Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Mikołajkowe spotkanie górskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Sokół

Uwaga!!

Proponuję wszystkim spotkanie górskie w Beskidach Zachodnich w terminie 6-7 grudnia, jako że zostałem wywołany do tablicy.

moja sugestia jest następująca - aby znaleźć jakieś fajne miejsce, które spełnia kilka warunków...

- ciepło w pokojach
- normalny węzeł sanitarny (po bitwie na śnieżki przyda się ciepla kąpiel)
- najlepiej na widokowym szczycie lub nieopodal, aby można bylo zrobić wieczorno - nocną wyprawę.

proponuję dwa miejsca - Klimczok, Magurka Wilkowicka

a co reszta na to?

Sokół jestem za, tylko na razie nie wiem,czy będę mógł wyskoczyć na 2 dni.Magura jest De Best.
piszę się na to - obojętnie co, gdzie i w których Beskidach Big Grin
Jak fajnie Smile akurat wtedy nie mam zjazdu więc weekendzik bede miał wolny Smile więc też chętnie się wybiore !
Zobaczymy. Najpierw muszę przeżyć bibę w Karkach Wink
Kolejnie forumowe spotkanie - świetnie! Smile

Niestety mi nie jest ono pisane, bo akurat mam wykłady Sad W dodatku na rozkładzie jazdy wpisany jakiś tajemniczy "sprawdzian pisemny" Huh
Ufff.. sprawdziłem własnie rozkład jazdy moich studiów, łykend mam wolny, także nie wiem gdzie to nawet jest, ale piszę się na toSmile

przemo napisał(a):
(...) także nie wiem gdzie to nawet jest, ale piszę się na toSmile

Przemo, te pagóry są w Beskidzie ŚląskimSmile
Zatem spotkamy się pewnie wszyscy w Bielsku.

Kogoś z okolic Katowic bądź Gliwic bedziemy mogli zabrać ze sobąCool

Sokół

http://www.wadowice.pl/plan_miasta/beskid/srodek.htm

tu jest mapka poglądowa na cały Beskid Mały, po lewej stronie Pasmo Magurki Wilkowickiej, a poniżej wkleję dokładny wycinek.

Nocą można zrobić wyprawę na Czupel - najwyższy szczyt Beskidu Małego. Wyprawa polączona z bitwą na śnieżki.
Myślę, że można pomyśleć o ognisku przed schroniskiem. fajna sprawa takie ognisko w Grudniu. ;p
oo fajowo, może do grudnia będziemy z Krzysiem ubrani jak należy Big Grin
To myslę że Magurczankę spotkamy ,ja też postaram sie dojechac Smile

Sokół

I się to mi podoba Smile

Sokół

http://www.magurka.beskidy.pl/2,1,schronisko.html

Dla zainteresowanych - wkleiłem link do schroniska na Magurce Wilkowickiej. W galerii są zdjęcia samego schroniska i okolic. Nie wygląda to źle.
W połowie listopada trzeba by było rezerwować miejsca.

Myślę, że zgłosić by się mogła jedna osoba, która wzięłaby na swoje barki sprawy organizacyjne, zrobienie listy chętnych, ewentualne zebranie zaliczek ( często jest to konieczne ...). Proponuję więc, zeby się ktoś chętny lub nawet niechętny - zgłosił jak najszybciej i wszystko poukładał jak należy.
Niestety wymiękam,Mikołajki spędzę w Wiedniu.Bawcie się dobrze.

Sokół

Po tym, co dziś przeczytałem w codziennych pogaduchach..... fiuuuu

Na Magurkę wystarczy zwykle ubranie, spodnie nie muszą byc super, dobre stuptuty i nieprzemakające ciepłe buty to podstawa, ciepła kurtka, rękawice, czapka.... Mimo wszystko to góry, ale trzeba też pamiętać, ze Magurka ma 912 m a Czupel 934 m.

skąd u Was ten pomysł z rakamiblink???

Nie znam w okolicy żadnego lodowca ani lodospadu, śniegu nie będzie na pewno takiego "pod raki", szlak będzie przetarty, spokojnie....

Główne miasto w okolicy - Bielsko-Biała, proponuję wchodzić od Straconki, w zimie do schroniska około 2 godzin. Wypad ze schroniska na Magurce do Czupla i z powrotem to rząd 1,5 godziny. Nikt się nie zajedzie, bo nie o to chodzi, chodzi o dobrą zabawę, spotkanie i miłe pogaduchy.

Dojazd i dojście - jak będzie tak daleko to będziemy pisać szczegóły, ale myślę, ze i zarówno pkp i autkami jest dobra komunikacja.

Acha, lista chetnych wstępnie - i niech sie jakis głównodowodzący zgłosi!

Gosia3ek innocent
Mieciur uhm
Stasiu Cool
Przemo Dance
mar.an Devil
Sokół pokey
Margit ok
Krzyś Big Grin
Tomtur Piwko

Edyta85 Smile

Mirek woli walca wiedeńskiego zatańczyć z siłą wyższą... Dance

No i czekamy na dalsze zgloszenia..... Kolejność na liście wg. zgłoszeń

Wieczorem można by zorganizować ognisko przy schronisku.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Przekierowanie