Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Buty trekkingowe niskie góry lato
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej, przeczytałem już że 100 tematów i dalej nic nie ogarniam Smile

Szukam butów wysokich na lato w miarę miękkich, od 3 lat staram się co roku tydzień lub 2 spędzić w górach. Głównie Sudety, karkonosze (w Tatry się narazie nie wybieram) spaceruje z plecakiem trasy do 30km więc w butach spędzam sporo czasu, szukam czegoś raczej z gumowym otokiem często w coś przywalę Smile a skóra nie jest najlepszym rozwiązaniem w moim przypadku (mam zimowe meindle model gastein gtx i nie wyglądają za ładnie)

Cena - 500? No może 600 jak już nic ciekawego nie będzie
Czy ktoś ma lub miał może SALEWA MS WILD HIKER Mid gtx - nie wiem jak trwałość tych gumowych pasków bocznych, mam coś podobnego w salomonach 2 sezony i jest ok w salewa h nie wiem jak to jakościowo wygląda sporo osób widzę narzeka na jakość salewy... są za 110? do wyrwania czasami za 90? ( mieszkam w Niemczech I często tu lepsze ceny niż w Polsce)
https://www.ebay.de/itm/363005604947

Lub
https://www.ebay.de/itm/203301369311
Też się naczytałem negatywów o Salewa i mimo że mi się podobają i idealnie pasują na moją wąską stopę to kupiłem La sportiva boulder X, zobacz też na Scarpa Mescalito , masz wersje niską i wysoką, z membraną i bez.
A tu chodzi o buty trekingowe niskie czy raczej buty trekingowe - niskie góry?
Hej, dołączam do tematu bo zastanawiam się właśnie jakie wybrać. Mam też pytanie czy lekkie buty trekkingowe nadają się na strome podejścia?

zdrowaagata napisał(a):
Hej, dołączam do tematu bo zastanawiam się właśnie jakie wybrać. Mam też pytanie czy lekkie buty trekkingowe nadają się na strome podejścia?

Zalezy jakie strome podejscia. Na kamieniste to zakladam heavy duty Scarpa. Podeszwy sie zedrza ale but w calosci. Lekkie buty trekkingowe dobre na strome podejscia i mniej glazow. uhm Nawet widzialem kiedy przebywalem na polnoc w Peru w poblizu Huaraz w gorach to kobieta po skalach i na szlakach chodzila boso. Ale jej stopy wygladaly do podeszfy u koni. Dobrze miec 2 pary na bezglazowe i glazowe podejscie. ok Ja musze miec skorzane buty poniewaz noga mniej sie poci w nich. A do nie naturalnych mam uczulenie. Dlate podczas zakupu butow musze ich podsunac pod nos kiedy podczas obwachiwania dostaje uczulenie na nosie i mnie zaczyna swedzic wokolicy nosa te buty odrzucam i biore nastepne ktore mi beda odpowiadac. Dlatego nie chce miec jakies alergii poprzez niestosowne wyroby z nie naturalnego produktu. Dlatego wybieram nie alergiczne buty na moje stopy i czuje sie doskonale w nich.ok

zdrowaagata napisał(a):

W moim uznaniu stromizna nie będzie miała znaczenia. Bardziej już warunki pogodowe, rodzaj nawierzchni...

Przekierowanie