![]() |
mój górski świat :-) - Wersja do druku +- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum) +-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Forum: Planowane wyprawy, wieści z gór, relacje tematyczne (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Temat: mój górski świat :-) (/showthread.php?tid=174) |
mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 12:50 AM Moja córka Małgosia tyle nasluchała się opowieści mamy o Tatrach,że w końcu sama zapragnęłą pojechać i zobaczyć na własne oczy czym to ta mama się tak zachwyca ![]() ![]() ![]() Dzień 1: Doliną Małej Łąki idziemy na przełecz Kondradzką, Kope Kondradzką, przełęcz pod Kopą Kondradzką i na Halę Kodratową. Po drodze widzimy misie (mama z dwójką małych),ale zbyt daleko by zdjecia ładne wyszły, za to przez lornetkę pięknie było widać ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 01:29 AM Dzień 2 Rano ruszamy do Kuźnic a stąd Doliną Jaworzynki na Karczmisko i do Murowańca. Moje dziewczę jest najwyraźniej zachwycone widokami, Maryśce też się chyba podoba ![]() ![]() Spod Murowańca ruszamy zielonym szlakem w stronę Gęsiej Szyi. No i tu Małgosia przeżywa prawdziwe zauroczenie. Jest tak oczarowana lasem,że nie przestaje "świergotać" z radości. Mijamy polanę Waksmudzką z pozostałymi naniej resztkami szałasu, podziwiamy widoki z Równia Waksmudzkiego....no i wreszcie JEST!!! Widok o którym juz oddawna marzyłam -Gęsia Szyja.Niby nic takiego,a mnie nie dawał spokoju. Podczas zejścia Marysia odstawiła specjalnie dla nas pokaz piruetów wykonany na mokrych belkach ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 01:35 AM Zdjęcia z 2-go dnia RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 02:15 AM Dzień 3 Trasa na ten dzień nie została zaplanowana przypadkowo. Dokładnie o tej samej porze roku, gdy miałam 15 lat ta wycieczka spowodowała u mnie nieuleczalną chorobę jaką jest miłośc do Tatr. I pełna wiary w magiczną moc tego miejsca przyprowadziłam tu swoją córkę ![]() Rano gnamy pod dworzec by jak najszybciej dojechać do Palenicy.Potem długi marsz asfaltem aż do MOKA. Tu robimy sobie zdjęcia oczywiście z Michem w tle ![]() ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 02:24 AM Zdjecia z dnia 3-go RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 03:01 AM Dzień 4 ostatni Tego dnia niestety okazało sie że Marysia musi pilnie wracać do domu. Plan wycieczki był krótki,ponieważ musiałyśmy zdążyć na wieczorny pociag. Tak jak pierwszego dnia zaczęłyśmy od doliny Małej Łaki jednaktym razem idąc za niebieskim szlakiem, który nas zaprowadził na Przysłop Miętusi. Stąd Ścieżką nad reglami dochodzimy do Kościeliskiej i do Ornaku. Teraz musimy przedostać sie do Chochołwskiej a stąd jedna droga-przez Iwaniacką Przełęcz. Skoda że nie ma czasu by i na Ornak wleźć. Na Przełeczy Małgosia wyraźnie zmęczona, no cóż, mamusia jej nie oszczędzała zbytnio ![]() ![]() ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 03:04 AM A jeśli ktoś ciekaw czy sie mojej Gosi-Małgosi podobało, niech odpowiedzi szuka w tym zdjęciu ![]() ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 24-11-2006 07:21 AM Pogratulować mamie takiej córki !!!.Relacja super.Zdjęcia wspaniałe.Zresztą obiekt fotografowania (Tatry) jest jak najbardziej fotogeniczny.Dziękujemy za trud i mobilizację ![]() RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 07:28 AM No i widzisz Danusia, jak chcesz to można świetną relację napisać. Super!!! RE: mój górski świat :-) - Lorelei - 24-11-2006 07:33 AM świetna wyprawa i wspaniała relacja, choć przez chwile poczułam sie jakbym sama była w górach... RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 07:40 AM Ojej, ale laury zebrałam i to tak z samego rana. Dziekuję ![]() RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 24-11-2006 09:30 AM 50 RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 10:08 AM Nooo taaak, słono mnie bedzie ta relacja kosztować ;-)......ale Ci powiem, ze za powrót avatara to browara postawię :-) to co może w przyszła sobotę w Śląskim Domu?? RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 24-11-2006 10:16 AM 9-10.12.06 jak najbardziej, ale 2-3 naprawiam cholerny świat i o szlaku moge jedynie pomarzyć ... RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-11-2006 01:32 PM Sylwester napisał(a): 9-10.12.06 jak najbardziej, ale 2-3 naprawiam cholerny świat i o szlaku moge jedynie pomarzyć ...
A ja serio o tym piwku, bo za tydzień chce w Karkonosze jechać. Przcież pisałam że długo nie wytrzymam. No popatrz, jakos sie nijak spotkac na szlaku nie możemy Sylwester napisał(a): Czy ta TRZECIA osóbka to Majka-Marycha-Marihuana?
Tak to Odi RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 24-11-2006 01:37 PM ![]() ![]() Widzę, że czarownic przybywa ... ale to dobrze RE: mój górski świat :-) - Pedro - 24-11-2006 02:42 PM Danusia bardzo fajnie, bardzo ciekawie - pogratulować i całej wycieczki i pogody i tego że cało towarzystwo było bardzo zadowolone ![]() ![]() Faktycznie poczułem się jakbym tam teraz był, eh... a ja nie wiem kiedy pojade, nie wiem czy się uda w tym roku jeszcze. Dzięki za relacje ![]() RE: mój górski świat :-) - Fazik - 24-11-2006 04:51 PM Cudnie mieć kogoś dla kogo to co kochasz jest równie ważne, łatwiej się zmobilizować do wyjścia, mój "szkodnik" to tylko by z górki i najlepiej na rowerze, no na deskorolce też by mógł, o małżowinie (to prawdziwa BabaJaga - Jadwiga... ![]() ![]() Gratulacje Danuśka ![]() RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 05:09 PM Danusia...ponoć zawsze najtrudniejszy jest ten pierwszy krok ![]() ![]() ![]() Pzdr. RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 05:14 PM Sylwester jednak na Ciebie tu będzie trzeba tłumacza /Spoko/, bo znowu nie zaczaiłem ![]() ![]() A co do tej relacji to czekamy na cdn. z następnych wypraw. Tak trzymać!!! RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 05:19 PM Pedro napisał(a): eh... a ja nie wiem kiedy pojade, nie wiem czy się uda w tym roku jeszcze.
