Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Szwajcaria-łatwy trekking zimowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej!
Wybieram się do Szwajcarii na koniec kwietnie/początek maja. W planach jest mały wypad górski (3 dni) w Alpy Berneńskie ew. Jura Szwajcarska. Czy mógłby ktoś polecić jakieś łatwe trasy na tę porę roku?
Jestem po kursie turystyki zimowej, aczkolwiek w temacie wysokich gór zimą jestem początkujący-więc szukam czegoś łatwego, typowo trekkingowego, bez wspinaczki na pewno, ale jednocześnie fajnie by było jakby dało się w bezpiecznych warunkach poćwiczyć umiejętność posługiwania się rakami i czekanem, nabytą niedawno na kursieSmile Nie zależy mi w żadnym razie na wchodzeniu na duże wysokości, bo mam świadomość, że z tym sobie jeszcze rady nie dam, szczególnie o tej porze roku. Bardziej właśnie szukam jakiś szlaków do poćwiczenia tego zimowego łażenia i nie zrobienia sobie przy okazji krzywdySmile
Może jakieś łatwe trasy do schronisk czy coś w ten deseń? Ew. jakieś niższe górki?
Pozdro!
Tatry Ci za małe na ten pierwszy raz? a może jakieś bliższe Alpy?
możesz zdradzić, u kogo byłeś na kursie Marku??
Pewnie że mogę! Nie wiem tylko czy mnie modzi nie zbanują za reklamę na forum więc wysłałem Ci priva Wink
Tatry mi ze wszech miar pasują, ale do Szwajcarii lecę tak czy śmak, a ponoć dużo tam szlaków dla wszelkiej maści wędrowców, także początkujących, stąd fajnie by było podczas pobytu zahaczyć o góry i poćwiczyć nowego zimowego skillaSmile
Przekierowanie