Dzień doberek
Wiecie….ja to tak dopiero można powiedzieć….khem …na pewno w porównaniu z moimi wcześniejszymi przedmówcami rozpoczynam poznawanie tego całego górskiego świata

Bo zapewne czymże jest to moje trzyletnie zauroczenie i zafascynowanie górami w stosunku do wieloletnich wędrówek Bartka, Rob’a i zapewne wielu wielu innych.Jak prozmawiamy za kilka lat to może i moja kronika będzie bogatsza o kolejne wierchy ale jak na dzisiejszy moment jestem na etapie poznawania Tatr Polskich.
Pomimo moich niezliczonych pomysłów-do gór zachowuję a przynajmniej staram się zachować zdrowy rozsądek.Są tacy, dla których Orla Perć to „żelazny punktu każdego wypadu”(pozdrowienia dla Rob'a

Dla mnie jednak pozostanie ona jak na dzień dzisiejszy celem do zdobycia a raczej do przebycia

Po prostu brak mi nie tyle odwagi co obycia w poruszaniu się po takich szlakach.Nio i nie wyobrażam sobie abym akurat na taką wyprawę bez doświadczenia, obycia i czegokolwiek innego poszła sama.Co innego iść pod okiem kogoś doświadczonego a jak jest się zielonym to lepiej się tam nie pakować.Tak więc narazie sobie odpuszczę hehe...
W związku z tym, że przecież nie od razu Amerykę zbudowano tak też i ja wolnymi krokami poznaję Tatarki.Nio i w ciągu najbliższego wyjazdu-dopiero we wrześniu-chciałabym przejść:
1) na zaklimatyzowanie Gęsia Szyja, Polana Waksmundzka, Murowaniec, Dolina Jaworzynki
2) MOko,Wrota Chałubińskiego, Szpiglasowy
3) Kasprowy Wierch i Czerwone Wierchy
4) Dolina Tomanowa, Tomanowa Przełęcz
5/6) Grześ, Rakoń, Wołowiec, Trzydniowiański, Starobociański,Ornak
Jest to taki krótki zarys.Do wyjazdu mam jeszcze trochę czasu więc szczegóły ustalę sobie później.Nie powiem-chciałabym szczęśliwie zrealizować ten plan a czy zrealizuję-zobaczymy…..czas pokaże

W każdym bądź razie dam znać.Niedługo podejmę się też kolejnego-dla mnie mEga-wyzwania.Nie jest to związane z górami ale mają one też w tym swój udział-jak dobrze pójdzie.Jak dałabym radę go zrealizować to byłabym super szczęśliwa

Jednak nie wiem czy będę miała na tyle siły aby cel osiągnąć.Mimo to trzymajcie za mnie mocno kciuki
Bardzo serdecznie Was wszystkich pozdrawiam i każdemu z osobna życzę abyście zrealizowali swoje mniejsze jak i te większe marzenia górskie oraz nie tylko te...
Pa i do miłego kolejnego....
KaRoLuChA