Pedro...nie łam się hehe.Na pewno do Twojego wypadu jest już z każdą chwilunią bliżej niż dalej Fazik napisał(a): (...)a ja nie dostaję zezwolenia na wypady w góry bo tam za dużo ładnych kobitek...
Fazik...to niech chociaż raz żona z Tobą pojedzie i pokaż jej jaki ten górski świat jest piękny.Pokaż Jadzi, że to nie o kobitki chodzi hehe..Jak już napisałam-najtrudniejszy pierwszy krok więc... RE: mój górski świat :-) - Fazik - 24-11-2006 05:26 PM No będę musiał ją w końcu wypchnąć z domu, może zrozumie, choć na Kasprowym i Beskidzie (kolejką ale jednak) była, potem kościeliska z Mrożną i na koniec M. Oko z Czarnym i obejściem ale nadal jest niechętna wyjazdom, szczególnie moim, no cóż, będę próbował, może to coś da. RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 05:28 PM Montenegro napisał(a): Sylwester jednak na Ciebie tu będzie trzeba tłumacza /Spoko/, bo znowu nie zaczaiłem
![]() ![]()
RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 05:31 PM A to o te 50 (zł) chodziło. aaaaaaaaa Boryyyna ![]() RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 24-11-2006 06:03 PM Monte powiedz stary - nie za poważnie do życia podchodzisz, bo wiesz ja tam gdzie mogę to staram się nie zwariować, a radość to może i dodaje zmarszczek, ale i oczyszcza organizm i budzi dobre duszki, bo ja oczywiście i poważny bywam ale to wtedy głównie gdy mi za to płącą, albo jak śpię ... rozumiesz? Nie godzę w Twoim kierunku, po prostu proszę staraj się jak najczęściej wariować, bo jak Cię szare życie wciśnie w prozę to wtedy zwariujesz, ale już inaczej. Zastanawiam się, czy nie zmienić avatora na nos dziobaka, albo rybi ryj - hehe Dina masz bonusa i gratisa na jedną przyszłą sprawę za tłumaczenie. Przepraszam Danusiu za oftopa w tym Twoim uroczym temacie. RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 06:17 PM Nie każdy ma "to" /charyzma itp./ w sobie w coś ![]() Ja jestem jaki jestem i nie próbuję być śmieszny na siłę. Dużo mnie złego w życiu spotkało i może to z tego wynika. Teraz cieszę się wszytkim (a szczególnie każdą możliwością obcowania z naturą). Ale postaram się żeby mnie powaga na starość nie "zeżarła" bo wtedy to zostanie już tylko wrak z człowieka. RE: mój górski świat :-) - spoko - 24-11-2006 07:48 PM No widziśz Monte , tutaj wiecej tłumaczy.Karolinka mnie uprzedziła a dodam jeszcze przeczytaj odpowiedź Danusi na to 50 Sylwestra .Ot i odpowiedź nasuwa sie sama RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 07:51 PM No widzę, że tu Sylwester już kasuje za relacjonowanie wypraw. Hmmm ciekawe źródło zarobku ![]() RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 24-11-2006 07:58 PM Ogłaszam zatem wszem i wobec, że od tego postu będę wypowiadał się tylko merytorycznie i dokładnie w sprawach o których w danym dziale będzie rozmowa. RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 08:01 PM hmmm jaka deklaracja ![]() To więc kiedy i gdzie umówiliście się na napisanie tej relacji? /żart/ RE: mój górski świat :-) - spoko - 24-11-2006 08:53 PM Czyżby Sylwester zamienił Image z Montenegro .Panowie dajcie spokój.Pozostańmy sobą .Chociaż nie dośpimy chociaż nie dojemy ale jacy byliśmy-jesteśmy-będziemy RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 24-11-2006 09:00 PM spoko napisał(a): Czyżby Sylwester zamienił Image z Montenegro .Panowie dajcie spokój.Pozostańmy sobą .Chociaż nie dośpimy chociaż nie dojemy ale jacy byliśmy-jesteśmy-będziemy
RE: mój górski świat :-) - spoko - 24-11-2006 09:09 PM No właśnie ,a jak wygląda pomidor to każdy widzi i nie trzeba tłumaczyć .A Montenegro po dłuższym pobycie nabierze wprawy.Już nabiera.A cobyśmy Sylwester zrobili bez twoich komentarzy.? Byłoby smutno na Forum RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 24-11-2006 09:13 PM No tylko i nie miałby kto głowy łamać na Jego zagadkach ![]() RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 09:41 PM spoko napisał(a): Panowie dajcie spokój.Pozostańmy sobą .Chociaż nie dośpimy chociaż nie dojemy ale jacy byliśmy-jesteśmy-będziemy
Właśnie-pozostańmy sobą!!!!!! RE: mój górski świat :-) - Montezuma - 24-11-2006 09:51 PM >a kto nie zna żartów niech je pozna i doda szczyptę dowcipu do swojego życia oraz uśmiechu na każdy dzień hehe< Widzę Karolina, że niczym westalka strzeżesz świętego ognia i spokoju tego miejsca, albo jak /przepraszam, ale to przez syczenie/ Kasandra. Ważny jest dystans i humor, ważna jest umiejętność naturalnego oczyszczania psychicznej strony bytu, dobrze tu się dzieje na tym forum, jeszcze tu wrócę - no chyba, że wszystkowiedzący Mod uzna żem persona non grata, ale tymczasem pozdrawiam z krainy ułudy ... ![]() RE: mój górski świat :-) - Fazik - 24-11-2006 10:22 PM Tajemniczy Montezuma, napisz coś o sobie, cos więcej: http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthread.php?tid=13&page=last Nie wstydź się, bądz sobą...!! RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 10:27 PM Mam nadzieję że Twój nick nie oznacza tego „który staje się władcą poprzez wściekłość, szał”-niczym władca Azteków.... bo jak tak....to krucho z Tobą będzie....ojjjjjjjjjj krucho...hehe ![]() ![]() ![]() A tak poważnie to myślę, że ogień tutaj nie wygaśnie ![]() RE: mój górski świat :-) - Montezuma - 24-11-2006 10:45 PM Nie sądzę aby ktoś o nicku