Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Grawitacja.... znaczy spotkanie na wapieniu Jurajskim 2009
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
7 sierpnia 2008 ROCKu...
Spora ekipa jeszcze nie rozpoczęła wakacyjnych wędrówek, inni są tuż przed wyjazdem, jeszcze inni myślą o planach jesienno-zimowych, a Ja śladem niezrealizowanego planu spotkania na skałkach Jury Krakusko-Częstochowskiej rozpoczynam dyskusję na temat nie do końca skończony Smile

Moje zamyślenia są takie, jako że mamy coraz większą ekipę skałkołażących-antygrawitantów proponuję zastanowić się nad 3-4 DNIOWYM spotkaniem MOŻE Majówkowym gdzieś na Jurze, BEZ wędrowania z miejsca na miejsce, ze stałym biwakiem, codziennymi łojantowiskami linowo-grawitacyjnymi, wspinaczka, tyrolki, zjazdy, trawersy... jednym słowem: ZABAWA Z LINĄ, nie poto bynajmniej żeby jurę poznawać, ale żeby kości w wiosennym słonku na piasku Jurajskim rozgrzać, Wapienia podrapać, grilla zasmakować a i nietylko bo i coś z kotła wyskoczyć może smakowitego, zastanawiajcie się ludzie, tegoroczne spotkanie nie wypaliło z niewiadomych przyczyn ale czas pomyśleć czy chcemy to zrobić na poważnie.

Jak wspominałem:
Baza namiotowa STAŁA (opcja najwygodniejsza), przejścia pomiędzy sąsiadującymi grupami skałek w celach wspinaczkowo-zabawowych, wieczornie jakieś jaskinie do penetracji wewnętrznej w nocy w dziurze tak samo ciemno jak w dzień, znaczy dzień skałki, noc, jaskinka, powrót do bazy, grill itp... SPANIA NIE MA!!!! Czyli poco namioty Toungue

Czas.... open, do ustalenia
Miejsce... Jura

Co Wy Na to...:
http://www.tvmountain.com/index.php?opti...deo_id=122

http://www.tvmountain.com/index.php?opti...deo_id=194

P.s. Gwarantowany doping Toungue

P.s. 2- dowóz z PKPu samofodami pod bazę... myślę że da się zorganizować
Pomysł fajny. ok Z wiosennego spotkania faktycznie nic nie wyszło.
Może teraz nam się uda. Jestem za. Zabawę w skale można tak zaplanować, że nawet przeciwnik pionu znajdzie coś dla siebie.

Fazik napisał(a):
P.s. Gwarantowany doping Toungue

Brzmi nieźle, mam nadzieję, że nie będzie to doping w męskim wydaniu. Wink

Trochę odległy to plan,ale warty uwagi. Myślę ze stała baza to dobry pomysł. Z dojazdem wcale nie jest źle, z dworca można się dostać praktycznie wszędzie PKS-em. Mekką wspinaczy są Podlesice i Rzędkowice, ale ja zaproponowałabym nieco spokojniejsze miejsce, gdzie jest znacznie mniej turystów- bo nie zawsze wiedzą o tym miejscu- schowane skałki w lesie za zamkiem w Mirowie- okolica bajeczna pod namioty, ogromny wybór miejsca, skałki w rzeczy samej na miejscuWink, a w zasięgu ręki 2 zamki i ładne panoramy jurajskie.
Może macie jakieś propozycje, może ktoś był,widział,wie i zna i chętnie by powrócił ?
no to odświeżam temat

zostało 1,5 miesiąca, czas się więc bliżej zastanowić co i jak?
zacząć określać miejsce, dojazd etc.
... i jakąś może wstępną listę chętnych
ja się piszę na bank!Smile
przemo, nie dzielcie ludzi na dwie grupy, którzy mieli by wybierać Jura czy Fatra, moja propozycja to przesunąć termin na czerwiec, jezeli miałby to byc jakis wiekszy zjazd forumowiczów...
ps. a co Ty tu w ogóle robisz?? nie w górcha?? a relacja? Toungue
Pablo Fatra to 16,17 maj,
jura to 1-3 maj
no chyba że coś nie kumam, ale sam zobacz
z górek wróciłem w niedziele, relacja się budujeSmile
no, ja tez chetna - jesli tylko nie pojade na weekend majowy do Czech, ale poki co raczej z CZ zrezygnuje ze wzgl. finansowych, wiec b. prawdopodobne, ze bym sie pojawila w skalkach Smile

przemo napisał(a):
Pablo Fatra to 16,17 maj,
jura to 1-3 maj
no chyba że coś nie kumam, ale sam zobacz
z górek wróciłem w niedziele, relacja się budujeSmile

