goście skarżyli się na insekty. Ostatnimi czasy generuje nieciekawych bywalców. W porównaniu z nim to tzw. Chatka Puchatka bez wody i prądu to raj na ziemi. Mamy jedno nowe schronisko na Przysłupiu Caryńskim, fajne, mi się podoba, ma swój klimat. Niegdyś bardzo lubiłam przesiadywać w kuchni wśród ludzi i zwierząt w schronisku Pod Mała Rawką, teraz wraz z ciągle zmieniającymi się osobami tam pracującymi gdzieś ten niepowtarzalny klimat i gościnność ulotniła się. Na Magurze Małastoowskiej mam sentyment do tego miejsca. Dawno tam nie byłam, ale pamiętam słynną windę, dobre pierogi i utrudniony kontakt z obsługą. No i guza kolegi, który wyrósł ciut za wysoko. |