KaRoLiNa ![]() Reasumując: KaRoLiNa ![]() Fazikowi dziękuję za zaproszenie - skorzystam niewątpliwie, choć jeszcze nie dziś - pozdrawiam nocnie RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 10:54 PM Moja skromna rada dla Montezumy: w życiu nie należy być niczego pewnym heh...nio...za słowami pewnego mojego profesorka od podatków:"Jedynie dwie rzeczy są pewne-śmierć i podatki" hehe Więc...heh..pzdr. ![]() RE: mój górski świat :-) - Montezuma - 24-11-2006 10:57 PM Jest jeszcze jedna pewna sprawa - pewnym jest to, że pospadają głowy jak Danusia wróci i zobaczy co się stało z jej tematem RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 11:04 PM Tak więc skończmy temat bo zmienia on swoje tory... RE: mój górski świat :-) - rob - 24-11-2006 11:14 PM Montezuma napisał(a): Nie sądzę aby ktoś o nicku KaRoLiNa
![]()
RE: mój górski świat :-) - Ustrik - 24-11-2006 11:22 PM "a ja nie dostaję zezwolenia na wypady w góry bo tam za dużo ładnych kobitek... " Fazik współczuję, bo wiem o co chodzi ![]() ![]() ![]() a Karolina imię zwodnicze jest oj zwodnicze. nieobliczalne to istoty doprawdy. czasem jak huknie i walnie to cisza mroczna zapadnie...aż strach. RE: mój górski świat :-) - rob - 24-11-2006 11:24 PM Zaraz nam nasza Karolinka dołoży ![]() RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 24-11-2006 11:33 PM Ustrik napisał(a): a Karolina imię zwodnicze jest oj zwodnicze. nieobliczalne to istoty doprawdy.
Święte słowa Ustrik, święte RE: mój górski świat :-) - rob - 24-11-2006 11:36 PM Od dzisiaj sie boje kazdej Karoliny ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Ustrik - 24-11-2006 11:39 PM święte słowa Rob. potraktuj to jako misję! ilekroć na jakąś Karolinkę wpadam to zawsze dostaje po siniaku gratis ![]() RE: mój górski świat :-) - Halska - 24-11-2006 11:57 PM Oj chopoki chopoki ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 26-11-2006 08:17 PM Aleście mi tu śmietnik zrobili ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - rob - 26-11-2006 08:29 PM Sorry Danusia. ![]() RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 26-11-2006 08:48 PM najważniejsze, że relacja będzie a że jutro...Danusia..POCZEKAMY ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 08:17 PM Beskid Żywiecki 25-26 listopad Wyjechaliśmy już w piątek, w niepełnym składzie rodzinnym. W Wilkowicach wysadziliśmy syna z plecakiem (ten już chodzi własnymi ścieżkami, ale najważniejsze ze po górach ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 08:33 PM Wracamy do Danielki, gdzie niedługo potem dojeżdża reszta towarzystwa. Wszyscy podwozimy się na Mładą Horę i stąd niebieskim szlakiem ruszamy na Rycerzową. Tam podziwianie widoków, posiłek (polecam racuchy z jagodami-pycha) i wejście na Wielką Rycerzową (zdjęcie grupowe właśnie na jej szczycie). Dzieci szaleja na płatach śniegu...hehe jateż jakoś tak chętniej po nim deptam niż po suchej ścieżce ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Fazik - 27-11-2006 08:33 PM Heh, a to 6te to się samo przewróciło czy razem z tobą ![]() Fajnie, poza domem, Ja nie mogę sobie darować że nie wylazłem z chałupy, ale to zmienię ![]() RE: mój górski świat :-) - Fazik - 27-11-2006 08:40 PM Zdążyłaś poprawić zanim odpisałem ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 08:41 PM cd. Fazik, już poprawione, dzięki ![]() RE: mój górski świat :-) - Fazik - 27-11-2006 08:45 PM Mniam... a ja na diecie ![]() RE: mój górski świat :-) - rob - 27-11-2006 08:46 PM Do tego brakuje jeszcze piweczko. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 09:00 PM Kolejnego dnia, po bardzo długim wstawaniu/śniadaniu ruszamy ze Złatnej na Krawców Wierch. Wchodzimy na niebieski szlak, który najpierw biegnie asfaltem, potem szeroką kamienistą drogą, by w końcu skręcić na wąską i bardzo stromą ścieżkę. Dosyć sporo śniegu po drodze, ale ogólnie wszyscy odnosimy wrażenie jakby to była wczesna wiosna a nie późna jesień. Osiągamy polanę Krawculę........widoki sami zobaczcie ![]() ![]() ![]() Cały wyjazd bardzo udany, dzieci zachwycone i nawet mojemu Włodkowi się podobało ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 09:03 PM udało się, są zdjęcia ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 27-11-2006 09:29 PM Udana wycieczka .Pogoda Wam dopisała No i w takim dużym rodzinnym gronie udało się zebrać na szlaku.Tylko czemu ten piesek nie chciał pokazać swojej mordki? RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 27-11-2006 09:31 PM hmm przeczytałem tą Twoją relację i jako, że Ci się to od dawna należy ogłaszam wszem i wobec, że Danusia została trzecią z Czarownic tego forum, brawa, oklaski, gratulacje, uściski ... RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 27-11-2006 10:20 PM a te pierwsze dwie to niby jakie to?? ![]() RE: mój górski świat :-) - Ustrik - 27-11-2006 10:23 PM Spoko tak samo miałem zapytać o tego pieska ![]() ![]() wypad udany. fajnie. RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 27-11-2006 11:06 PM KaRoLiNa ![]() a te pierwsze dwie to niby jakie to??
![]()
RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 11:12 PM Sylwester napisał(a): i jako, że Ci się to od dawna należy ogłaszam wszem i wobec, że Danusia została trzecią z Czarownic tego forum, brawa, oklaski, gratulacje, uściski ...