że terminy się nie nachodzą to wiem, ale powiedz mi jedziesz tu i tu??
Może być tak, że niektórzy będą musieli wybierać jedne spotkanie, a chcieliby być na obu.

przemo napisał(a):
jura to 1-3 maj

a co to za termin, każdy inny tylko nie ten ... kwasny

a nie marudzic, tylko zapodawac w takim razie propozycje kiedy Smile Toungue Wink

Pablo napisał(a):
że terminy się nie nachodzą to wiem, ale powiedz mi jedziesz tu i tu??
Może być tak, że niektórzy będą musieli wybierać jedne spotkanie, a chcieliby być na obu.

jadę tylko na jure

Sylwester napisał(a):
a co to za termin, każdy inny tylko nie ten ...

no taka moja propozycja, jest aż trzy dni wolnego
może być inny majowy week, np.9/10 lub 23/24, albo w czerwcu...

Majowy weekend spowoduje oblężenie skałek jurajskich.
Tak jak Pablo, proponowałbym czerwiec.

paaulo napisał(a):
Majowy weekend spowoduje oblężenie skałek jurajskich.
Tak jak Pablo, proponowałbym czerwiec.

w czerwcu jest też długi week, także może być, w czerwcu wszystkie weeki prócz 20/21 jak dla mnie

Moi drodzy, do dziela! Smile

data:
25.-26. kwietnia 2009 r.

miejsce:
Jura Pld. - Dolina Będkowska - najdluzsza z dolinek podkrakowskich

akcja:
wspin & rekreacja & dobra zabawa przez cale dwa dni - od switu sobotniego, po godziny popoludniowe w niedziele Smile

noclegi:
Brandysówka (camping pod niezlym kawalem wapienia - Sokolica - Sciana frontowa owego "kamyczka" od półek mierzy sobie ok. 70m)

Cytat:
info szczegółowe o campingu:

aktualny cennik:
20,- / za łózko z własnym śpiworem
30,- / za łóżko z gospodarską pościelą
7,- / za osobę - śniadania
7,- / za osobę - kolacja
14,- / za osobę - obiad
10,- / za osobę - pole namiotowe (zawsze jest miejsce)
3,- / za wjazd do Doliny i parkowanie samochodu

wszystkie ceny liczone za jedną dobę pobytu

w cenie zawiera się możliwość skorzystania z WC, prysznica i wrzątku na herbatę/kawę

zwierzęta na polu namiotowym - gratis
w schronisku - negocjacja z Gospodarzem

Schronisko dysponuje pokojami w następujących wariantach:

3 pokoje 2-osobowe
2 pokoje 4-osobowe
2 pokoje 5-osobowe
1 pokój 7-osobowy

Ponadto dysponujemy rezerwowymi pokojami w "Starym Domu"
(najczęściej dla Podróżnych związanych ze Szkółką wspinaczkową)

Zglaszac sie prosze jak najszybciej, bo chcialabym w miare niedlugo okreslic ile miejsc rezerwowac (oczywiscie nie sadze, zeby byl problem w ostatniej chwili rezerwacji noclegow - jak tylko miejsca beda, a zwlaszcza jak chodzi o namiot to luzik Smile ale fajnoby bylo sie okreslic Smile )

Lista uczestnikow:
Sylwester (moc sprawcza akcji! Wink )
Majka (zaplecze organizacyjne Wink )
... (to miejsce czeka na Ciebie! Smile )

P.S.
a w przeddzien (tj. 24.04.) piffko gdzies na Rynku lub na Kazimierzu Smile - dla wszystkich zainteresowanych Smile

brawo-brawo, znaczy zaczynamy liczyć dni do spotkania ok
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie