Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum pragnę na wstępie wszystkich powitać
A teraz do sedna:
W czwartek 28.08 mam zamiar wchodzić na Rysy, pogoda zapowiada się dobrze, ale mam zamiar ruszać z Palenicy w godzinach 2.30-3.00 w nocy, żeby o świcie być na Morskim Oku i ruszać dalej.
Pytanie jest takie - czy o takiej nocnej porze, można bez problemu wejść w Palenicy na teren TPN? I jak ma się sprawa z biletem?
Pozdrawiam, Krzysiek.
A witaj - jest na forum specjalna zakładka, w której możesz się profesjonalnie przywitać
Wejść powinieneś bez problemu, o takiej porze raczej na szlabanie nikt nie przesiaduje.
Teoretycznie park jest od zmierzchu do świtu zamknięty dla ruchu turystycznego, jednak zdarzało się chodzić w kierunku Morskiego Oka przed świtem.
Udanej wycieczki!
Raczej wejdziesz bez biletu, a za parking skasują przy wyjeździe.
Dziękuję kolego za szybką odpowiedź! To fajnie, ale jak z kupnem biletu? Bo dla zasady kupiłbym go, da się kupić w centrum bilet? Albo w Morskim Oku ewentualnie? Zawsze jak wchodziłem to kasa była otwarta
@edit
Jeśli chodzi o dojazd to samochodu nie będę miał na parkingu, bo ktoś mnie "podrzuci". Jeśli biletu nie kupie to trudno, mam nadzieję, że nie będę miał z tego powodu nieprzyjemności, zawsze honorowo mogę kupić przy wyjściu

zawsze honorowo mogę kupić przy wyjściu

Ależ będzie zdziwienie kasjerki 
Nieprzyjemności z tytułu braku biletu na pewno nie będziesz miał, nie wiem, czy można kupić bilet "do przodu"...

Aczkolwiek nie ma takiej konieczności, nikt Cię oczywiście w parku nie skontroluje czy masz bilet czy nie

Z tymi bramkami w Palenicy bywa różnie, jak wchodziliśmy latem na teren parku tak jakoś ok. 5:00, czy tam troszkę wcześniej, to już były czynne. Ale o 2:30? Szczerze nie sądzę, żeby ktoś tam był

Nie byłbym taki pewien, że Go nikt nie skontroluje. Ryczerze Edwarda są co raz bardziej aktywni.