A czymże sobie zasłużyłam...........kurcze miotły trza poszukać RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 27-11-2006 11:14 PM Miotłę zamów z Anglii ... RE: mój górski świat :-) - Danusia - 27-11-2006 11:17 PM No i końcówka zdjęć z niedzieli (część wkleiłam we wcześniejszego posta) RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 28-11-2006 07:28 AM Aż do Anglii to nie trzeba po miotłę jechać. Moja siostra - też czarownica ![]() RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 28-11-2006 08:12 AM Miotła sama przyjedzie w bagażu Olki, a Twoja siostra - hmm, niech popisze na forum, pokaże co i jak, zobaczę co to za osóbka jeśli będzie dysponowała mieszaniną uroku, przekory i zawziętości w prawidłowych proporcjach - to ma szansę, pzdr RE: mój górski świat :-) - Montenegro - 28-11-2006 08:14 AM Tylko ona nie cierpi gór, a to już niewybaczalny grzech!!! RE: mój górski świat :-) - Danusia - 28-11-2006 08:39 AM Chłopaki, zawiodłam sie na Was. Niby forum górskiem więc powinniście mi jakiś inny sprzęt proponować a tu proszę, takie rzeczy!!! Co ja mam ta miotła szlaki wymiatać? Bo latanie na miotle nad górami odpada. Ja w końcu jestem górska czarownica, zaproponujcie coś specjalnie dla tego typu działalności. RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 28-11-2006 09:00 AM Dobra - dobra, wiem kto jesteś, bierz miotłę i nie gadaj. RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 28-11-2006 10:05 AM Danusia napisał(a): Chłopaki, zawiodłam sie na Was. Ja w końcu jestem górska czarownica, zaproponujcie coś specjalnie dla tego typu działalności.
RE: mój górski świat :-) - rob - 28-11-2006 02:04 PM Cenię, cenią tylko rozpieszczać nie chcą ![]() RE: mój górski świat :-) - Ustrik - 28-11-2006 02:12 PM rozpieszczona kobieta to tragedia dla mężczyzny RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 28-11-2006 04:15 PM Nie jest tak źle Ustrik, bo kobieta rozpieszczana zazwyczaj sama oddaje co komu należne, choć z pewnością constansu w tej sprawie nie ma i nie będzie, ale czyż nie o to właśnie chodzi ... RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-12-2006 07:15 PM Chyba czas na relację z mojego ostatniego wypadu. Miały być Gorce. Rzutem na taśmę na znalazł sie chętny na wyjazd, ale musiałam zmienić trasę. Cel-Śnieźnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1- wschód słońca nad Otmuchowem 2 i 3- Złoty Stok 4-rynek w Lądku Zdroju 5 i 6-pijalnia wód Wojciecha 7-przełęcz Puchaczówka RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-12-2006 07:16 PM 5-wodospad Wilczki w Międzygórzu 6-w drodze na szczyt Śnieżnika RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-12-2006 07:18 PM 2- na ruinach wieży 3- schronisko na Hali pod Śnieżnikiem 4-widok na Czarną Górę ze skał Marianny 5- po lewej Śnieżnik i Mały Śnieżnik po prawej 6- no i to właśnie te chmury ![]() RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 05-12-2006 08:01 PM no-no proszę jak miło, pozdrawiam RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-12-2006 11:15 PM 1-jeszcze raz widok na schronisko pod Śnieżnikiem 2- wieża widokowa na Czarnej Górze 3-rynek w Kłodzku 4-no i na koniec ekipa w pełnym składzie ![]() RE: mój górski świat :-) - Ustrik - 06-12-2006 10:26 AM ładne zdjęcia ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 06-12-2006 06:23 PM Te wschody słońca rewelacyjne .Wycieczka jak widać chociaż nie planowana lecz bardzo udana Co widać po zdjęciach i nie tylko ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 30-12-2006 08:38 PM Udało mi się dziś trochę zabić tęsknotę za górami. Wzięłam psa i polazłam na dłuuuugi spacer .............na hałdy. Przepiękna pogoda, świetna widoczność, zero ludzi (hehe zresztą tu nigdy nie ma), zresztą sami zobaczcie te "moje małe własne góry" ![]() 1. widok w stronę autosrady 2. i na druga stronę (gdzieś tam w dali jest mój dom ![]() 3. śa i głazy 4. i pojazd UFO 5. wielkie kaktusy 6. nieograniczone przestrzenie 7. góry RE: mój górski świat :-) - Danusia - 30-12-2006 08:42 PM 1. i doliny 2. las 3. i trawa ![]() 4. i moja najwierniejsza towarzyszka Fionka ![]() RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 30-12-2006 09:13 PM To ładne i miłe znajdować piękno wokół siebie. RE: mój górski świat :-) - spoko - 31-12-2006 11:14 AM Taka Polska w miniaturze na tych zdjeciach.A swoją drogą takie zagospodarowabe hałdy mogą być całkiem piękne i imponujące.oglądałem takie zielone stożki w Czerwionce-Leszczyny k Rybnika. RE: mój górski świat :-) - tomtur - 31-12-2006 11:54 AM Mieszkam jakieś 1,5km od hołdy KWK Borynia jest to jedno z najwyszych wzniesień mam z niego piękny widok na beskid mały ,żywiecki,śląski i morawski .Przy dobrych warunkach często tam chodzę z lornetką nacieszyć oko,a w zeszłym roku nawet byłem na nartach. [attachment=1081][attachment=1083][attachment=1084] RE: mój górski świat :-) - Fazik - 31-12-2006 12:51 PM Danusia, porwałem twoje psisko jako tło pulpitu, pięknie wyszła, tak jakby specjalnie pozowała do zdjęcia (post #89 zdjęcie 2) Fajnie znaleść takie odludne miejsce obok domu prawie, chyba też poszukam, Pozdrawiamy. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 01-01-2007 10:52 PM Fazik , cieszę sie bardzo ze Ci sie moja Fionka spodobała ![]() ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 30-01-2007 02:00 AM I znów mnie pognało w góry ![]() ![]() ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 30-01-2007 02:04 AM cd. