27-01-2011, 02:22 AM
Proponuję wyjazd 28 maja (sobota) rano.Pierwszym naszym punktem wypadowym będzie miejscowość Tjenstiste w Bośni i Hercegowinie gdzie wejdziemy na najwyższy szczyt Maglić 2386 m.n.p.m po drodze będziemy przechodzić koło pięknego wodospadu Skakavac o wyś.75metrów.
Maglić

Wodospad Skakavac

Następnie przejazd do Czarnogóry w Góry Durmitor, po drodze będziemy mieć przełom rzeki Tary.
Na przejście tych gór przewiduję ok. 4-5 dni
Fotki:
Rzeka Tara

Góry Durmitor

Potem udajemy się do Petrovaca nad morze tam spędzamy około 3-4 dni na campingu.
http://translate.google.pl/translate?hl=...amping.htm
Po zregenerowaniu sił przejazd do Albanii zwiedzanie Twierdzy w Szkodrze i dalej do Macedonii pod górę Korab 2764m.n.p.m
Korab

Po zdobyciu Korabu przejazd do Serbii w celu zdobycia najwyższego szczytu Midżur 2169m.n.p.m

Po zdobyciu Midżura powrót do Polski.
Wyjazd planowany na około 15dni
Koszty:
Do przejechania ok. 3500km.
Na osobę wychodzi ok. 300zł na paliwo + opłaty drogowe= ok. 350zł przy 4 osobowym składzie mam 2 miejsca wolne.
Noclegi. Wszystko pod namiotem. Opłata na pewno Durmitor 2euro osoba+ namiot 2 euro+ camping w Petrovacu tam macie ceny w linku w pozostałych terenach myślę ,że się obędzie bez opłat.
Razem to wszystko nie powinno przekroczyć kwoty 700zł. W cenę nie wliczałem wyżywienia.
Szczegóły przedstawię wkrótce.
Maglić

Wodospad Skakavac

Następnie przejazd do Czarnogóry w Góry Durmitor, po drodze będziemy mieć przełom rzeki Tary.
Na przejście tych gór przewiduję ok. 4-5 dni
Fotki:
Rzeka Tara

Góry Durmitor

Potem udajemy się do Petrovaca nad morze tam spędzamy około 3-4 dni na campingu.
http://translate.google.pl/translate?hl=...amping.htm
Po zregenerowaniu sił przejazd do Albanii zwiedzanie Twierdzy w Szkodrze i dalej do Macedonii pod górę Korab 2764m.n.p.m
Korab

Po zdobyciu Korabu przejazd do Serbii w celu zdobycia najwyższego szczytu Midżur 2169m.n.p.m

Po zdobyciu Midżura powrót do Polski.
Wyjazd planowany na około 15dni
Koszty:
Do przejechania ok. 3500km.
Na osobę wychodzi ok. 300zł na paliwo + opłaty drogowe= ok. 350zł przy 4 osobowym składzie mam 2 miejsca wolne.
Noclegi. Wszystko pod namiotem. Opłata na pewno Durmitor 2euro osoba+ namiot 2 euro+ camping w Petrovacu tam macie ceny w linku w pozostałych terenach myślę ,że się obędzie bez opłat.
Razem to wszystko nie powinno przekroczyć kwoty 700zł. W cenę nie wliczałem wyżywienia.
Szczegóły przedstawię wkrótce.