Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: A może by Blanc
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
A może by się tak skrzyknąć.Prawdę mówiąc chodzi mi ostatnio masyw Europy-Mt.Blanc od Gotje.We wrześniu jeszcze całkiem możliwy-Wszystkich ewentualnie chętnych -proszę o kontakt-będę czekał do 09.09.

Ps. Sam raczej nie pojadę Huh
Wiesz Doktorku, ale się w tym roku rozpędziłeś. Big Grin Bardzo nękająca oferta. Ja jednak musiałem już przejść na reżym zdobywania środków pieniężnych. kwasny
Jędrek poczekaj do przyszłego roku, całe góry świata w jeden rok chcesz zrobic, nie za dużo na raz????Smile))))))))))
Bardzo chętnie... ale za ile, kiedy itp? Na razie nie za bardzo mam wolne wrześniowe weekendy.

Galleahad napisał(a):
Bardzo chętnie... ale za ile, kiedy itp? Na razie nie za bardzo mam wolne wrześniowe weekendy.

Proponował bym 12-20.09.(sobota-do następnej niedzieli)
Z czego dwa dni należy odliczyć na dojazd i powrót ((czas podróży samochodem c.a-20h)
Baza na campie w Les Houches-stąd kolejką na Bellevue(c.a 13 E w obie strony) i dalaj tramwajem na Nid D'Aigle(2372m)-14 E w obie strony.Nocleg w rejonie Tete Rousse(namiot), kolejny dzień dojście do Ref.Gouter-nocleg(namiot)---> szczyt.
Wcześniej można by było w ramach aklimatyzacji wjechać kolejką na Aiguille du Midi (40E <->)i spędzić noc w namiocie w rejonie Cosmique.

Doktorze, niestety odpadam. Na tak długo nie moge wyjechać. A szkoda, bo Blanc mi się marzy...
chcałoby się, byłem w lipcu i z powodu silnego wiatru odwrót z 4270, pewnie już w tym roku odpada, we wrześniu dwa maratony i na tym się skupiam, ale w przyszłym roku będę poważnie zainteresowany.
Już dziś, gdyby ktoś był zainteresowany, to jest dużo czasu na przygotownie i na wspólne podłubanie zimą po Tatrach ok
Przypominam o Blancu-może Kogoś ten szczyt zainteresuje ? Wink
Hm, nie powiem szczyt mnie interesuje Cool

Ale musi jeszcze na mnie poczekać Smile

dr.Etker napisał(a):
Przypominam o Blancu-może Kogoś ten szczyt zainteresuje ? Wink

Doktorku, jasne, że nas interesuje. Jednak podane destynacje nie są już w tym roku dla mnie w zasięgu. Może jaki sponsor
Będziesz musiał Doktorku z tą ładną przewodniczką być sam przywiązany na sznurku. Toungue

Stasiu napisał(a):
Będziesz musiał Doktorku z tą ładną przewodniczką być sam przywiązany na sznurku. Toungue

Hmmm.... zapewne dobrze radzisz.... ale nie tylko Twoja opinia w tym temacie ma głos decydujący..... uhm

Przekierowanie