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 30-01-2007 02:09 AM cd. RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 30-01-2007 07:24 AM no i git i bardzo ładnie, a sopelki pierwsza klasa - pozdrawiam RE: mój górski świat :-) - spoko - 30-01-2007 09:06 AM Kolejny udany wypad i nowe doświadczenia .Gratuluję.Byłem w tym rejonie dawno temu latem .Całkiem ciekawe miejsce.A ta drabina słyszałem ,że najdłuższa w Polskich górach. RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 30-01-2007 09:47 AM Te sople to jak organy w górskim kościele-wiatr na nich wygrywa swoją muzykę...Piękna wycieczka. RE: mój górski świat :-) - KasiaA - 30-01-2007 03:06 PM Danusiu, co Ty masz za suczydło? Jeszcze się na nie nie natknęłam tutaj na forum... Tak sobie myślę, że każde wyjście w zimie w góry ma taką dodatkową zaletę ze jest cicho, spokojnie. nie ma ludzi. Bo cóż za Wariaci chodzą po śniegu i w niskich temperaturach w góry? ![]() Jak po półdniowej wędrówce spotykasz kogoś na szlaku to od razu czujesz że to ktoś przyjazny i życzliwy. I się usmiechasz. I jest tak lżej. Wy też tak macie? RE: mój górski świat :-) - KasiaA - 30-01-2007 03:14 PM Mam nadzieje, że Danusia mi wybaczy, ale w Jej temacie wkleję moje Miśki (coby się pochwalić ![]() RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 30-01-2007 03:37 PM Też tak mamy-Kasiu. RE: mój górski świat :-) - KasiaA - 30-01-2007 03:41 PM dr.Etker, nie wierzę. Udowodnij! RE: mój górski świat :-) - KaRoLiNa :) - 30-01-2007 03:42 PM Danusia to taka istota której chyba wszędzie pełno/jak nie to to owo/jak nie owo to takie góry/jak nie takie góry to inne/jak nie góry to las/jak nie las to hałdy/jak nie hałdy to narty/jak nie narty to rower/jak nie rower to.......dłuuuugo i duuuużo by tu wymieniać ![]() ![]() PS:KasiA-fajne te Twoje stworki. Choć ja osobiście nie przepadam za sierściuszkami-ale popatrzeć mogę heh RE: mój górski świat :-) - Danusia - 30-01-2007 04:33 PM Kasiu, moja sunia to ON - bezpapierowy więc i do końca pewności nie mam ile w niej z kundla. Jest świetną towarzyszką nie tylko do chodzenia. Karolina aleś mi napisała. To prawda że mnie ciągle nosi, rodzina nie ma ze mną lekko ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 30-01-2007 04:44 PM KasiaA napisał(a): dr.Etker, nie wierzę. Udowodnij!
RE: mój górski świat :-) - KasiaA - 31-01-2007 07:21 AM dr.Etker napisał(a): Musielibyśmy się spotkać zimową porą na szlaku-idąc sobie naprzeciw.Kto wie ? Może taka okoliczność się zdarzy...
RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 31-01-2007 10:06 AM [attachment=1402]Kasiu-sprowokowałaś.Oto spotkanie na szlaku-czy jest błysk w oku ? Nie wiem ? Nie spozierałem turyście w ślepia. RE: mój górski świat :-) - spoko - 31-01-2007 10:49 AM Gratuluję poczuciz humorku doktorze RE: mój górski świat :-) - Ustrik - 31-01-2007 11:26 AM słodzizna ten misio - taki w sam raz aby go przytulic ![]() RE: mój górski świat :-) - Halska - 31-01-2007 11:39 AM Fajny misiek ![]() RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 31-01-2007 11:52 AM Zdjęcie wykonane w sierpniu ubiegłego roku-teraz zapewne obchodzi pierwsze urodziny-śpiąc sobie smacznie w gawrze.Wegetarianin z przekonania.Przynajmniej tego dnia...Skracał sobie drogę-szlakiem na pola jagodowe. RE: mój górski świat :-) - Pablo - 31-01-2007 12:08 PM Normalnie pluszaczek ![]() RE: mój górski świat :-) - Pedro - 31-01-2007 12:10 PM Fajne foto, gdzie go widziałeś Doktorze? RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 31-01-2007 12:14 PM To nasz rodak.W czasie podejścia do schroniska w Dolinie Pięciu Stawów Polskich-na zakosach czarnego znakowanego szlaku. RE: mój górski świat :-) - Pedro - 31-01-2007 12:17 PM dr.Etker napisał(a): To nasz rodak.
RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 31-01-2007 12:28 PM Jeśli tak-to zamiłowania turystyczne kształtuje od młodości.Bardzo dobrze. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-03-2007 09:25 PM W ten weekend zamiast na Babią przyszło mi pojechać do Szklarskiej Poręby na długo wyczekiwany Bieg Piastów. Rankiem dla rozgrzewki i złapania dobrego oddechu i nacieszenia oczu wybrałam sie na spacer. Potem śniadanko i na start. Ludzi mnóstwo, śnieg wali z nieba jakby chciał wszystkich przykryć białą kołderką. Stajemy na lini startu ja z numerem 837 (czyli takim jakie miejsce zajęłam w poprzedniej edycji biegu) obok kolega, z którym rok temu przebiegłam cały dystans i koleżanka "biegówkowa" z Litwy z mężem. Włodek w innym sektorze z numerem o 1937 ![]() ![]() Włodek przebiegł krótszy dystans i był bardzo niezadowolony...no cóż w przyszłym roku może będzie lepiej. Na niedzielę zaplanowaliśmy również biegówki w Izerskich.............a mnie tak ciągneło w góry..........wstałam więc o 6 rano i wioooo na Wysoki Kamień ![]() ![]() ![]() ![]() 1.Wysoki Kamień 2. Szrenica 3. Trasa gotowa a śneig sypie 4. Włodek (ale to nie ten pogięty ![]() 5. Na trasie w worku harrachovskim 6.Orle 7. na mecie ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Fazik - 05-03-2007 09:33 PM Gratulację, poprawiłaś wynik!!! RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-03-2007 09:35 PM 1. w drodze na Wysoki Kamień 2. Wysoki Kamień i schronisko w wiecznej budowie 3. kamulce 4. "schronisko" 5. tam gdzieś pasmo karkonoszy z zakrętu śmierci 6. Otoczenie schroniska Orle 7. Orle RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 05-03-2007 09:44 PM pozdrawiam / trochę nam się ścieżki rozjechały, ale kto wie co stanie się jutro ... RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-03-2007 09:48 PM 1. jak widać 39 km ![]() 2. pięknie przygotowana trasa 3. pradziwa zima 4. nad polana Maliszewskiego 5. jakieś kamole 6. ech Karkonosze, tylko tak było dane mi je podziwieć 7. i jeszcze raz Wysoki Kamień RE: mój górski świat :-) - spoko - 05-03-2007 10:00 PM Wspaniale Danusia .Ja to najwięcej na biegówkach w Kanadzie 20km zrobiłem.Przy 40 to bym chyba padł .Duże Brawa!!!.A zdjęcia wspaniałe. