A może by się tak skrzyknąć.Prawdę mówiąc chodzi mi ostatnio masyw Europy-Mt.Blanc od Gotje.We wrześniu jeszcze całkiem możliwy-Wszystkich ewentualnie chętnych -proszę o kontakt-będę czekał do 09.09.
Ps. Sam raczej nie pojadę

Wiesz Doktorku, ale się w tym roku rozpędziłeś.

Bardzo nękająca oferta. Ja jednak musiałem już przejść na reżym zdobywania środków pieniężnych.

Jędrek poczekaj do przyszłego roku, całe góry świata w jeden rok chcesz zrobic, nie za dużo na raz????

))))))))))
Bardzo chętnie... ale za ile, kiedy itp? Na razie nie za bardzo mam wolne wrześniowe weekendy.
Bardzo chętnie... ale za ile, kiedy itp? Na razie nie za bardzo mam wolne wrześniowe weekendy.
Proponował bym 12-20.09.(sobota-do następnej niedzieli)
Z czego dwa dni należy odliczyć na dojazd i powrót ((czas podróży samochodem c.a-20h)
Baza na campie w Les Houches-stąd kolejką na Bellevue(c.a 13 E w obie strony) i dalaj tramwajem na Nid D'Aigle(2372m)-14 E w obie strony.Nocleg w rejonie Tete Rousse(namiot), kolejny dzień dojście do Ref.Gouter-nocleg(namiot)---> szczyt.
Wcześniej można by było w ramach aklimatyzacji wjechać kolejką na Aiguille du Midi (40E <->)i spędzić noc w namiocie w rejonie Cosmique.
Doktorze, niestety odpadam. Na tak długo nie moge wyjechać. A szkoda, bo Blanc mi się marzy...
chcałoby się, byłem w lipcu i z powodu silnego wiatru odwrót z 4270, pewnie już w tym roku odpada, we wrześniu dwa maratony i na tym się skupiam, ale w przyszłym roku będę poważnie zainteresowany.
Już dziś, gdyby ktoś był zainteresowany, to jest dużo czasu na przygotownie i na wspólne podłubanie zimą po Tatrach

Przypominam o Blancu-może Kogoś ten szczyt zainteresuje ?

Hm, nie powiem szczyt mnie interesuje
Ale musi jeszcze na mnie poczekać

Przypominam o Blancu-może Kogoś ten szczyt zainteresuje ?

Doktorku, jasne, że nas interesuje. Jednak podane destynacje nie są już w tym roku dla mnie w zasięgu. Może jaki sponsor 
Będziesz musiał Doktorku z tą ładną przewodniczką być sam przywiązany na sznurku. 
Będziesz musiał Doktorku z tą ładną przewodniczką być sam przywiązany na sznurku.

Hmmm.... zapewne dobrze radzisz.... ale nie tylko Twoja opinia w tym temacie ma głos decydujący.....