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 05-03-2007 10:15 PM Dzięki chłopaki ![]() RE: mój górski świat :-) - Pablo - 05-03-2007 10:50 PM Bardzo ładne fotki i gratuluję Danusiu - zwycięzcy są na mecie ![]() RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 05-03-2007 10:56 PM Gratuluję wrażeń i kondycji -wyczyn bardzo piękny-relacja i fotki podobnie. RE: mój górski świat :-) - marycha - 06-03-2007 12:02 AM Gratulacje Danusiu!!! ![]() ![]() Pozdrawiam goraco Was oboje!! RE: mój górski świat :-) - Danusia - 07-03-2007 08:53 PM Pora na wspomnienia. Pragnę wam opowiedzieć o najbardziej szalonej i głupiej wyprawie w Tatry w połowie września ubiegłego roku. Pojechalam na tydzień z rodzicami do Zakopanego, ale na 2 dni mialam iść sama w wysokie na Słowację. Niestety w nocy spadł śnieg i musiałam zmienić plany. W końcu po długim namyśle (przez co zrobilo sie bardzo późno) wybraliśmy sie do Chochołowskiej. Widoczność mocno ograniczała mgła, a deszcz aż wisiał w powietrzu. Porzucilam rodziców zaraz po wejściu na teren parku i skierowałam sie najpierw do schroniska, a potem na Wołowiec. Już po drodze mijałam przemarzniętych i ośnieżonych ludzi. Ostrzegali, że na górze strasznie wieje i siecze marznącym deszczem, a widoczność jest zerowa. Mimo to ja dalej szłam w górę. Chciałam dojść do Kończystego a może i na Starorobociański i wrócić do Chochołowskiej. Niezbyt uważnie prześledzilam mapę przed wyjściem i pamiętałam tylko że granią ciągnie sie czerwony szlak. Od przełęczy pogoda naprawdę nie była rewelacyjna, po paru minutach wszystkie sznurki z kurtki były obwieszone sopelkami lodu. Na Wolowcu na próżno szukałam "naszych" tabliczek kierujących dalej na szlak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1. trawki 2.Wołowiec 3.kamyczek ![]() 4. Rohacki Koń 5. Ziarska przełęcz 6. Ziarska przełęcz 7. Smrek i Baraniec RE: mój górski świat :-) - Pablo - 07-03-2007 09:26 PM Piękne zdjęcia a opowieść jeszcze lepsza, z humorem i pasją... Pozdrawiam P. RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 07-03-2007 09:48 PM znam tą opowieść - ale zdjęcia widzę po raz pierwszy / pozdrawiam RE: mój górski świat :-) - fasmac - 08-03-2007 08:23 AM Za takie przygody oddałbym wiele. Super zdjęcia. RE: mój górski świat :-) - spoko - 08-03-2007 08:53 AM Piękna przygoda z nieoczekiwanym i nie planowanym zakończeniem.Zdjęcia super.Może Danusia masz jeszcze w zanadrzu podobnie ciekawą historyjkę ( A propo tego chcianego celu> Tatry Słowackie i nieswiadomie zrealizowanego to chyba coś w tym jest bo ja sam kiedyś w Austrii miałem podobną historyjkę .Chciałem zwiedzić taki piękny klasztor w okolicach miasta Saint Poelten przez które przejeżdżaliśmy .Ale rodzinka się uparła ,że nie i nie i że mają już dosyć zwiedzania na dziś.Uległem im i postanowilismy wracać prosto na nocleg.Ale nie wiem w którym momencie źle wybrałem drogę w Saint Poelten .Po 20 min zatrzymałem samochód aby się zorientować wg mapy gdzie jestem i co sie okazało ? Że stoimy dokładnie przed tym klasztorem.A nawet nie wiedziałem wczesniej jak do niego droga prowadzi bo nie sprawdzałem.Po prostu niesamowity przypadek .Rodzina do dziś jest święcie przekonana że świadomie tam drogę wybrałem.A to sam los mnie wtym kierunku prowadził -dziwne historie Podobna jak ta Danusi ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 08-03-2007 09:52 AM spoko napisał(a): A to sam los mnie wtym kierunku prowadził -dziwne historie Podobna jak ta Danusi
![]()
Tak, właśnie miałam takie samo przeświadczenie, ze ta Słowacja była mi pisana. Przygoda była naprawdę niesamowita i do dziś czuję dreszczyk emocji na samo wspomnienie. Pamiętam jak kucałam za skałami czekając aż na chwilę wiatr osłabnie by wspiąc się na łańcuchy i to poczucie "marności" w obliczu żywiołu. Na całym szlaku począwszy od podejścia na Wołowiec do samego Liptowskiego Mikulasza nie spotkałam ani jednej osoby (z wyjątkiem chatara w schronisku). RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 10-03-2007 11:30 AM Fotki są piękne-doskonałe uzupełnienie opisu Twej przygody na Rohaczach.Czasem tak bywa-że nie planujemy przygody-a dzieje się. Dzięki za przypomnienie rejonu Tatr-który tak lubię. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-06-2007 01:39 AM Mam spore zaległości w relacjonowaniu moich wypraw Górskich. W połowie maja odwiedziłam góry stołowe. Wyjazd na dwa dni z czego pierwszy treking na rowrze (troche pchania było) a drugi juz w pełni z buta. Towarzystwo - kolega ze szkolnej ławki,z którym niejeden szlak już udało się przejść. Po drodze szybkie zwiedzenie parku zdrojowego w Polanicy i kościoła w Wambierzycach. Po zaparkowaniu na polanie pod schroniskiem Pasterka pierwszy rzut oka na Szczeliniec.........ale by sie tam znaleźć najpierw trzeba na to zasłużyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W dordze powrotnej uzupenienie płynów w pijalni wód w Kudowie i.............kierunek Gliwice. Oto nastał koniec kolejnej, pięknej górskiej przygody. 1. Na szlaku 2. mój wehikuł 3. grzybek ![]() 4. ale zielono 5.widok ze skały puchacza 6. to ona.....ssssss 7. widok na Szczeliniec z Narożnika RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-06-2007 01:50 AM 1. Szczeliniec 2. Schronisko na Szczelińcu Wielkim 3. Piekiełko 4. Widok w stronę Karłowa 5. Słońce chowa się za Śnieżką 6. Kaplica Marii Śnieżnej 7. Teatr RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-06-2007 01:56 AM Różne skalne dziwolągi ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 25-06-2007 07:52 PM Ciekawy opis Danusiu .A zdjęcia tych skałek to rozumiem specjalnie dla mnie ![]() RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 25-06-2007 08:02 PM Eeech mam podobne doświadczenia jak Spoko-Szczeliniec i Błędne Skały i podobnie jestem zauroczony pięknem, Gór Stołowych-Dzięki Danusia za przypomnienie tego rejonu ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-06-2007 09:14 PM W Błędne skały ani nie zaszłam ani nie dojechałam, bo były zamknięte. Ekipa amerykańskich filmowców rozbiła się olbrzymim obozem i kręcili tam fil, ponoć druga częśc Opowieści z Narmi. Ale dzieki temu mam motywacje by tam wrócić ![]() RE: mój górski świat :-) - Pablo - 26-06-2007 10:45 AM Przypomniały mi się czasy z dzieciństwa... bedę tam musiał jeszcze zawitać (to były moje pierwsze góry) i sprawdzic jak to wygląda z innej perspektywy (tzn wzrostu) ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 07-08-2007 08:22 PM Góry Opawskie Wyjazd nietypowy, bo to klasowa wycieczka ![]() ![]() http://picasaweb.google.pl/dpasieka/GRyOpawskie RE: mój górski świat :-) - jack66 - 08-08-2007 06:32 AM Witam Danusiu. ![]() Dziękuję za relację i zdjęcia tych przepięknych gór.Też kiedyś wędrowałem przez tydziń po tych rejonach i chciałbym kiedyś jeszcze tam powrócić. Póki co Góry Stołowe pozostają marzeniem. ![]() Pozdrawiam. RE: mój górski świat :-) - Danusia - 14-08-2007 10:22 PM Siwy Wierch Jechać w Tatry tylko na jeden dzień to wariactwo!!! Zgadza się, no ale czasem trzeba być wariatem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://picasaweb.google.pl/dpasieka/SiwyWierch RE: mój górski świat :-) - Danusia - 14-08-2007 10:40 PM Rycerzowa Jak już pisałam mam pod opieką Chińczyka z Hong-Kongu i zabieram go czasem na wycieczki by zobaczył jaka Polska jest piękna. No a jak mogłabym nie pokazać mu gór ![]() http://picasaweb.google.pl/dpasieka/Rycerzowa RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 14-08-2007 10:50 PM aaaaale fajowy chińczyk, prawdziwy? pozdrawiam Danusia, szykuj się na Wysokie w styczniu ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 14-08-2007 11:47 PM Sylwester napisał(a): aaaaale fajowy chińczyk, prawdziwy?
pozdrawiam Danusia, szykuj się na Wysokie w styczniu ![]()
Jutro go uszczypnę to usłyszysz jak wrzeszczy RE: mój górski świat :-) - marycha - 15-08-2007 09:03 PM Danusia, po tym zdjeciu (TUTAJ) to moze byc afera na skale miedzynarodowa ![]() ![]() P.S. co trzeba zrobic, zeby byc Twoim praktykantem?? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!! (i do zobaczenia niedlugo, mam nadzieje ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 16-08-2007 07:37 PM Danusia fajnie że byliście na Siwym wierchu i że tak obficie obfotografowaliście Swoją trasę A to dlatego że się tam wybieram jak nic nie przeszkodzi jeszcze w tym roku .Wyślę jeszcze jakieś zapytanie jak będę blisko terminu wyjazdu .Ładne tam skałki ![]() RE: mój górski świat :-) - Aniap - 16-08-2007 09:48 PM Zgadzam się, że wycieczka w Tatry na jeden dzień to wariactwo i co gorsza nie ma na to lekarstwa, więc będziemy dalej tkwić w swym dziwactwie! Siwy Wierch i nam się marzy od jakiegoś czasu, po Twoich fotkach tylko wzrasta apetyt. Piękna trasa, piękne fotki, cudowna pogoda - czegoż chcieć więcej! RE: mój górski świat :-) - Danusia - 17-08-2007 06:31 AM spoko napisał(a): Ładne tam skałki
![]()
Skałki faktycznie sa przepiękne i robią wrażenie , ale nie widzialam by sie ktos tam wspinał, bo pwenie to miałes na myśli RE: mój górski świat :-) - jola - 17-08-2007 09:33 PM Danusia, wszystkie twoje wyprawy extra.. brawo RE: mój górski świat :-) - dr.Etker - 22-08-2007 08:07 PM Danusiu-z radością przeczytałem opis Twej wędrówki przez Siwy Wierch-album zawiera bardzo piękne fotki.Rzędowe skały są miejscem zachwycającym swą urodą-relacja była dla mnie powrotem na opisane ścieżki-które miałem szczęście odwiedzić kilka dni temu... RE: mój górski świat :-) - Danusia - 24-08-2007 01:01 PM Dziekuję ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 18-09-2007 11:07 AM Wielki Chocz i nie tylko Od długiego czasu chodząc po Tatrach zerkałam na pewien wybijajacy sie szczyt. Widziałam go z bliska i z daleka, kusil i mamił, aż wreszcie postanowiłam- trzeba go zdobyć ![]() ![]() 1. Zamek Orawski 2-6 Vlkolinec 7. muzeum w Rozemberoku RE: mój górski świat :-) - Danusia - 18-09-2007 11:19 AM 1. Na szczycie Wielkiego Chocza 2-6 Dol. Prosiecka 7. dol. Kwaczańska RE: mój górski świat :-) - Danusia - 18-09-2007 11:22 AM Dol. Kwaczańska i młyny które kiedyś gdzieś w relacji juz sie w relacji dr. Etkera pojawiły ![]() Tu można zobaczyć więcej zdjęć z tej wycieczki http://picasaweb.google.pl/dpasieka/GRyChoczaSkie RE: mój górski świat :-) - KasiaA - 18-09-2007 11:32 AM Danusiu, Ty również nie próżnowałaś ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 18-09-2007 12:34 PM Same wspaniałe relacje dzisiaj Vlkoviniec przepiękny tudzież przełomy Prosiecki i Kwaczański .Miejsca zachęcające do odwiedzin.Gratuluję Danusiu Tej wyprawy I czekam na podłączenie linkowe do albumu .Będzie co oglądać RE: mój górski świat :-) - Bogusia - 18-09-2007 12:42 PM Niezwykle malownicza wycieczka Danusiu! drabinka w dol. Kwaczańskiej wygląda jak z krainy wielkoludów- super ![]() a skanseny po prostu uwielbiam, gdy wszystko wygląda jakgdyby mieszkańcy za chwilkę mieli wrócić i wieść dalej spokojne życie... Piękne miejsca, z przyjemnością obejrzę pozostałe zdjęcia gratuluję wyprawy ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 18-09-2007 01:57 PM Tak dla sporstowania to wycieczka Na Chocza miała miejsce na początku sierpnia. Ale wcześniej nie miałam ani czasu ani warunków by zdac relację. Jeszcze mam zaległości które postaram sie nadrobic jak najszybciej tzn Tatry po Chińsku ![]() RE: mój górski świat :-) - Aniap - 18-09-2007 09:47 PM Opóźnienia relacji nie przeszkadzają w podziwianiu pięknych tras Danusiu! Szłam kiedyś kawałek Prosiecką, ale było zbyt późno, by kontynuować wędrówkę i teraz widzę, że trzeba tam wrócić. Czekam na obiecanych więcej zdjęć! RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-09-2007 01:02 PM W ramach nadrabiania zaległości: Tatry po Chińsku ![]() Pewnie część z Was pamięta że w czasie wakacji miałam praktykanta z Hong- Kongu w pracy. Chłopaczek przemiły więc wlokłam go ze sobą wszędzie by zobaczył kawałek Polski. Na liście najpiękniejszych miejsc nie mogło zabraknąć Tatr. Wyjazd na dwa dni zaledwie ale dostarczył nam wszystkim niesamowitych doznań. W połowie sierpnia wczesnym rankiem ruszyliśmy do Zakopanego. Pogoda mało zachęcająca ale nie szkodzi. Po drodze „zgarniamy” Majkę która jak zawsze chętna na wycieczki postanowiła do nas dołączyć na jeden dzień. Samochód zostawiamy na Palenicy (ło laboga 40 zł za każdy dzień postoju!!!) i ruszamy……….ale nie na asfalt, od razu kierujemy się na Rusinkę . Widoków nie było, bacówka zamknięta no to idziemy pooglądać kościółek na Wiktorówkach. Tam wpadamy w zadumę wśród drewnianych figurek świętych, Mic zostawia robaczkowy zapis w księdze i schodzimy na dół napić się herbaty. Powracamy na Rusinkę, mgła lekko się podnosi ale i tak nie wiele widać, choć już chociaż tyle że to góry i z wysokie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://picasaweb.google.pl/dpasieka/TatryPoChiSku RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-09-2007 01:56 PM Wielka Fatra Remont remontem ale ile można w domu wytrzymać ![]() ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - Danusia - 25-09-2007 02:01 PM cd RE: mój górski świat :-) - Sylwester - 26-09-2007 03:53 PM "Remont remontem ale ile można w domu wytrzymać" - gratuluję i pozdrawiam RE: mój górski świat :-) - Bogusia - 26-09-2007 09:35 PM Ach, dużo szczęścia miał ten Mic, że trafił na Ciebie Danusiu bo być w Polsce i naszych piknych Taterek nie zobaczyć- cóż to byłaby za strata! mam tylko nadzieję, że za często z tą przepaską na oczach nie chodził ![]() zdjęcie z kropelkami wody na trawie jest po prostu genialne! Gratuluję pięknych wycieczek ![]() RE: mój górski świat :-) - spoko - 27-09-2007 06:28 AM Wspaniałe wyprawy Danusiu .To Bardzo ciekawe i wymagające aby obcokrajowcowi pokazać to nasze górskie piekno tak aby czuł,że gdzie jak gdzie ale w Tatrach jest naprawdę ładnie . Zaraziłaś mnie tymi skałkami w Wielkiej Fatrze .No i trzeba będzie to kiedyś umieścić w planach.Gratuluję RE: mój górski świat :-) - Danusia - 15-01-2008 10:49 PM Znów powróciłam w góry. Bardzo mi był potrzebny taki wyjazd bo ostatnie miesiące całkowicie pozbawiły mnie energii. Tym razem Gorce, a konkretnie Turbacz przez Tobołów i Obidowiec, a powrotna droga przez Turbaczyk (przepiękne widoki) A resztę niech obrazy opowiedzą. http://picasaweb.google.pl/dpasieka/12130108Gorce p.s. z kondycją kiepsko i straszne zakwasy ![]() RE: mój górski świat :-) - maciek - 15-01-2008 11:15 PM Danusia napisał(a): A resztę niech obrazy opowiedzą.
p.s. z kondycją kiepsko i straszne zakwasy ![]()
RE: mój górski świat :-) - Danusia - 15-01-2008 11:17 PM Maćku to nie ja tylko natura takie cuda czyni, ja tylko spust naciskałam ![]() ![]() RE: mój górski świat :-) - maciek - 15-01-2008 11:22 PM Danusia napisał(a): Maćku to nie ja tylko natura takie cuda czyni,
RE: mój górski świat :-) - Hella - 16-01-2008 07:34 AM Danusiu miło znowu widzieć Twoje obrazki! ![]() Jak zwykle śśśśliczne. A może napiszesz parę literek z Twojej wycieczki - tak na pokrzepienie spragnionych górskich wędrówek duszyczek. ![]() Na relacje tatrzańskich łazików przyjdzie nam troszkę poczekać, więc... RE: mój górski świat :-) - spoko - 16-01-2008 10:02 AM Danusiu należał Ci się ten wypad po całym tym długim domowo-remontowym kieracie .Zdjęcia prześliczne i te przy słonecznej pogodzie i te przy pochmurnej i te z zachodem słońca.A zaciekawił mnie ten kamien-pomnik na którym wyryty napis prosba o opieke MB nad rowerzystami .Gratuluję wypadu |